Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Különleges jelentéssel bír Sarolta hercegnő brossa, amit Erzsébet királynő temetésén viselt

Különleges jelentéssel bír Sarolta hercegnő brossa, amit Erzsébet királynő temetésén viselt

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Igazán szép gesztus volt!

Tegnap egy egész világ vett végső búcsút II. Erzsébet királynőtől, az Egyesült Királyság történelmének leghosszabb idejét hatalmon töltő monarchájától. A szívhez szóló gyászszertartáson számos ország politikai vezetője, barátok és természetesen a család is részt vett, a windsori Szent György-kápolnában tartott temetésen már csak a szűk családi kör lehetett jelen.

A gyászszertartásról ebben a cikkben nézheted meg a fotókat, részleteket:

A királyi család női tagjai pedig mind igyekeztek kiegészítőikkel, ékszereikkel is tiszteletüket kifejezni II. Erzsébet királynő felé. Még a kis Sarolta hercegnő is, aki életében először viselt ékszert nyilvánosan, választásának pedig mély jelentése volt. Maga a palota is megerősítette, hogy a lópatkó formájú brosst a kislány ajándékba kapta a királynőtől, aki mindig is nagyon imádott lovagolni. Sarolta maga is érdeklődött a lovak iránt, ez közös pont volt közte és nagymamája között, akit ő "gan-gan"-nek hívott.

Kép
forrás: Chris Jackson/Getty Images

Sarolta hercegnőn túl persze mindenki más is igyekezett figyelni az ékszerek jelentőségére. Katalin hercegné azokat a Bahrain gyöngy fülbevalókat viselte, amelyeket azokból a gyöngyökből készítettek, amiket ajándékba kapott az akkor még hercegnő Erzsébet az esküvőjére. Ezt a királynő maga is gyakran viselte, ám időnként kölcsönadta Diana hercegnének is, viszont tény, hogy legtöbbször Katalinon láthattuk.

Kép
forrás: Tom Jenkins - WPA Pool/Getty Images

Érdemes megtekinteni négysoros gyöngy nyakláncát is, amit a királynő szintén gyakran viselt, és boldogan adott kölcsön unokája feleségének (sőt, Dianának is).

Kép
forrás: Karwai Tang/WireImage/Getty

Meghan Markle ugyancsak a gyöngyök mellett döntött, ami nem csoda, hiszen ez volt a királynő kedvence. Egy olyan fülbevalót viselt a gyászszertartáson és a temetésen, amit II. Erzsébettől kapott ajándékba, amikor egy közös nyilvános megjelenésre utaztak. "Együtt reggeliztünk azon a reggelen, és kaptam tőle ezt a csodálatos ajándékot. Nagyon élvezem a társaságát" - nyilatkozta Oprahnak még a tavalyi interjújában.

Kép
forrás: Karwai Tang/WireImage

Kamilla a tegnapi nap folyamán a királyi család ikonikus kollekciójának egyik brossát viselte, ami egykor Viktória királynőhöz tartozott: ajándékba kapta még 1897-ben gyémánt jubileumára. Erzsébet királynő előszeretettel adott kölcsön ékszereket például ebből a kollekcióból is a családtagoknak, részben azért, hogy mindig megfelelő kiegészítőkben lépjenek nyilvánosság elé, másrészről viszont érzelmi jelentősége is volt ezeknek a "kölcsönöknek", amik többnyire hosszabb távra szóltak.

Kép
forrás: Jeff Spicer/Getty Images

Nyugodjon békében a királynő!

Ezt is olvasd el!

Galéria / 8 kép

Ilyen anya volt II. Erzsébet királynő

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp január 31.: a Szüzek szokatlan dologra vállalkoznak, a Nyilasoknak érdemes a határaikon belül maradniuk

A csillagok a hónap utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

A férjem megcsalt, én mégis vele maradtam: elárulom, hogy miért

Ez egy egyáltalán nem mindennapi történet, ami sok megértést és empátiát igényel...

Kép

Te is alufóliával takarod le az ételmaradékot? Eláruljuk, miért nem kellene

Kiderült, hogy nem ez a legideálisabb módja annak, hogy elcsomagold a maradékot. Eláruljuk, mit érdemes tenned helyette.

Kép

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Kép

Nem tér vissza A Bridgerton család egyik főszereplője a 3. évadban

Sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de Regé-Jean Page után újabb sztár intett búcsút a Netflix sikersorozatának, szóval az következő szezonban már két fontos karaktert hiányolhatunk a történetből.