Ezt NE TEDD a kutyáddal karácsonykor

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek

Karácsony közeledtével még inkább érvényét nyeri a mondat, „ ne gyerekként kezeljük a kutyánkat, hanem kutyaként”! Persze, ha egy-egy napra engedékenyebbekké válunk, nem dől össze minden addigi munkánk, bár biztos nem marad következmény nélkül… Amit egyszer lehetett, azt kutyánk még napokig megpróbálja majd újra és újra… De ennél nagyobb veszélyek is fenyegetik őket karácsony környékén.

Kép

1. A mi karácsonyi menünk nem a kutyának való

Avégeláthatatlan karácsonyi menüket mindenki ismeri, ahol mindig akad egy két falat, amit a „csak ezt a kis darabot” – felkiáltással családunk valamelyik tagja (leginkább a mama), kutyánknak kínál fel. Könnyen túletetés lehet a vége vagy egy gyomorrontás, zsíros, fűszeres ételek esetén rosszabb esetben hasnyálmirigy gyulladás. Jó pár plusz kilót is gyűjthet magára kedvencünk, ami ha nem kerül le róla, hosszú távon betegségekhez vezethet.

Helyette:Személy szerint a kereskedelmi forgalomban megvásárolható jutalomfalatoknak, nem vagyok híve… Általában nagyok, túl kemények vagy épp fogra ragadósak. Jutalmazásos tanításhoz nem alkalmasak… De nasinak, csak úgy, mert mondjuk karácsony van, remek lehet a kutyánknak, boldogan fogja elrágicsálni.

2. Tiltólistás ételek

Kép


Vannak tiltólistás ételek, amit a kutyák nem tudnak megemészteni vagy mérgező hatással van szervezetükre. Egyik klasszikus a csokoládé, illetve az abban található theobromin és a koffein. Így ezt mindenképp kerüljük!De a süteményeink is veszélyforrások lehetnek a kutyáink számára. Sokan használnak nyírfacukrot édesítésre, ami akut mérgezést okoz kutyáknál, ahogyan a karácsony egyik kedvelt velejárója, a mákos bejgli mákja is. Ha bármelyiket is véletlenül elfogyasztja a kutyánk, haladéktalanul vigyük orvoshoz!

Helyette:Ha már rágcsálás, szintén remek ajándék lehet a különféle füstölt termékek, „rágcsák”, mint pl. malacfül vagy malac orr. Ezekkel hosszú percekre leköthetjük a kutyánkat és ő boldogan fog belemélyedni ezek eltüntetésébe.

Kép

3. A megfelelő ajándék

Kerüljük a plüss állatokat, a kemény műanyagból készült kutyajátékokat, ha kutyánk hajlamos ezek apró darabokra rágására.Ugyanis ha lenyeli ezeket, akkor bélelzáródást okozhatnak vagy felsérthetik az emésztőrendszer valamely szakaszát.

Helyette: Véleményem szerint az interaktív kutyajátékok az egyik legjobb ajándékválasztás. Tanítjuk vele a kutyánkat, önálló gondolkodásra és probléma megoldó készség fejlesztésére ösztönözzük, közösen játszunk, és ha belejöttünk, a családunknak is

Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.
Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.

bemutathatjuk, milyen ügyes kutyánk is van nekünk… ;)

4. Társasági élet

Ha esetleg olyan családi összejövetelre vagyunk hivatalosak, ahol sok kisgyerek van és a mi kutyánk nincs hozzászokva a gyerekekhez, akkor inkább hagyjuk otthon. Valószínűlegsok lenne neki a gyereksereg „nyúzása”. Az általában nyugis életet élő kutya ha hirtelen óriási vendégseregbe csöppen velünk,elképzelhető hogy feszültté, ingerültté, stresszessé válik.

Helyette: Nyugodtan hagyjuk otthon éppen úgy, mint a hétköznapokban. Neki ezek a napok is pont olyanok, mint a többi. Illetve, ha mi magunk izgatottabbak vagyunk, másképpen viselkedünk, , az összezavarhatja kutyánkat és ő is kicsit másképp viselkedhet. Ha nyugodtan indulunk el otthonról, akkor viszont semmi sem változik a hétköznapokhoz képest. Ha több napra, hosszabb időre kell elutaznunk, ahová kedvencünk nem kísérhet el minket, keressünk egy, a tartási körülményeihez leginkább igazodó kutyapanziót, vagy keressünk szakmailag felkészült, megbízható dog sittert kutyánk mellé.

- Győrfi Henriett írása -

Partnerünk a Dog Garden kutyapanzió.


A legcukibb kabátok és játékok kistermetű kutyusodnak ITT.


Uncsi már a skinny! Helyette inkább most ezt a fazont hordják a sztárok

Meríts inspirációt azoktól a nőktől, akik azután tényleg értenek az öltözködéshez!

Hollywoodban is létezik igaz szerelem! 10 sztárpár, akik régóta boldog kapcsolatban élnek

Amikor a boldogító igen kiállja az idő és az élet adta nehézségek próbáját.

Nyár végén is menő a lapos has: 11 tipp kockahasú sztároktól, amiket nem árt megfogadnod!

Tőlük aztán tanulhatunk: 11 világsztár árulja el, szerintük mitől lesz lapos a has!

Ez az egyetlen dolog óriási hatással van arra, milyen gyakran szeretkezel

A kapcsolatok eleje elég tüzes, de idővel kihűlhet a szenvedély, és ilyenkor már gyakran nincs kedvetek egymáshoz.

Neee!!! Szörnyen kellemetlen helyzetbe került Robert Pattinson: hamis pénzzel vásárolgatott

Hát, nem sok ennél kínosabb szituációt tudnánk elképzelni...

5 jel, hogy a párkapcsolatod már sajnos menthetetlen

Anna Faris és Chris Pratt válása mindenkit ledöbbentett, hiszen egy kívülről tökéletesnek látszó kapcsolat ért véget. És való igaz, a jelek nem mindig egyértelműek, de most segítünk értelmezi őket.

Így viselj fehér csizmát idén ősszel

Nem is olyan trükkös különbözőféleképpen kombinálni a szezon legmenőbb cipőjét!

A kereséshez kezdj el gépelni!