Segítség! Rombol a kutyám ha otthon hagyom egyedül!

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Kép

Még mindig rengeteg tévhit terjed arról, hogy egy kutya miért áll neki szétszedni a lakást, ha egyedül marad otthon. A legnagyobb hülyeség bolondság az a "bosszút állt a kutyám" kezdetű indoklás. Bármennyire is okos a kutyád, hidd el, nem képes bosszútervet kitalálni (erről már írtunk itt). Ha arra mész haza, hogy átrendezte a lakást, vagy 5 szomszéd csönget bemert akutya egész nap sírt (..és ez tarthatlan, csináljon valamit!!!) akkor alapvetően két dolgon érdemes elgondolkodnod.

Az egyik, hogy mielőtt magára hagytad nem mozgattad ki kellőképpen, így egy rövid pihenés után keres magának valami elfoglaltságot. A másik, komplikáltabb probléma, hogy kutyusod egyedül maradási- azaz szeparációsproblémával küzd.

Mit tudsz tenni? Először is próbáld ki ezeket a trükköket

1. Kellő mozgás. Reggel mielőtt magára hagyod, olyan sétát kell beiktatnod, ami kellően lefárasztja. Ha magas energiaszintje van, akkor mindenképp legyen futás, labdázás, egy kis tanítás és futkározás más kutyákkal.

Kép

2.Pakolj el. Tedd el valamilyen meközelíthetlen helyre személyes tárgyaidat, mert a kutyusok előszeretettel rágnak meg olyan dolgokat, amik magukon hordozzák a gazdi szagát. Azokat a dolgokat is pakold el, amik kárt tehetnek a kutyádban.

3. Rágható dolgok .A saját cuccaid helyet viszont hagyj elő olyan tárgyakat, amivel tud foglalatoskodni a kutya. Ezek lehetnek egy-egy olyan játék, amivel szeret játszani, - érdemes váltogatni párat, hogy ne unjon rá, - illetve olyan „rágókákat” (pl. szárított malacfül, szárított bőr, stb. ) amiket szívesen rágcsál.

Kép

4. Leszűkített terület.Ha kisebb területet kell „belaknia” a kutyánknak, akkor kisebb az esélye a rombolásnak. Ez akkor működik a leginkább, ha abban a helységbenhagyod, ahol egyébként is a legtöbbet tartózkodik.

5. Zene.Ha egyébként is szól nálunk a zene, miközben otthon vagyunk vagy megy a TV rendszeresen, akkor hagyd bekapcsolva. Ezzel beiktatsz egy dolgot, ami megszokott a kutya számára és a mi otthonlétünkkel tudja összekötni.

6. Fokozatosság. Kutyádat fokozatosan szoktasd az egyedüllétre, kezdetben csak pár percre hagy magára, majd egyre hosszabb időkre. Mindig legyél higgadt és nyugodt amikor hazamész és elmész, ne tarts könnyes búcsút, sem sikongatós hazajövetelt.

Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.
Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.

Ha a kutyánk a fentebb felsorolt „trükkök” bevezetése után is rombol, illetve ugat, sír, amíg nem vagyunk otthon, valószínűleg szeparációs szorongással állunk szemben.

A szeparációs stressz egy összetett probléma, aminek több minden is állhat a hátterében. Rossz beidegződés, rendezetlen kapcsolat a gazdi és a kutya között, bizonytalanság a kutyánkban, stb. Ilyen esetben célszerű szakember segítségét kérni, aki egy összetett, egyénre szabott tréningsorozattal segítni tud nekünk.

Fordulj bizalommal szakértőnkhöz: www.kutyatrening.hu


Most a 15 kg-s Happy Dog NaturCroq bárányos, marhás és kölyök táphoz egy 4 kg-s tápot kapsz ajándékba! NE HAGYD KI, rendeld meg most ››› KLIKK IDE

(Az akcióban az alábbi termékek vesznek részt: Happy Dog NaturCroq Rind&Reis, Lamm&Reis, Welpen)

Ma 20 éves a Harry Potter-könyvsorozat! Íme, az írónő üzenete, meg a kedvenc sztorijaink + még a Facebookod is ünnepel

Meghatódni ér! Az elmúlt két évtizedben egyszerűen lehetetlen, hogy az életedet teljesen varázstalanul, tudatlan mugliként élted végig, s legalább egy kicsit találkoznod kellett a varázslóvilág történeteivel, és ha azok téged is elvarázsoltak, van okod megemlékezni erről a neves napról. Már csak az a kérdés, hogy te Griffendéles, Hugrabugos, Hollóhátas vagy esetleg Mardekáros színekben szeretnéd megünnepelni ezt a jeles dátumot!

Bréking! Megszületett Trokán Anna kisfia

Úszik a boldogságban a Trokán-család!

5 mód, ahogyan a megcsalás után megváltozik a kapcsolatod

Sajnos a megcsalás a kutatások szerint elég gyakran előfordul: a párok 60-70 százaléka kacsingatott már más irányba.

A kereséshez kezdj el gépelni!