Százezrek tiltakoznak a kínai kutyahús fesztivál ellen - csatlakozz!

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek

Vészesen közeledik az idei "Yulin Dog Meat Festival" (június 21.) Kínában, Guangxi tartományban.Több százezer ember szerte a világon a Twitter és a Facebook segítségével próbálja felhívni a figyelmet a barbár mészárlásra és összefogást sürgetnek a fesztivál beszüntetésére. Május óta csaknem negyedmillió tweetet küldtek az ellenzők #StopYulin2015 hashtaggel.

Kép

A DuoDuo Animal Welfare Project által létrehozott petíciót a change.org-on már több mint 200 000 ember írta alá. Aprojektet és a petíciót kínai aktivisták (is) hozták létre, tehát nem igaz, hogy ezzel a szokással minden helyi lakosegyetért és csak a nyugati világ tartja borzalmasnak, felháborítónak és kegyetlennek. (Figyelem! Megrázó videó a petíció oldalán, ahol pontosan láthatod miről is szól ez a fesztivál!)

Kép

A Facebookon is nagyon erős a tiltakozók jelenléte. A# StopYulin2015 Social Media Group alapítója Christine Snow, székhelyük Michigan-ben (USA) van. Céljuk szintén a fesztivál azonnali beszüntetése, csapata 5 kontinensen tevékenykedik és üzeneteiket 8-9 nyelvre fordítják le folyamatosan. Abban hisznek, hogy a social media segítségével sikerül elérni a céljukat. Adataik szerint az egy hetes fesztivál ideje alatt 10 000 kutya és 4 000 macskapusztul el.

A No To Dog Meat (NTDM) az Egyesült Királyságban tevékenykedik, ők a "World Protection for Dogs and Cats in the Meat Trade" angliai bejegyzésű világméretű szervezet szárnyai alatt gyűjtik az aktivistákat és informálják az embereket folyamatosan a Facebookon. "Minden évben azon dolgozunk hogy a a közösségi média, a mainstream média és a politikai kampányokon keresztül elérjük a fesztivál betiltását. A legfontosabb azonban, hogy támogatjuk a kínai aktivistákat és a helyi ügyvédeket, jogászokat a megfelelő kérvények, dokumentumok, törvényjavaslatok elkészítésében." mondja az egyik önkéntesükAdmin Ali Dolloso.

Kép

Yulin város vezetése tagadja, hogy bármilyen módon támogatná a fesztivált. Tavaly júniusban a rengeteg panasz és támadás miatt annyit voltak hajlandóak megtenni, hogy megkérték az éttermeket, hogy a fesztivál ideje alatt takarják le a kutyahús eladó táblákat. A helyi orvosok és élelmiszer-biztonsági szakemberek pedig felhívták a lakosság figyelmét, hogy nem tanácsos kutyahúst enni ebben az időszakban.

Bár a kormány nem foglalkozik komolyan ezzel a problémával, de az emberek igen. Év elején kutya és macska vágási tilalmat javasoltak Kínában,rövid időn belül több mint két millió kínai állampolgár valamint több képviselő is kifjezte támogatását és egyetértését. Döntés, vagy bármilyen formális válasz az elkövetkező hónapokban várható.

Mit tehetünk mi? Mit tehetsz TE? Először isnem fordítjuk el a fejünket a borzalmak láttán, nem megyünk tovább szó nélkül, vagy "nem az én problémám" gondolattal. Írd alá a petíciót itt ›››››››aláírom

és használd a#StopYulin2015 hashtaget.

Forrás: 3milliondogs.com

www.vizslabolt.hu Minden közepes és nagytestű kutyus boltja.
www.vizslabolt.hu Minden közepes és nagytestű kutyus boltja.
A kereséshez kezdj el gépelni!