Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Kisebb eséllyel kapod el a koronavírust, ha ebben a betegségben szenvedsz

Kisebb eséllyel kapod el a koronavírust, ha ebben a betegségben szenvedsz

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ő Vilmos herceg szeretője? Vad elmélet terjed a herceg hűtlenségéről

Harry herceg olyan lavinát indított el a szavaival, amire talán még ő maga sem számított.

Olvasd el!

A színész, aki a boldogságért cserébe képes volt feladni a hollywoodi csillogást! Avagy Josh Hartnett sikersztoriját az álomgyár sem írhatta volna szebben

Josh Hartnett amilyen nagy lendülettel és sikerrel övezve robbant be Hollywoodba, olyan szépen és halkan köszönt el egy időre a reflektorfénytől.

Facebook
Twitter
Pinterest
Különös összefüggést találtak a betegség és a koronavírusra való hajlam között. Az okokat egyelőre vizsgálják.

A kutatók állandóan azon dolgoznak, hogy egyre többet tudjunk meg a koronavírusról. Folyamatosan jelennek meg újabb tanulmányok a témában, pár hónapja például az derült ki, hogy meddig nyújt védettséget a harmadik Pfizer oltás és kik azok, akik legnagyobb eséllyel fertőződnek meg annak ellenére, hogy megkapták a vakcinát.

Sok vizsgálat foglalkozik azzal, hogy mik a súlyos COVID-19 kialakulásának kockázati tényezői, épp ezért erről egy kicsit nagyobb tudással rendelkezünk, mint az enyhébb lefolyású betegség tényezőiről. Azt már eddig is számos felmérés megerősítette, hogy több férfi kerül(t) kórházba a COVID-19 miatt, ahogy azt is, hogy az idősebbek, a túlsúllyal és az alapbetegséggel küzdőknél nagyobb az esély arra, hogy a koronavírus súlyos szövődményeket okozzon.

Annak megértése, hogy mi teszi az embereket fogékonyabbá a fertőzésekre vagy épp ellenállóbba a fertőzésekkel szemben, értékes információkkal szolgál a koronavírus terjedésével kapcsolatban. Ez a tudás segíthet megvédeni a súlyos betegség kockázatának kitett személyeket is. A Thorax folyóiratban megjelent brit kutatás egy kis jó hírrel is szolgál, ugyanis megállapították, hogy az asztma, ekcéma és az allergia csökkenti a koronavírus fertőzés kialakulásának kockázatát.

Az Egyesült Királyság különböző intézményeiből származó szakértők 15227 résztvevő bevonásával végeztek kutatást 2020 májusa és 2021 februárja között. Minden negyedik szigetországi lakó valamilyen túlérzékenységgel küzd, így igen gyakori körükben a felső légúti allergia. Több kérdést tettek fel nekik az életkörülményeikkel, egészségi állapotukkal kapcsolatban, így kiderült, mennyien küzdenek allergiával vagy asztmával közülük.

A vizsgált időszak alatt 446-an kapták el a koronavírust, és 32-en kerültek kórházba miatta. Megállapították, hogy akik atópiás betegséggel küzdenek, vagyis ekcémával vagy szénanáthával, 23%-kal kisebb az esélyük arra, hogy megfertőződjenek, míg akiknél még az asztma is jelen volt, ez az arány 38%-ra nőtt. A kutatók nem találtak magyarázatot a mögöttes okokra, így valószínűleg újabb vizsgálatok születnek majd a témában.

Ez se hagyd ki!

Galéria / 8 kép

8 dolog, amit a COVID megváltoztatott az életünkben: már senki sem csinálja őket

Megnézem a galériát

Forrás: Medicalnewstoday.com

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Tudtad? A The Last of Us csillagának öccse közel 3 éve nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép

Megtaláltuk az új kedvencedet: eláruljuk, melyik az a hatóanyag, ami még a C-vitaminnál is népszerűbb lesz idén

Azok, akik valóban képben akarnak lenni a legújabb és leghasznosabb arcápolási trendekkel, azok mindenképpen elolvassák ezt a cikket!

Kép

Lábfétis: egyre többet hallunk róla, de mit jelent pontosan?

Eláruljuk, miért a lábfétis a leggyakoribb fétis a világon.

Kép

Csak egy hete használom, mégis őrületes az eredmény: Próbáld ki ezt a receptet a puffadás ellen!

Ha még nem találtad meg a neked való receptet a puffadásra, itt egy újabb variáció.

Kép

A monogámián túl! 5 híres ember, aki felvállalta poliamor vagy nyitott kapcsolatát

Ugyan a non-monogámiáról máig nagyon kevesen beszélnek nyíltan, valójában egyre növekszik azoknak a tábora, akiket éppen a többszerelműség vagy a nyitott kapcsolat tesz boldoggá.

Kép

Mikor jellennek meg a testeden anyajegyek és miért lényeges, hogy észrevedd őket?

Az anyajegyek többnyire ártalmatlanok, azonban ezekre a dolgokra nagyon fontos lenne ezentúl odafigyelned.