Segítség, agresszív a kutyám! Vagy domináns?!? Hogy is van ez?

Facebook
Viber
Twitter
Google+
Pinterest
Előfizetek

Egy téma, amely szinte minden gazdit érint, fajtától és mérettől függetlenül. Az agresszióról és a dominanciáról először általábana nagytestű kan kutyák jutnak eszünkbe, pedig mennyiszer látni mini és kicsi fajtákat nekimenni nagyobb kutyáknak, vicsorogva ugatni és támadni. Tisztelet a kivételnek, de a gazdik nagy része nem tudja megkülönböztetni az agressziót a dominanciától és ezért nem is tudja azt kezelni, orvosolni.

Avalódidominanciának semmi köze nincs az agresszivitáshoz. Egy domináns kutya pusztán a megjelenésével,testbeszédével, nyugodt kisugárzásával és belső erejével éri el, hogy fajtársaielismerjék rangsorban feljebb állónak. Az agresszió hátterében leginkábbaz alábbi viselkedési problémák, problémás helyzetek állnak:

1. Félelmi agresszió.Azok a kutyák, akik félnek valamilyen szituációban, leginkább szeretnék azt elkerülni. Ha erre nincsmódjuk (pl. pórázon vannak) akkor inkábbtámadásba lendülnek, hogy megvédjék magukat, mielőtt őket érné vélt vagy valós támadás.

Kép

2. Hiányos szocializáció.A nem megfelelően szocializált kutyák rossz döntéseket hozhatnak egy másik kutyával történőtalálkozásnál. Lehet, hogy nem tanulták meg értelmezni a másik kutya jeleit. Lehet, hogyvalami rosszul rögzül aszociális tanulásuk során és következetesen kitartanak a helytelen viselkedés mellett vagy egyszerűennem tudják mit tegyenek és az ebből fakadó feszültségnek agresszió lesz az eredménye.

3. Rossz kommunikáció.A rossz szocializálatlanság következménye a rossz kommunikáció. Ilyen esetben az agresszívenfellépő kutya vagy nem érti a másik kutya jelzéseit vagy maga nem tud egyértelmű jelzéseket adni amásik kutya felé, aminek végeredménye könnye lehet félreértés és ennek következményekéntagresszió

" width=

4. Nem megfelelő kapcsolat a gazdival. A kutyánk akkor érzi magát biztonságban mellettünk, ha egyértelműen éreztetjük vele, hogy bármilyen helyzetben irányítani tudjuk őt. Amennyiben ez az érzés felborul, akkor a kutya megpróbáhlhatja átvenni tőlünk az irányító szerepet.Ez rengeteg bizonytalanságot szülhet benne,hisz a mi világunk számukra nem olyan egyértelmű, mint számunkra. Ez a bizonytalanság és a feladat,hogy intézkedjen helyettünk, szintén vezethet agresszióhoz.

" width=

5. Gazdi védelme.Kicsit hasonló az előzőhöz, hisz az irányítás ilyenkor sem a gazdi kezében van, de ebben a viselkedésgyökere kereshető a kutya fajtájában. Ha eredetileg is védelemre lett szelektálva a fajta, akkor lehet akutyánknak olyan erős az ösztöne, hogy ha mi magunk nem tudjuk elég erős kézzel nevelni, akkor azösztönnek és a mi lazaságunknak a következményeként felléphet agresszívan fajtatársaival szemben is.

Az agresszió nem játék. Amennyiben bármely jelét látod a kutyádon, próbáld megkeresni az okát és dolgozzatok a probléma megoldásán. Kérd szakember segítségét.

Szakértő partnereink, akiket szívből ajánlunk minden gazdinak: Kutyatrening.hu Dog Garden - kutyapanzió


Így spórolhatsz a babaholmikon – 6 okos tipp

Néhány hasznos tipp édesanyáktól, hogy ők miként tudtak spórolni a babaholmik beszerzésekor!

Trendpercek: Egy táska, ami minden összeállításban jól mutathat!

A keresztpántos daraboknál praktikusabb fazont aligha találsz!

David Beckham közeli barátságba került egy modellel, és ennek Victoria egyáltalán nem örül...

A fiatal modell leginkább arról híres, hogy egyfolytában partizik, ráadásul nem akárhogy!

Ritka pillanat: a 77 éves Tina Turner megjelent a nyilvánosság előtt, és szinte sehol egy ránc!

A világhírű énekesnő már jó ideje nem jelenik meg nagyobb eseményeken, de most egy musical miatt kivételt tett.

9 dolog, amit csak akkor értesz, ha éltél már távkapcsolatban

A távkapcsolatnak sokak szerint több a hátránya, mint előnye, pont ezért nem is erőltetik annyian és inkább szakítanak, mielőtt komolyabra fordulna a dolog...

Nem fogod elhinni miből készülnek ezek a portrék

Sarah Vaci egy angol képzőművész aki megdöbbentően realisztikus, kifinomult és csodás kompozíciókat készít egy teljesen egyedi technikával, amit ő talált és fejlesztett ki.

Vajon Blake Lively mit szól, amikor férje szexjelenetet forgat?

Ilyen, ha a világ egyik legsikeresebb színésze a férjed...

Régen a fiúk viseltek rózsaszínt, a lányok pedig kéket – És ennek nagyon különös oka volt!

Ma már el sem tudnánk képzelni, hogy minden fiú rózsaszínt hordjon, de régen nem ez volt a helyzet!

Meglepő titkok, amiket az éttermi dolgozók sosem árulhatnának el

Az egészséged érdekében is jó, ha tudod ezeket!

Napi horoszkóp október 19.: a Bikák komoly lehetőséget kapnak, a Halak lelkileg töltődhetnek

Ma is érdemes néhány percet szánnod a horoszkópodra, hisz a csillagok ismét izgalmas üzeneteket küldtek!

A kereséshez kezdj el gépelni!