Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Különleges edzésekkel tartja magát formában és készül a maratonra Nyári Dia

nyari dia
A nap cikke

9 sztár, akinek a halálán soha nem fogjuk túltenni magunkat

A halál önmagában is szomorú, de amikor túl korán vagy túl értelmetlenül történik, még fájdalmasabb.

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

Napi horoszkóp február 24.: a Szüzek befektetett energiái megtérülni látszanak, a Nyilasok önmagukra is szánhatnak végre egy kis időt

A hétvége is tartogat számodra bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

"Titkon összejöttem a főnökömmel, de ami ezután történt, arra legvadabb álmaimban sem számítottam" - Magyar nők meséltek munkahelyi románcaikról

Mi történik, ha munkahelyi románcba bonyolódsz, ráadásul a főnököd a másik fél? Magyar nők mesélték el nekünk saját tapasztalataikat.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek megoldódik minden problémája február utolsó napjaiban: siker és boldogság vár rájuk!

Hirtelen minden kitisztul, a problémák pedig elszállnak!

Olvasd el!

7 étel, amitől gyorsabban fog nőni a hajad, és sokkal sűrűbb is lesz!

Ha valóban gyönyörű hajat szeretnél, ami nem csak dús, de egészséges is, akkor az étrendedre is érdemes odafigyelned!

Olvasd el!

6 mindennapi szokás, amit a bőrgyógyászok messziről elkerülnek: ronthatják a bőr egészségét

Néhány ártatlannak tűnő szokás bizony nagyban ronthat a bőröd egészségén. Ezeket érdemes elkerülnöd!

Facebook
Twitter
Pinterest
Már csak pár nap választja el Nyári Dia színésznőt a maratoni álomtól, hiszen április 3-án vasárnap Párizsban megkezdődik a 42,2 kilométeres utazása. Sorozatunk következő részében a felkészülés nagyon fontos részletéről, a futás mellett végzett keresztedzésekről is beszélgettünk.
Olvasd el ezt is!

Dolgozó családanyaként az is elismerésre méltó, hogy valaki egyáltalán belevág egy maratoni felkészülésbe, ami nem kevés edzéssel jár. Hogy tudsz kiszakítani egyáltalán a rendszeres futásokra ennyi időd az életedből?

Az az igazság, hogy a családom és a barátaim segítsége nélkül nem volnék rá képes. Fantasztikus férjem van, aki a kezdetektől támogat a sportban, és teljesen elfogadta, hogy nekem a futás már jóval több, mint hobbi, valódi szenvedély. A legtöbb edzésemet egyébként igyekszem akkor elvégezni, amikor a kisfiam oviban van, de például a hétvégi hosszú futásokat segítség nélkül nem tudnám teljesíteni. Alapvetően híve vagyok az „Mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen“ filozófiának, de azért az élet sokszor felülírja a napi rutint, és az edzéstervet is, de én azt nem engedem. Nyilván van az én életemben is egy prioritás, épp ezért nem edzek annyit, amennyit valójában szeretnék, de annak is örülök, amennyi belefér. Ettől pedig még jobban élvezem a futást és értékelem az edzéssel töltött időt.

Mennyire vagy alapos a futásaid során, szánsz-e időt például bemelegítésre, nyújtásra?

A futóedzéseket mindig igyekszem az edzőm által előírt módon maximálisan elvégezni, és abban mindig van bemelegítő blokk. Nyújtani kevésbé szoktam, ellenben a henger az egyik kedvenc eszközöm. Sokszor nem közvetlenül az edzésem befejezése után állok neki hengerezni, hanem már pizsiben, otthon a tv előtt dolgozom át a testem, és ez nagyon jól szokott esni. A hengerezés egyébként bármikor hatékony.

nyari dia

Arra jut valamennyi időd, hogy a rendszeres futások mellett még végezz bármilyen keresztedzést is?

Muszáj jutnia, különben azonnal megérzem a funkcionális edzések hatásának hiányát. Például amikor a legelső félmaratonomra készültem, a futások mellett még heti háromszor eljártam erősíteni, és azt vettem észre magamon, hogy sokkal erősebbek a lábaim, kevésbé fáradok el futás közben, és az is hozzátartozik a teljes képhez, hogy akkoriban jóval tónusosabb és vékonyabb voltam. Tekintettel arra, hogy inzulinrezisztenciám van, nekem nagyon oda kell figyelnem a sportra, és a betegségem szinten tartásában nagyon sokat segítenek a súlyzós edzések. Van egy általános tévhit manapság sajnos a nők között, miszerint félni kell a súlyoktól! Ezt én határozottan cáfolom, mivel magamon tapasztaltam a rendszeres súlyzós edzések pozitív hatását. Sokkal minőségibb a futóedzés, és sokkal többet ehettem, amikor rendszeresen tudtam a futás mellett erősíteni is, így én maximálisan keresztedzés párti vagyok, sőt, azt vallom, hogy ha ki kell hagyni véletlen egy edzést a héten, akkor inkább az a futás legyen, ne az erősítés. Most a maratoni felkészülés során sajnos nem maradt már elég időm a keresztedzésekre, de a verseny után egy hónap futó-pihenőt tartok, és akkor újból a funkcionális edzésekre kerül majd át a hangsúly.

nyari dia

A CIKK FOLYTATÁSÁT ITT TALÁLOD!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Ezért beszél az egész világ Selena Gomez testéről: az emberek szerint teljesen felismerhetetlen lett!

Selena Gomez a SAG Awards vörös szőnyegén igazi menyasszonyként tündökölt.

Kép

Heti horoszkóp február 26-március 3.: az Ikreknek magabiztosságra van szükségük a sikerhez, a Skorpiók kissé túlvállalják magukat

A csillagok február utolsó hetére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Napi horoszkóp február 25.: a Kosok elismerésre méltó eredményt érnek el, a Rákok megvilágosodhatnak végre bizonyos részletekkel kapcsolatban

A csillagok szerint a hét utolsó napján sem fogsz unatkozni, érdemes tehát elolvasnod, miféle üzenetet rejt a horoszkópod!

Kép

Nosztalgiára fel! Íme a 2000-es évek legmenőbb lánybandái

Minden évtizednek megvannak a maga meghatározó arcai, akik legalább olyan híresek és népszerűek, mint mondjuk napjainkban Taylor Swift vagy Selena Gomez.