Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kreatív magyar divattervezőket támogatott a Patronage99 Alapítvány

Kreatív magyar divattervezőket támogatott a Patronage99 Alapítvány

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Lezárult a Patronage99 Alapítvány hagyományteremtő szándékkal meghirdetett 550.000 forintos összdíjazású pályázata. A legjobb 10 alkotást felvonultató díjkiosztó gálán izgalmas eredmények születtek.

Az első hellyel járó 300.000 forintos díjat Pécz Tekla „Olümpia” elnevezésű ruhája nyerte el, amelyet a nemrég lezárult olimpiai játékok is ihletettek. A második díjat és a 150.000 forintos támogatást Vass Aranka Adelina ruhájának ítélete oda a zsűri. A harmadik díjat és a 100.000 forintot Imely Judit, a zsűri által „Gésa” ruhának keresztelt alkotása kapta.

Az Elegant Design különdíjának nyertese Besszer Bettina „A természet új arcai” elnevezésű női kabátja lett. A különdíj keretében a divattervező 3 modellből álló „kapszula” kollekcióját a vállalat legyártja és értékesíti. Az alkotások közül egy formabontó alkotás kapott még különdíjat: a Könnyűipari Szövetség Németh-Kiss Renáta „Tél a Halászbástyánál” nevű bőrből készült alkotását jutalmazta.

Kép

„A pályázat megmutatta, hogy a magyar divattervezők nemzetközi mércével is kiemelkedően tehetségesek és izgalmas, újító alkotásokat hoztak. Célunk, hogy a divatdíjat 2022-ben is, - új tematikával – meghirdessük és a magyar divattervezőknek támogatást és lehetőséget teremtsünk, hogy tehetségüket és kreativitásukat még inkább kamatoztathassák”

– nyilatkozta dr. Medgyessy Ildikó a Patronage99 Alapítvány alapítója és zsűri tagja a díjkiosztót követően.

A zsűriről:


A zsűriben olyan nemeztközileg elismert neves divatszakemberek vettek részt, mint Benes Anita divattervező, Benczik Judit a MOME tanára, Horn Enikő divattervező, Tóth Angelika médiatervező, dr. Csaba Annamária a Divat és Marketing főszerkesztője, illetve Kissné Kászon Gabriella a VOSZ képviseletében, amely szervezet a díjkiosztó gála fő támogatója is volt. A divatdíj mentora és az Alapítvány létrehozója dr. Medgyessy Ildikó divatszakember, az Elegant Design Zrt. igazgatónője.

Kép

A Patronage Alapítványról:

A Patronage99 Alapítvány 2020 elején alakult. A Patronage szó franciául szabásmintát, de magyarul is érthető, segítséget, támogatást jelent. Az alapítója dr. Medgyessy Ildikó divatszakember. Az Alapítvány célja a hazai öltözködéskultúra fejlesztése, a mindennapi viseletek ízlésessé tétele, a közízlés színvonalának emelése. A pályázat további célja a hazai divattervezők tevékenységének támogatása. A hazai divattervezők tehetségesek, kreatívak, tehetségük kiaknázása az alapítvány egyik fontos célja. A kuratórium szeretné, ha ez a gondolkodásmód és gyakorlat hagyománnyá válna, ennek érdekében az alapítvány jövőre is szeretné kiírni a pályázatát.

Facebook

Instagram

Nézd meg a győztes, és különdíjazott alkotásokat a galériánkban.

Galéria / 6 kép

Patronage99 Alapítvány pályázatának győztesei.

Megnézem a galériát

Patronage 99 Alapítvány

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.