Visszaszámlálás elindult!

Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek

Hétvégén elérkezik a várva várt nap, a terápiás kutya záróvizsga napja.

De addig is elmesélem nektek milyen a záró vizsga. A temperamentum vizsgához hasonlóan itt is megadott szituációkban kell helytállni, a különbség az, hogy magukat a szituációkat, azaz a feladatokat mi találjuk ki. Például van egy olyan szituáció, hogy a kutyát Gyömbért a kliensek gyerekek körbeállják/ülik és egyszerre érintik meg a különböző testrészeit. Ezt mi úgy fordítottuk át feladattá, hogy a gyerekek mondókát mondanak, miközben simogatnak, majd a hámomra csipeszeket (szavak vannak ráírva) csíptetnek, csoportosítanak a mondókában hallottak alapján.

Kép

Van egy olyan szituáció is, amikor a klienseknek mozogniuk kell a kutya körül, az esetünkben ez a „róka vadász” játék, amikor a gyerekek a rókák, én meg a vadászkutya vagyok, és el kell csennem a derekukhoz betűzött textil rókafarkat. Így vadászom el sorra a kis rókákat!

Kép

Tehát megtanultam, hogyan kell elcsenni a szaladgáló, sikoltozó gyerekek „rókafarkát”, és egy másik feladat miatt megtanultam azt is, hogy hogyan kell a kiskosaramat tartani a számban addig, míg a gyerekek egyenként ki nem vesznek belőle egy-egy kártyát.

Kép

A foglalkozás elején mindenkivel „kezet fogok”, és van egy olyan feladatom is, amikor jelzésre ugatok, és a hangom alapján keres meg engem a bekötött szemű gyerek a teremben. Megtanultam nyugodtan feküdni, még körülöttem mondókáznak, simogatnak, fülem, farkam, mancsom megfogják, vagy éppen viháncolnak körülöttem.

Kép

Minden gyerek a csoportból vezet pórázon is, ahol figyelnem kell rájuk, mert ők nem nagyon tudják a Lábhoz! vezényszót, így nekem kell igazodnom hozzájuk, hogy ne gabalyodjanak bele a pórázomba.

Kép

Természetesen jutalomfalatot kaphatok, amit a gyerekek adnak nekem.

A záró vizsgán a tudományom csak egy töredéke kerül bemutatásra, nagyon sok más feladatot is megtanultam már, de a gazdikám megpróbálja azokat a feladatokat bemutatni, amiket a gyerekek és én is nagyon szeretek.

A vizsga során 7 feladat van, és a foglalkozás keretét, a köszönés és a búcsúzás nyújtja. Búcsúzás gyakorlatilag arról szól, hogy minden kisbarátom megsimogat, megölelget, én meg időnként egy-egy puszit adok, persze csak titokban a bajszom alól, hogy csak én és a kisbarátom tudjon róla! :)

Kép

Vasárnap gondoljatok rám!!!

Kép
20 évesen babát vár Kylie Jenner, Kim Kardashian legfiatalabb testvére

Mindössze néhány hónap együtt járás után máris érkezik a baba!

7 házaspár elmeséli, mi a titka annak, hogy 10+ év után is szerelmesek egymásba

Ezek tényleg szeretik egymást. De most tényleg, hogyan csinálják?!

Ez a 10 legöregebb élőlény a világon

Melyik a legöregebb élőlény a világon? Neked feltette már a gyereked ezt a kérdést? És te magadnak?

Napi horoszkóp szeptember 23.: a Skorpiók zsúfolt napnak néznek elébe, a Nyilasok mások elégedettségéért dolgoznak

Hétvégén se feledkezz meg a napi horoszkópodról, hisz a csillagok mára is üzentek!

5 jel, amiből észre kell venned, ha valamiben rossz döntést hoztál

Legyen szó akár a karrieredről vagy a párkapcsolatodról: az ösztöneid megsúgják majd, ha valami nem klappol.

Fogyj együtt a kutyáddal/macskáddal, hogy mindketten sokáig egészségesek maradjatok: 5 tipp

A kutya/macska és az ember együttélése jótékony hatással van mindkét fél egészségére. Hát még ha az életmódjukra is figyelnek.

11 jel, hogy a pasid annyira szerelmes beléd, hogy folyton csak rád tud gondolni

Ha nem is mered elhinni a korábbi csalódások miatt, hogy egy férfi igazán szeret téged, akkor mutatunk 11 jelet, ami bizony azt mutatja, hogy mégis!

Idén ősszel próbálj ki valami újat: szerezz be egy lakk kabátot a hideg időszakra!

A hőmérséklet sajnos rohamosan esik, és ha napközben még egész jól elviselhető az indián nyár, az esti órákban biztosan jól jön egy kabát!

Bizony, Iszak Eszti is imádja a sült krumplit, de nem ettől ilyen nádszálkarcsú! Hogy mit tesz az alakjáért? Nekünk elárulta...

Iszak Eszti jó pár éve ott van a reflektorfényben, és ő az, akin sosem láthattunk még egy gramm felesleget sem. Eszti alapvetően nagyon karcsú alkatú lány, ám neki is kell tennie azért, hogy formás és nőies legyen az alakja. A Joy.hu sorozatában ezúttal a csinos műsorvezető avat be bennünket a titkaiba.

Most már hivatalos: ötféle Trónok harca spin-off készül a befejezés után

Hiába zárul le Daenerysék története, Westerostól nem kell búcsút venned!

A horoszkópod szerint ezt rontottad el a legutóbbi kapcsolatodban

Mindenki követ el hibákat, ez már csak így megy. Viszont ha sikerül tanulnod belőlük – például azokból, amiket a párkapcsolatodban rontottál el –, a következő szerelem sokkal tartósabb is lehet.

De rég volt! Így néznek ki ma a Lost – Eltűntek sorozat sztárjai

A 2000-es évek egyik legsikeresebb sorozata volt!

A kereséshez kezdj el gépelni!