Kenyérből készíthetsz süteményt percek alatt az alábbi módszerrel

pinterest
Mojzes Nóra

A bundás kenyér sósan és édesen is népszerű harapnivaló, de ki gondolta volna, hogy egy kis csavarral még szuper édesség is válhat belőle? Mutatjuk a család legújabb kedvencét!

Bundás kenyér, friss gyümölcsök, rengeteg krémsajt, karamellizált cukor és illatozó fűszerek alkotják ezt a fantasztikus édességet, amit nagyjából fél óra alatt összedobhatsz. Ki tudna ellenállni neki? Jöhet a recept?

forrás: tasty
Rakott édes bundás kenyér
Olvasd el ezt is!
French toast roll-up: gyors, kiadós és imádnivaló reggeli

Rakott édes bundás kenyér

Hozzávalók (8 adag)

  • A krémhez: 225 g krémsajt, 1 egész tojás, 2 ek. tejszín, 175 g cukor, 1 tk. vaníliakivonat

  • A tojásos kenyérhez: 9 szelet briós kenyér, 4 egész tojás, 175 ml tej, 120 ml tejszín, 1 ek. vaníliakivonat, 2 tk. őrölt fahéj, ¼ tk. só, 2-3 ek. cukor, 1 tk. őrölt szerecsendió

  • A töltelékhez: 2 ek. vaj, 2 ek. cukor, 225 g eper (szeletelve), 3 banán (szeletelve), porcukor Elkészítése:

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180˚C-ra.
  2. A krémhez: keverd simára egy kis tálban a krémsajtot, tojást, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát.
  3. A francia pirítóshoz keverd ki a tojást, tejet, tejszínt, cukrot, vaníliát, fahéjat, egy csipet szerecsendiót és a sót egy nagy keverőtálban, majd egyenként forgasd bele a keverékbe a kenyérszeleteket.
  4. Az így kapott kenyérszeletekből tegyél egy réteget egy kisebb tepsi aljára, majd kend meg egyenletesen egy réteg sajtkrémmel.
  5. Most jöhet rá egy újabb francia pirítós réteg, majd arra egy réteg eper és banán, végül zárd le az egészet egy sor kenyérszelettel.
  6. Süsd 30 percig, majd 10 percig pihentesd.
  7. Fordítsd rá a tepsit egy újabb sütőlemezre, majd kend meg a tetejét olvasztott vajjal, szórd meg porcukorral és tedd vissza a sütőbe újabb 5 percre, hogy a cukor rákaramellizálódjon a tetejére.
  8. Díszítsd eperrel, banánnal és porcukorral.
Olvasd el ezt is!
Fluffy omlett, a legmenőbb tojásétel: ezt edd, ha unod a rántottát

tasty