Kipróbáltuk a nyár kedvencét, a kávés limonádét: Te is imádni fogod!
Ez az ital hódító útjára indult, a kávéimádók közül pedig sokan hőzöngenek, mások viszont inkább izgatottan kipróbálnák ezt a nyárias receptet. Mi kipróbáltuk, és elmondjuk az őszinte véleményünket róla.
Az igazi ínyencek biztosan egyetértenek azzal a gondolatommal, hogy nyáron a legjobb italok közé tartozik egy jó jegeskávé. A kávé gurmék már nem biztos, hogy nem néznének rám felhúzott szemöldökkel, és nem kapnék e mondatot olvasva legalább három olyan levelet, hogy a kávé = espresso, mert a kávét úgy kell fogyasztani, amilyen Ozzy Osbourne lelke: fekete és erős.
Nos, kedves mindenki, aki ilyen gondolatokat fogalmaz éppen, hűtsétek le magatokat (úgyis mindjárt rájöttök, hogy jegeskávéval is simán megtehetitek ezt a bizonyos lehűtést), ugyanis, ha minőségi kávéból, jól főzve, megfelelő kiegészítőkkel készül, igenis lehet kifejezetten élvezetes és egy jegeskávé.
Idén nyáron a kávés limonádé lett az a bizonyos jeges ital, aminek a csodájára járnak az ínyencek. Ez az extrémen hangzó finomság kávéból, narancsléből, jégből készül nagyrészt, de a pontos receptet is megmutatjuk:
Kávés limonádé házilag
Hozzávalók fél liter kávés limonádé elkészítéséhez:
* 3 adag presszókávé (kb. 150 ml)
* 1 grépfrút
* 200 ml frissen facsart narancslé
* 300 ml tisztított víz
* jég
* üvegkancsó
Elkészítés: Hámozzuk meg a grépfrútot, vágjuk kockákra, majd a jéggel összekeverve tegyük az üvegkancsóba. Öntsük rá az édes, frissen facsart narancs levét, csorgassuk rá a kávét, majd öntsük fel vízzel. Mielőtt poharakba töltjük, keverjük el, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Oké, még én, a "bármi, csak kávé legyen benne, simán megiszom" arc is azt mondanám első hallásra, hogy kávé és narancslé, mivaan? Épp ezért elkészítettem, kipróbáltam, és:
A kávé keserű ízét teljesen elvették a narancsos, grépfrútos aromák, és inkább valami savanyú, de mégis édes ízt varázsoltak belőle. Amúgy sem iszom cukorral a kávét, de ebbe még azoknak sem kell édesítés, akik igen.
Olyan, mintha egy koktélt szürcsölnék, valami egzotikus helyen.
A hatása épp annyira volt élénkítő, mint egy sima kávénak, ráadásul szuper, hogy tejet vagy növényi tejet sem kellett beletenni (szerintem a meleg tejes kávéban a tej amúgy is elveszi a kávé ébresztő hatását).
Ha kísérletező kedvedben vagy, mindenképp próbáld ki a limonádés verziót, mert egészen más ízélményt ad, mint egy sima jegeskávé.
Még több szuper receptet pedig itt találsz:
5 isteni kávés italrecept