Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Most kiderül: tényleg jó ötlet ultimátumot adni egy párkapcsolatban?

Most kiderül: tényleg jó ötlet ultimátumot adni egy párkapcsolatban?
Facebook
Twitter
Pinterest
Igen vagy nem? – Ilyen hatással lehet a párkapcsolatodra egy ultimátum. Jól gondold át, mit teszel!

A Netflix 2022 áprilisában mutatta be egyik legújabb show-ját, Az ultimátumot, amiben hat párt ismerhetnek meg a nézők, akik mindannyian ultimátumot adnak egymásnak. A tét komoly: elfogadod vagy szakítunk? A sorozat kapcsán az egész internetet ellepték a párkapcsolati ultimátummal kapcsolatos vélemények és kérdések, mindenkit ez tart most lázban. De vajon mit mond a szakértő, tényleg jó ötlet így odaállni a másik fél elé?

Tényleg működik a párkapcsolati ultimátum?

A sorozatban meginterjúvolt nők nem fegyverként használták az ultimátumot, mindannyian úgy érezték, az adott kapcsolatban egyszerűen már nem maradt más eszközük, nem tehetnek mást.

Az egyikük például amiatt volt boldogtalan, hogy férje már nem viszi romantikus randikra, nem bókol neki, egy másik nő pedig azért volt szomorú, mert szerette volna, ha a kedvese megkéri a kezét. Egy harmadik barátnő féltékenységében adott ultimátumot, rajta kapta ugyanis a barátját, hogy egy kolléganőjével flörtöl. Szóval, ahogy te is láthatod, az ultimátumra nagyon sok oka lehet az embernek. Ugyanakkor nem biztos, hogy ez a jó megoldás.

„Az ultimátum egy nagyon erős határhúzás, ami segít az érintett félnek abban, hogy megértse, mire van szüksége az adott kapcsolatnak a működéshez. Nem szabad az ultimátumot fenyegetésként felfogni, sem úgy tálalni. Ez egy ajánlat arra, hogy az illető eldöntse, a meghatározott feltételek mellett képes-e benne maradni a kapcsolatban, illetve akarja-e” – mondta el a műsor kapcsán Betsy Chung klinikai szakpszichológus.

A szakember hozzátette, az ultimátum akkor nagyon rossz ötlet, ha előtte meg sem próbáltad egyenes kommunikációval rendezni a helyzetet. Ha az ultimátumok adása a szokásoddá válik, a másik fél hamar úgy érezheti, hogy neki erre a feszültségre nincs szüksége.

„Az ultimátum nagyon hasznos lehet, mert ebben az esetben muszáj dönteni, muszáj megoldani egy régóta húzódó problémát. Ha például egy pár állandóan a házasság kérdése miatt veszekszik, az ultimátum lehet az, ami felszabadít. Végre eldől, igen vagy nem. Ez mindkét félnek megkönnyebbülést jelenthet hosszabb távon” – tette még hozzá.

A sorozatban szereplő nők egyike sem bánta meg az ultimátumot, annak ellenére sem, hogy nem minden esetben vált be a módszer.

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 7 kép

7 ok, ami miatt egy férfinél elmúlik a szerelem

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.