Hogyan válasszak kutyaiskolát? A lényeg 5+1 pontban.

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek

Amikor eldöntöd, hogy kutyás leszel számolnod kell azzal is, hogy akár örökbefogadsz, akár kölyköt veszel – tanítanod kell majd őt. Elsősorban azért, hogy gondtalanul, zökkenőmentesen és stresszmentesen éljetek együtt. Nemcsak az alap vezényszavak ismeretéről van szó (ül, fekszik, marad) hanem a kommunikációról! Értened kell a kutyádat és neki is értenie kell téged. Szépen lassan meg kell tanulnotok egymást. Ehhez nagyon sokat segíthet egy kutyaiskola, egy JÓ kutyaiskola. Mint minden területen itt is nehéz tapasztalatlanul eldönteni, hogy melyik iskolát, melyik módszert és milyen trénert válassz. Általában a lakóhelyhez legközelebbire esik a választás, de azért érdemes végigmenned az alábbi pontokon és ha szükséges, kicsit többet utazni. Hidd el, megéri.


1. Kis létszámú csoport legyen


Egy kutyaiskolai foglalkozás általában 1,5-2 óra. Ahhoz, hogy az oktatónak legyen elég ideje egyénileg is foglalkozni minden csoporttaggal célszerű olyan kutyaiskolát választani, ahol kiscsoportban történnek a foglalkozások. Egy szakképzett, kellő gyakorlattal rendelkező oktató 3-5 kutya-gazdi párosra tud elegendő figyelmet fordítani


2. Az oktató legyen szakképzett


Győződj meg róla, hogy az iskola oktatói rendelkeznek szakmai képzéssel, több éves gyakorlattal. Fontos, hogy az oktatónak legyen elméleti tudása, melyet ma Magyarországon különböző tanfolyamokon lehet megszerezni. Az elméleti tudáson túl nagyon nagy szerepe van a gyakorlati tapasztalatnak. Olyan oktatót keress, aki az önálló munkavégzése megkezdése előtt már szerzett több éves gyakorlati tudást tapasztalt oktató mellett


3. Egyénre szabott oktatás


" width=

Az a jó oktató, aki figyelembe veszi a fajták specifikus tulajdonságait és minden kutyushoz a fajtájának, egyéniségének megfelelő módszert alkalmazza. A különböző alapengedelmességi feladatokat sokféleképpen meg lehet tanítani a kutyáknak. Az oktatónak kell felmérnie, látnia, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb módszer.


4. Pozitív megerősítés


Bármilyen módszert is választ az oktató, fontos, hogy pozitív megerősítéssel dolgozzanak / dolgoztassanak minket a kutyánkkal. A nyakörv rángatása, a feladatok elvégzésére fizikai erővel történő rávétele, ma már nem elfogadott nevelési módszer. Olyan kutyaiskolát keressünk, ahol játékkal, „finom falattal” motiválják a kutyákat és az elvégzett feladatot, ezekkel és szép szóval, simogatással meg is jutalmazzák. Ebben az esetben kutyánk nem csak a feladatot tanulja meg, de a tanulás öröm lesz számára, így a jövőben is bármikor boldogan teljesíti, amit kérünk tőle.


5. Póráz nélkül


A kutyaiskolai csoport remek lehetőség kutyánk szocializációjára, szakember által felügyelt közegben. Erre csak olyan iskolában van lehetőség, ahol a tanulóidőt megszakító pihenő időkben a kutyák

Kép

pórázról levéve szabadon lehetnek egymás társaságában. Az egyik legfontosabb dolog, ha kutyát tartunk, hogy ismerjük a kutyák kommunikációját, aminek megfigyelése csak ilyen szabad környezetben történhet meg. Így olyan iskolát válasszunk, ahol az oktató nagy hangsúlyt fektet az alapvető vezényszavak elsajátításán túl a kutyák kommunikációjának megértetésére is.


5 + 1. A kutyaiskola célja


Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.
Szakértőnk: Győrfi Henriett, okleveles kutyatréner.

Még az elején döntsd el, hogy miért szeretnél kutyaiskolába járni. Ha kutyás sportot (agility) vagy esetleg valamilyen munkát szeretnél majd végezni a kutyáddal, akkor olyan oktatót keress, aki jártas az adott fajta sajátosságaiban és rendelkezik megfelelő gyakorlattal a választott sportban, munkában.


BK, GYH. Fotók: Pinterest.


Partnereink:www.kutyatrening.hu


Dog Garden - kutyapanzióKutyatréninghez szükséges felszerelések a Vizslaboltban!


Klikk ide, nézz körül ›››› TRÉNING


A Futrinka Egyesület gazdikeresője: Gamandor


Kép

4-5 év körüli nagytestű keverék kutyus, aki az Illatos útról került a Futrinka gondozásába. A félős, nehezen kezelhető kutyából mára barátságos, ragaszkodó, jó agyú aktív kutya lett a folyamatos tréningnek és foglalkozásnak köszönhetően. Gamandor ideiglenes befogadót és gazdit keres.


Érdeklődni itt lehet:info@futrinkautca.hu

További képek Gamandorról: ITT

A szexi Henry Cavill szöszi bongyorka lett: nézd meg a sármos színész új séróját!

Abban nincs vita, hogy ő az egyik legdögösebb férfiszínész, de vajon mit szólsz az új frizurájához?

6 jelszó, amit soha ne használj, ha nem akarod, hogy hozzáférhessenek az adataidhoz

Ne hagyd, hogy illetéktelenek jussanak hozzá az adataidhoz!

Így rejtheted el sminkkel a tetkódat három lépésben!

Mindössze három lépéssel elérheted, hogy ne látszódjon a tetoválásod!

Ezen beájultunk! Havas Jon szőrméjének története egészen elképesztő!

Az ilyen szaftos és vicces kulisszatitkokat imádjuk!

Nem csak dresszben szexi! Apró bikiniben pózol Hosszú Katinka

Végre egy kicsit kikapcsolódnak Shane-nel.

Rangsorolva: ezek a legkedvesebb és a legrosszindulatúbb csillagjegyek

Tudd meg te is, vajon a csillagjegyed szerint mennyire vagy kedves vagy éppen rosszindulatú!

Folyton piszkálod a bőrödön lévő mitesszereket? Mélyebb jelentése van, mint hinnéd!

Pszichiáterek szerint oka van annak, hogy sokan csinálják ezt.

Napi horoszkóp augusztus 21. : a Kosok gyengéd érzelmeket táplálnak valaki iránt, az Ikrek készen állnak a változásra

A hét első napján se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz a csillagok ismét üzentek!

A fitneszblogger meglehetősen látványos módszerekkel figyelmezteti azokat, akik csak a kalóriákat számolják

A brit fitneszblogger frappáns képmontázsok segítségével hasonlítja össze a különböző egészséges és egészségtelen kaják kalóriatartalmát.

Wow! Ilyen fotót még sosem osztott meg Madonna a neten!

Ez az első alkalom, hogy ilyet mutat meg az Instán.

Speciális lehetőség: 3 havi előfizetés 50% kedvezménnyel + benne a JOY-kuponos lapszámmal!
Borító
A kereséshez kezdj el gépelni!