Kipróbáltuk a nyár kedvencét, a kávés limonádét: Te is imádni fogod!

Suhyeon Choi on Unsplash
Léderer Fruzsina

Ez az ital hódító útjára indult, a kávéimádók közül pedig sokan hőzöngenek, mások viszont inkább izgatottan kipróbálnák ezt a nyárias receptet. Mi kipróbáltuk, és elmondjuk az őszinte véleményünket róla.

Az igazi ínyencek biztosan egyetértenek azzal a gondolatommal, hogy nyáron a legjobb italok közé tartozik egy jó jegeskávé. A kávé gurmék már nem biztos, hogy nem néznének rám felhúzott szemöldökkel, és nem kapnék e mondatot olvasva legalább három olyan levelet, hogy a kávé = espresso, mert a kávét úgy kell fogyasztani, amilyen Ozzy Osbourne lelke: fekete és erős.

Nos, kedves mindenki, aki ilyen gondolatokat fogalmaz éppen, hűtsétek le magatokat (úgyis mindjárt rájöttök, hogy jegeskávéval is simán megtehetitek ezt a bizonyos lehűtést), ugyanis, ha minőségi kávéból, jól főzve, megfelelő kiegészítőkkel készül, igenis lehet kifejezetten élvezetes és egy jegeskávé.

Olvasd el ezt is!
Egy barista elárulta, hogyan készíts otthon tökéletes kávét kotyogóssal

Idén nyáron a kávés limonádé lett az a bizonyos jeges ital, aminek a csodájára járnak az ínyencek. Ez az extrémen hangzó finomság kávéból, narancsléből, jégből készül nagyrészt, de a pontos receptet is megmutatjuk:

Kávés limonádé házilag


Hozzávalók fél liter kávés limonádé elkészítéséhez:

* 3 adag presszókávé (kb. 150 ml)

* 1 grépfrút

* 200 ml frissen facsart narancslé

* 300 ml tisztított víz

* jég

* üvegkancsó

Elkészítés: Hámozzuk meg a grépfrútot, vágjuk kockákra, majd a jéggel összekeverve tegyük az üvegkancsóba. Öntsük rá az édes, frissen facsart narancs levét, csorgassuk rá a kávét, majd öntsük fel vízzel. Mielőtt poharakba töltjük, keverjük el, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

Oké, még én, a "bármi, csak kávé legyen benne, simán megiszom" arc is azt mondanám első hallásra, hogy kávé és narancslé, mivaan? Épp ezért elkészítettem, kipróbáltam, és:

A kávé keserű ízét teljesen elvették a narancsos, grépfrútos aromák, és inkább valami savanyú, de mégis édes ízt varázsoltak belőle. Amúgy sem iszom cukorral a kávét, de ebbe még azoknak sem kell édesítés, akik igen.
Olyan, mintha egy koktélt szürcsölnék, valami egzotikus helyen.

-

A hatása épp annyira volt élénkítő, mint egy sima kávénak, ráadásul szuper, hogy tejet vagy növényi tejet sem kellett beletenni (szerintem a meleg tejes kávéban a tej amúgy is elveszi a kávé ébresztő hatását).

Ha kísérletező kedvedben vagy, mindenképp próbáld ki a limonádés verziót, mert egészen más ízélményt ad, mint egy sima jegeskávé.

Olvasd el ezt is!
Ezt árulja el rólad az, hogyan iszod a kávédat!

Még több szuper receptet pedig itt találsz:

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
5 isteni kávés italrecept