Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Amit tudnod kell a kutyastrandolásról

Amit tudnod kell a kutyastrandolásról
Facebook
Twitter
Pinterest
A hét egyik legjobb híre azt volt, hogy kutyás strand nyílik végre a Balatonon. Ráadásul rögtön kettő! Fonyódon és Balatonbogláron. Közép-Európa legnagyobb tavában végre együtt fürödhetnek kutyák és gazdik!

"A fonyódi kutyastrand a két kikötő közötti területen kerül kialakításra, megfelelő távolságra az emberek által használt strandoktól. A négylábúak által igénybe vehető terület táblákkal lesz kijelölve, és a kutyák igényeit maximálisan kielégítő berendezéssel lesz felszerelve. Kiépítésre kerül az ürülék gyűjtésére szolgáló infrastruktúra, valamint biztosítva lesz személyzet is a területen."- ez áll a Fonyódi Önkormányzat weblapján. A boglári strandról sajnos még nem tudunk semmit.

Szóval lesz minden, a mi dolgunk csak az, hogy játsszunk és érezzük jól magunkat. Ne felejts el beszerezni egy-két jó kis vízi játékot, ami nem süllyed el és nem esik szét az első alkalommal. Ezen a linken találod a (szerintünk) legjobb kutyás vízi játékokat: zsinóros bumper, bomeráng, frizbi, labda! >>> KLIKK IDE A LEGJOBB VÍZI KUTYAJÁTÉKOKÉRT

De ami ennél is fontosabb, amit minden kutyának TUDNIA KELL, az a kutyastrandolás 20 pontos szabályzata, amit Demény, a kötsög tett közzé 3 évvel ezelőtt. Soha nem volt akkora aktualitása a dolognak mint most, hogy nyílnak a Balatonon a kutyastrandok. Minden gazdi saját felelőssége, hogy megismertesse kutyájával az alábbi 20 pontot, mielőtt kiviszi a strandra!

A strandolás deményista szabályai

Legalább 3 pont rendszeres betartása javasolt, a fejlődés érdekében célszerű minden strandolás alkalmával egy ponttal bővíteni a tudományt!

1. Néhány Gazdinak az a téveszméje, hogy minden kutya szeret úszni. Nos, ez nem igaz…. mert bár mi, ellenben az ügyetlen kétlábúakkal, TUDUNK úszni, nem jelenti, hogy szeretünk is.
2. Ha már vízpartra értünk, az első dolgunk legyen annak feltérképezése. Elsősorban a kajalelőhelyekre, teli kukákra és levadászható élőlényekre koncentrálva.

3. Amíg Gazdi megcsinálja a szokásos vízparti rituálékat (helykeresés, átöltözés, kenceficézés) gyorsan tűnj el, és hallótávolságon kívül kezdj el azzal foglalkozni, ami igazán érdekel: áss. Egyél szemetet. Vagy kakát.
4. Lehetőleg olyan helyen áss, ahol vagy balesetet okozol vagy másokra kaparod a földet.
5. Ha még sosem úsztunk Gazdival, két dolog lehetséges. Vagy ő beáll a vízbe és gügyög, hogy ezzel az irtózatos hanggal kényszerítsen arra, hogy vele tarts vagy megfog, és bedob.
6. Ha már nem bírod nézni Gazdid megaláztatását, amiért gügyörészik egy 30 cm-es vízben guggolva, miközben más kutyák hasast ugrálnak mellette, legyél kegyes, és tedd a lábad a vízbe.
7. Amikor Gazdi ettől ellágyul és Mickey-egér hangon örül neked…állj egy kicsit a vízben, nézz Gazdid szemébe, majd pisilj. Lehetőleg úgy, hogy mindenki lássa. Hosszasan. A vízbe.
Nemhogy neked kell a vízbe menned, de mások is kijönnek.

8. Ha Gazdi a vízbe dob, ne ess kétségbe, ne kérj tőle segítséget. Ússz szépen egy kört, mintha DIREKT mentél volna bele, majd menj ki, nézz mélyen, dühösen Gazdi szemébe, és rázd a vizes bundádat egy kisgyerekes vagy reggeliző családra.

9. Ha úszol, ússz úgy, hogy minél nagyobb felületen karmold össze Gazdi testét.
10. A strandon a legjobb, hogy az emberek esznek. Akkor is esznek, ha nem éhesek. Jó lehetőség ez, hogy 2-3 cm távolságba leülj az étkező kétlábúval szemben, tekinteteddel szuggeráld, és követeld a kaját. Ezt megsürgeti, ha közben a nyáladat ügyesen a karjára csorgatod.
11. Elsősorban idegen családoknál próbálkozz! Ha Gazdid hív, ne halld meg. Minél hangosabban kiabálja a neved, ő annál kevésbé lesz falkavezér, te pedig az ő szégyenével egyre feljebb kerülsz a ranglétrán.
12. Ha Gazdi iszonyú dühös, ne ijedj meg. Nyilvános helyen nem fog megbüntetni! Aztán meg elfelejti.
13. Egy kutyás strandon sok kutya van. Nyilván akad olyan, aki nem szimpatikus. Verd meg. De vigyázz, téged ne verjen meg senki. Ha nálad nagyobb, erősebb kutya van, mielőtt csak csúnyán nézne rád, kezdj őrült nyüszítésbe, és farokbehúzva menekülj Gazdihoz. Te simogatást kapsz, őt meg leszidják.
14. Kezdjetek kergetőzni, minél többen! Lehet, sőt ajánlott őrülten ugatni is, és átugrálni napozó embereken. Kicsit taposd meg őket. A hasukat célozd! Célszerű ezt minél nagyobb zajjal és kosszal csinálni.

15. A sok kutya sokat pisil. Aki nem a vízbe pisil, az a parton. Lehetőleg intézd ezt úgy, hogy plédre, táskára, esetleg egy-egy emberre célozz.

16. Ne kakálj. Foss! Azt nehéz összeszedni, iszonyú büdös, és Gazdit nagyon kellemetlen helyzetbe hozza.
17. Labdázz, de sosem azt a labdát akard, amelyiket Gazdi dobta el, hanem egy kisebb kutyáét…akit egy nyugdíjas néni szórakoztat.
18. Várd meg, amíg kihozza a vízből, majd mindig vedd el tőle és morogd is le. Kicsit megverheted.
19. SOHA ne ülj, feküdj a földre! Gazdi azért tette le a plédet, törölközőt, hogy azon aludj. Majd ő áll.
20. Strandolni jó. De a cél, hogy te jobban élvezd mint a Gazdi!

Forrás : Demény, a kötsög (köszönet Magos Juditnak) , fonyod.hu,

Fotók: Kürtös László

Játékok: Vizslabolt.hu

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

3 étel, aminek fogyasztásával megakadályozhatod a pattanások kialakulását: eláruljuk, mi az az anti-akné diéta!

Az anti-akné diétának köszönhetően szebb lehet a bőröd, mint valaha, ráadásul nem kell lemondanod a finom ételekről!

Kép

Tóth Andi egy igazán intim videót posztolt a fürdőkádjából: elolvadunk tőle!

Sok rajongó még mindig nem tért magához, hogy a népszerű énekesnő lesz az X-Faktor női mentora.

Kép

Napi horoszkóp április 24.: a Bakoknak érdemes egy kis pihenést beiktaniuk, a Vízöntők kiállhatnak a szuverenitásukért

A csillagok a hét közepére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Akkor és most: Ennyit változott Justin Bieber, mióta 15 évesen berobbant a köztudatba

Mintha csak tegnap lett volna, hogy Justin Bieber szupersztárrá avanzsált.

Kép

6 egyszerű trükk, hogy sokkal kevesebb legyen a vízszámlád: ezreket spórolhatsz!

Ezekre az egyszerű trükkökre szinte senki nem gondol, pedig egy kis tudatossággal sok vizet lehet spórolni, ami nem csak neked jó, hanem az egész világnak is.