A kutyanevelés 7 legnagyobb tévhite

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek

A kutyanevelés egy olyan téma, mint a politika vagy a gyereknevelés- mindenki ért hozzá egy kicsit. Ahogy Gazdi leszel, azonnal megkapod a jó tanácsokat "tapasztalt" kutyásoktól. Szinte biztos, hogy az alábbi 7 pontból valamelyikkel (vagy mindegyikkel) már Te is találkoztál.Nagyon hasznos 7 pont következik, minden Gazdinak kötelező olvasmány:

Kép

1. Bosszúbólszedi szét a lakást, mert otthon hagytam egyedül. A kutyák a jelenben élnek és képtelenek fondorlatos terveket kieszelni, tervezni. Amikor egyedül maradnak és rombolnak, az a saját állapotukra adott reakciójuk. Legjellemzőbb okai, hogy kutyánkban túlteng az energia és azt vezeti le, vagy nem rendezett a kapcsolat a gazdi és a kutya között és egyedülmaradási (szeparációs) stresszben szenved.

2. Ha belenyomom az orrát az ürülékbe, akkor megtanulja, hogy nem szabad bepiszkítani.Ha rajta kapjuk, hogy olyan helyen végzi el a dolgát, ahol nem szeretnénk, elég éreztetni vele a nemtetszésünket. Ha a baleset korábban történt, ugyanúgy, mint a rombolásnál, hiába folyamodunk különféle retorziókhoz, nem fogja tudni a kutyánk összekötni haragunkat és a tettet, még akkor sem, ha az orrát a végeredményhez nyomjuk.

3. Ha szétrág ezt-azt, amíg nem vagyok otthon, jól le kell szídni, aminthazaérek. Amikor a kutyánk boldogan elénk jön és mi rázúdítjuk az elénk táruló látvány miatt érzett dühünket, abból a kutyánk ezt érti : „Haragosan értél haza és velem kiabálsz, de nem tudom miért”.A kutyák csak az épp elvégzett, zajló eseményt tudják összekötni a reakciónkkal. Amikor leszidod, kiabálsz, fülét-farkát behúzza – Te pedig azt hiszed érti, hogy miért van leszídva. Ez azonban csak a valós idejű reakciója a dühünkre. Nem képesek összekötni korábbi tetteiket a dühünkkel!

4. Nem kell sétáltatnom a kutyámat, mert pelusra végzi el a dolgát.A kutyáknak a séta nem csak az ürítésről szól. Attól függetlenül, hogy mennyi idős, milyen méretű, szüksége van a napi sétára. Nekik a séta az egyik legtermészetesebb állapotuk, szaglásznak, információkat gyűjtenek, találkozhatnak a fajtatársaikkal és a séta közben őket érő ingerek szellemileg is lefárasztják őket.

Kép

5. Nem kell sétáltatnom a kutyámat, mert van nagy kert ahol rohangálhat. Persze..de a kertben nincsenek új szagok, új ingerek, nem találkozhat a többi kutyával, nem ismerheti meg a tágabb világot. Így antiszociálissá válhat, a le nem vezette energiái miatt ugatós, esetleg harapós lesz. A kertben tartott kutyákat is ajánlatos hetente legalább kétszer-háromszor elvinni sétálni.

6. Egyszer jól meg kell verni és akkor tudni fogja ki a főnök. Akkor tudunk jó gazdik lenni,ha folyamatosan éreztetjük kutyánkkal, hogy ránk bízhatja magát, biztonságban van mellettünk. Ha ezt elérjük, egyáltalán nincs szükség erőszakra. A veréssel csak azt érjük el, hogy lesz a kutyánkban egy folyamatos félelem irányunkban és ha emelett nem viselkedünk vezetőként, akkor folyamatos félelemben és bizonytalanságban tartjuk a kutyánkat, ami mentálisan és fizikailag is megviseli őt.

A cikk szerzője Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.
A cikk szerzője Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.

7. Szökik a kutyám, veszek mellé egy másikat, hogy legyen társa. Az "új" kutya nem fogja megoldani a "régi" viselkedési problémáját, sőt valószínűbb, hogy ő is felveszi a szökőskutya „rossz” szokását. Egy viselkedési problémának, mindig oka van, azt kell megszüntetünk, akár szakember segítségét kérve és, ha szeretnénk még egy kutyát a családba, akkor csak ezután vigyük haza.

Szakértő partnereink: kutyatréning.hu Dog Garden kutyapanzió


Napi horoszkóp június 24.: a Nyilasok elég bátrak, hogy kilépjenek egy bizonyos helyzetből, a Halaknak a siker érdekében taktikát kell változtatniuk

Hétvégén sem érdemes kihagynod a horoszkópodat, mert mára is izgalmas üzeneteket tartogatnak a csillagok!

Mindenki kiakadt Khloé Kardashian szettjén: Szerinted durva?

Kevésen múlt, hogy nem tiltotta le az Instagram.

Ezek a hollywoodi sztáranyukák vállvetve küzdenek azért, hogy senkinek se kelljen választania, pelenkát vagy ennivalót vegyen-e a gyerekének

Úgy tűnik, Amerikában sincs mindenütt kolbászból a kerítés. Sok családnak nem telik pelenkára, ami nem csak higiéniai hátránnyal jár. Jennifer Garner, Kate Hudson, Jessica Alba, Kerry Washington is aktívan támogatja az ügyet.

A kereséshez kezdj el gépelni!