Tényleg hiányzunk a kutyánknak?

Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

A legtöbb kutyás nem nagyon szereti egyedül hagyni otthon a kutyáját hosszabb időre, mert lelkiismeret furdalása van. Hiányzik neki a kutyája és úgy gondolja, hogy a kutyájának is hiányzik Ő. De vajon tényleg képesek a kutyák a hiányérzetre? Vajon tényleg hiányzunk nekik? Vagy ez is csak egy olyan emberi dolog, amit megróbálunk ráhúzni a kutyákra?

" width=

professzor szerint, igen : a kutyának hiányzik a gazdája amikor nincs vele. A professzor két éven keresztül vizsgálta a kutyákat MRI készülékkel, hogy jobban megismerje agyuk működését.A kutyák végig ébren voltak a vizsgálat alatt, legelőször az volt a nagy feladat és kihívás, hogy megtanítsák a kutyáknak, hogy ébren is maradjanak annyira mozdulatlanul, hogy értékelhető MRI adatokat tudjanak nyerni a vizsgálatokból. Két kutyával kezdték a kísérletet, Callie-val és McKenzie-vel, a border collieval. Megtanulták felismerni a kézi jeleket, az egyik kézjelhez jutalomfalat is társult. Az MRI viszonylag hamar elkezdett jeleket mutatni az agyban a jutalmazós kézjelre. De ez csak a kezdet volt.

Arra is keresték a választ, hogy miként reagál a kutyák agya az egy háztartásban élő különböző emberekre. Az MRI-ben lévő kutyákkal megszagoltatták a kutya saját szagát, egy ismerős és egy ismeretlen emberét, valamint egy ismerős és egy ismeretlen kutyáét. Az eredményeket még nem publikálták, de a professzor szerint áttörést értek el a kutyák érzelmeinek vizsgálatában és bizonyítékot találtak rá, hogy a kutya igenis SZERETET érez a gazdája iránt, jobban mint a saját kutyatársa iránt. Ez a felismerés további kutatásokra késztette a professzort: vajon a kutyák akkor is szeretnek bennünket, ha otthagyjuk őket valahol? Hiányzunk nekik? Van a kutyáknak egyáltalán időérzékük? 2011-ben Therese Rehn és Linda Keeling végeztek ilyen irányú kutatásokat, és arra jutottak, hogy a kutya 2 óra távollét után sokkal nagyobb hévvel örül a gazdájának mint 30 perc után. Ugyanakkor nem volt különbség 2 és 4 óra között. Tehát a kutya különbséget tud tenni 30 perc és 2 óra között, de hogy még tovább tart e az időérzékük, arra nem találtak választ.

Dr. Gregory S. Berns 2013-banmegjelent egy könyve: How Dog Love Us (Hogyan szeretnek minket a kutyák), melyben a több éves MRI vizsgálatok eredményeit teszi közzé és nagyon érdekes dolgokat mutat és bizonyít be a kutyák érzelmi világáról. Sajnos magyarul nem kapható (legalábbis én nem találtam sehol) de eredeti nyelven innen rendelhető: LINK

Forrás:


Ez történik a testeddel, ha minden nap megeszel egy kanál mézet

Ahogyan elérkeztek a hűvösebb napok, a kuckózós őszi esték, te is szívesebben kortyolsz meleg teát egy kis mézzel? Ez maradjon is így, hiszen a méz szuper dolog – de tudod, miért is érdemes fogyasztani?

Miért fontos fiatalon elkezdeni a modellkedést?

A magasság mellett az életkor a legfontosabb adat egy jelentkezőnél.

A várandós Katalin hercegnét megtáncoltatja egy játékmackó – nézd meg a fotókat!

Pedig a múltkor még minden programját lemondta a hercegné a terhességi hányás miatt, amiben harmadjára is szenved.

Diszkrét, ám mégis rendkívül szexi tetkók romantikusoknak

Romantikusan erotikusak, finoman bújnak meg a bőrön és simulnak bele a női vonalakba.

Paul Wesley újra szingli, szakított az ismert párjával

A Vámpírnaplók sztárpárja külön utakon folytatja.

Készen állsz egy életre szóló sarkköri kalandra?

2017. november 16-án megnyílik a jelentkezés az egyik legextrémebb, bárki számára megpályázható kutyaszános sarkvidéki túrára. A jövő áprilisban esedékes 300 kilométeres Fjällräven Polar túra 20 résztvevője közül ketten biztosan Közép és Kelet-Európából érkeznek majd, így magyarok idén is jó eséllyel pályázhatnak. A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, a túra során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is az út szervezője, a Fjällräven gondoskodik.

Vért izzadt, de elérte a célját Zimány Linda: 12 kilót fogyott, és alaposan kigyúrta magát! Interjú a modellel az első sikeres fitneszversenyéről

Kemény hetek állnak Zimány Linda mögött! A csinos modell életében először indult fitneszversenyen, és rögtön a második helyen végzett – ám a versenyt kőkemény hetek előzték meg. Vajon mit evett Linda először a siker után? És tervez-e a jövőben hasonló megmérettetéseket? Erről faggattuk a csinos modellt.

Csúnya baleset érte Ed Sheerant, az Instán mutatta meg a sérülését

Nem sokon múlt, hogy komolyabb baja is essen az úton!

6 meglepő tény az októberben született emberekről – Ugye, milyen mázlisták?

Nem véletlen, hogy sok októberben született személyből lesz később vezető!

5 mód, hogy újra fellobbantsd a szerelem lángjait

Minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor kissé alábbhagy a kezdeti szenvedély és kissé talán el is laposodik a dolog. Ezzel nincs is semmi probléma.

Tükör- és ablaktörlő kendő házilag

Szereted, ha a tükrökön az aznapi összeállításod és nem a porszemek tükröződnek? Mutatunk egy házi megoldást ablak- és tükörtisztító kendő készítésére, amit nagyon hasznosnak fogsz találni!

Álomszép nő lett a Négyen egy gatyában legfiatalabb sztárja

A film tragikus sorsú kislánya bizony felnőtt!

A kereséshez kezdj el gépelni!