Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

4 ok, amiért a kis és kegyes füllentések rosszat tesznek gyerekként a fejlődésünknek

4 ok, amiért a kis és kegyes füllentések rosszat tesznek gyerekként a fejlődésünknek
Facebook
Twitter
Pinterest
Szüleink kisebb-nagyobb hazugságai nagyon rosszat tesznek a személyiségfejlődésünknek. Olvasd el, miért olyan komoly probléma ez!

Szülőnek lenni nem könnyű, természetes, hogy néha mindenki elfárad, nem tudja a maximumot nyújtani. Nehéz egy gyerekkel állandóan vitázni, rávenni arra, hogy tegye a dolgát és fogadjon szót. Emiatt fordulhat elő, hogy az apukák és anyukák olykor elgyengülnek és kisebbeket-nagyobbakat füllentenek. Ezt azonban nem lenne szabad, akkor sem, ha úgy érzik, komoly céljuk van vele!

Szorongó gyermek

Nagyon sok kutatás kimutatta már, hogy a hazudozó szülők gyerekeiből szorongó felnőttek lesznek. Ennek oka, hogy sok anyuka és apuka úgy szeretné elérni, hogy a gyereke szót fogadjon neki, hogy füllent. Veled előfordult olyan, hogy a szüleid azt ígérték, a játszótérre visznek, de aztán a fogorvosnál találtad magad? Ha igen, ez lehet az egyik oka, ha felnőttként szorongásos zavarral küzdesz.

Rossz szülő-gyerek kapcsolat

Egy gyermek számára mindennél fontosabb a kötődése szüleihez, így amikor hazugságon kapja őket, az súlyos sérüléseket okozhat a lelkében. Mindegy, hogy csak egy aprócska füllentésről van szó, vagy valami komolyabbról, ebben a fiatal, sérülékeny korban egyre megy.

Hazudós gyerek

Nagyon-nagyon sok minden, amit a szüleink csináltak vagy mondtak, befolyásolta a személyiségünk formálódását. Egy olyan gyerek, akinek a szülei sokat hazudoztak, könnyen válhat hazuggá, hiszen azt tanulta, ez teljesen normális, elfogadható, rendben van. Ezért szülőként mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy soha nem hangozzon el olyan, ami nem igaz.

Felnőttkori szégyen és bűntudat

Hazugsággal sok kellemetlen helyzetből lehet pikk-pakk kikerülni, ennek a csábításnak pedig nehezen áll ellen egy olyan felnőtt, akinek gyerekkorában rendszeresen hazudtak kisebbet-nagyobbat a szülei. Az ilyen személyek nagyon gyakran élnek át mély szégyent és bűntudatot, azt gondolják a késztetés miatt, hogy rossz emberek.

Ha valaki ezt írja neked, biztos, hogy hazudni próbál épp!

Galéria / 6 kép

Ebből tudhatod, ha valaki üzenetben próbál hazudni neked

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.