Amit tudnod kell a kutyastrandolásról

Amit tudnod kell a kutyastrandolásról
Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek
A hét egyik legjobb híre azt volt, hogy kutyás strand nyílik végre a Balatonon. Ráadásul rögtön kettő! Fonyódon és Balatonbogláron. Közép-Európa legnagyobb tavában végre együtt fürödhetnek kutyák és gazdik!

"A fonyódi kutyastrand a két kikötő közötti területen kerül kialakításra, megfelelő távolságra az emberek által használt strandoktól. A négylábúak által igénybe vehető terület táblákkal lesz kijelölve, és a kutyák igényeit maximálisan kielégítő berendezéssel lesz felszerelve. Kiépítésre kerül az ürülék gyűjtésére szolgáló infrastruktúra, valamint biztosítva lesz személyzet is a területen."- ez áll a Fonyódi Önkormányzat weblapján. A boglári strandról sajnos még nem tudunk semmit.

Szóval lesz minden, a mi dolgunk csak az, hogy játsszunk és érezzük jól magunkat. Ne felejts el beszerezni egy-két jó kis vízi játékot, ami nem süllyed el és nem esik szét az első alkalommal. Ezen a linken találod a (szerintünk) legjobb kutyás vízi játékokat: zsinóros bumper, bomeráng, frizbi, labda! >>> KLIKK IDE A LEGJOBB VÍZI KUTYAJÁTÉKOKÉRT

De ami ennél is fontosabb, amit minden kutyának TUDNIA KELL, az a kutyastrandolás 20 pontos szabályzata, amit Demény, a kötsög tett közzé 3 évvel ezelőtt. Soha nem volt akkora aktualitása a dolognak mint most, hogy nyílnak a Balatonon a kutyastrandok. Minden gazdi saját felelőssége, hogy megismertesse kutyájával az alábbi 20 pontot, mielőtt kiviszi a strandra!

A strandolás deményista szabályai

Legalább 3 pont rendszeres betartása javasolt, a fejlődés érdekében célszerű minden strandolás alkalmával egy ponttal bővíteni a tudományt!

1. Néhány Gazdinak az a téveszméje, hogy minden kutya szeret úszni. Nos, ez nem igaz…. mert bár mi, ellenben az ügyetlen kétlábúakkal, TUDUNK úszni, nem jelenti, hogy szeretünk is.
2. Ha már vízpartra értünk, az első dolgunk legyen annak feltérképezése. Elsősorban a kajalelőhelyekre, teli kukákra és levadászható élőlényekre koncentrálva.

3. Amíg Gazdi megcsinálja a szokásos vízparti rituálékat (helykeresés, átöltözés, kenceficézés) gyorsan tűnj el, és hallótávolságon kívül kezdj el azzal foglalkozni, ami igazán érdekel: áss. Egyél szemetet. Vagy kakát.
4. Lehetőleg olyan helyen áss, ahol vagy balesetet okozol vagy másokra kaparod a földet.
5. Ha még sosem úsztunk Gazdival, két dolog lehetséges. Vagy ő beáll a vízbe és gügyög, hogy ezzel az irtózatos hanggal kényszerítsen arra, hogy vele tarts vagy megfog, és bedob.
6. Ha már nem bírod nézni Gazdid megaláztatását, amiért gügyörészik egy 30 cm-es vízben guggolva, miközben más kutyák hasast ugrálnak mellette, legyél kegyes, és tedd a lábad a vízbe.
7. Amikor Gazdi ettől ellágyul és Mickey-egér hangon örül neked…állj egy kicsit a vízben, nézz Gazdid szemébe, majd pisilj. Lehetőleg úgy, hogy mindenki lássa. Hosszasan. A vízbe.
Nemhogy neked kell a vízbe menned, de mások is kijönnek.

8. Ha Gazdi a vízbe dob, ne ess kétségbe, ne kérj tőle segítséget. Ússz szépen egy kört, mintha DIREKT mentél volna bele, majd menj ki, nézz mélyen, dühösen Gazdi szemébe, és rázd a vizes bundádat egy kisgyerekes vagy reggeliző családra.

9. Ha úszol, ússz úgy, hogy minél nagyobb felületen karmold össze Gazdi testét.
10. A strandon a legjobb, hogy az emberek esznek. Akkor is esznek, ha nem éhesek. Jó lehetőség ez, hogy 2-3 cm távolságba leülj az étkező kétlábúval szemben, tekinteteddel szuggeráld, és követeld a kaját. Ezt megsürgeti, ha közben a nyáladat ügyesen a karjára csorgatod.
11. Elsősorban idegen családoknál próbálkozz! Ha Gazdid hív, ne halld meg. Minél hangosabban kiabálja a neved, ő annál kevésbé lesz falkavezér, te pedig az ő szégyenével egyre feljebb kerülsz a ranglétrán.
12. Ha Gazdi iszonyú dühös, ne ijedj meg. Nyilvános helyen nem fog megbüntetni! Aztán meg elfelejti.
13. Egy kutyás strandon sok kutya van. Nyilván akad olyan, aki nem szimpatikus. Verd meg. De vigyázz, téged ne verjen meg senki. Ha nálad nagyobb, erősebb kutya van, mielőtt csak csúnyán nézne rád, kezdj őrült nyüszítésbe, és farokbehúzva menekülj Gazdihoz. Te simogatást kapsz, őt meg leszidják.
14. Kezdjetek kergetőzni, minél többen! Lehet, sőt ajánlott őrülten ugatni is, és átugrálni napozó embereken. Kicsit taposd meg őket. A hasukat célozd! Célszerű ezt minél nagyobb zajjal és kosszal csinálni.

15. A sok kutya sokat pisil. Aki nem a vízbe pisil, az a parton. Lehetőleg intézd ezt úgy, hogy plédre, táskára, esetleg egy-egy emberre célozz.

16. Ne kakálj. Foss! Azt nehéz összeszedni, iszonyú büdös, és Gazdit nagyon kellemetlen helyzetbe hozza.
17. Labdázz, de sosem azt a labdát akard, amelyiket Gazdi dobta el, hanem egy kisebb kutyáét…akit egy nyugdíjas néni szórakoztat.
18. Várd meg, amíg kihozza a vízből, majd mindig vedd el tőle és morogd is le. Kicsit megverheted.
19. SOHA ne ülj, feküdj a földre! Gazdi azért tette le a plédet, törölközőt, hogy azon aludj. Majd ő áll.
20. Strandolni jó. De a cél, hogy te jobban élvezd mint a Gazdi!

Forrás : Demény, a kötsög (köszönet Magos Juditnak) , fonyod.hu,

Fotók: Kürtös László

Játékok: Vizslabolt.hu

4 szakma, ami meglehet, 10 éven belül eltűnik a köztudatból

Te mely szakmákat neveznéd meg? Hiszen biztosan van még sok, ami előbb-utóbb erre a sorsra jut.

Napi horoszkóp október 23.: az Oroszlánok lenyűgözhetik a környezetüket, a Skorpiók végre az energiaraktáraik feltöltésével foglalkozhatnak

Ma is izgalmas üzeneteket tartogatnak az egyes csillagjegyek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Napi horoszkóp október 22.: a Bikák mások boldogságáért dolgoznak, a Szüzek komoly elhatározásra jutnak

Ma is érdemes elolvasnod a horoszkópodat, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

10 apróság, amivel nap mint nap megerősítheted a házasságodat

Úgy érzed, bármit kibír a kapcsolatotok? Akkor most adunk még néhány ötletet, hogy nap mint nap erősíthessétek ezt a köteléket!

Napi horoszkóp október 21.: a Mérlegek nagy lépésre készülnek, a Vízöntők megmutathatják, miféle tehetség rejlik bennük

A hosszú hétvégén se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek neked is!

Egy kis szauna lecke következik

Egyre népszerűbbek a szeánszok, egyre többen járnak. De vajon tudjuk, hogyan kell viselkedni ott?

Ezt árulja el a személyiségedről, milyen fehérneműt hordasz legszívesebben

Az, hogy mit választasz vásárlás közben, sokat elmond rólad!

Tök jó szépségtippek sütőtökkel minden őszimádónak

Ha ősz, akkor jönnek a tökös szépségápolási termékek!

Így téliesítsd a kertedet: 8 tipp

Muszáj egy kicsit előkészíteni a kertet a télre, hiszen annyit dolgoztál vele egész évben, annyi energiát fektettél bele, nem hagyhatod a következő néhány hónapra parlagon....

Ajjaj! Katy Perry koncertjén csúnya baki történt

Egészen jól reagált az énekesnő.

Mit szólnál, ha itt élhetnél? Less be a világ legdrágább házába – érdemes!

Több száz világsztár otthonáról mutattunk már képeket, de ez most egészen más lesz!

Ezeket az őszi szépségtrendeket kár lenne kihagynod!

Tippek egyenesen a legnagyobb sztároktól.

A kereséshez kezdj el gépelni!