Kávés-csokicsipszes keksz, amitől rendesen felébredsz

purewow
Mojzes Nóra

Csokoládé és kávé porhanyós kekszbe zárva, de úgy is mondhatnánk cukor és koffein, ami ad egy kis lendületet kora reggel vagy akár ebéd után.

Ebben az édességben egyesül a hagyományos amerikai csokis keksz és a délutáni fekete– ami persze nem azt jelenti, hogy ne ihatnál mellé egy jó kis tejes vagy jeges kávét. Ezt igazából már rád bízzuk, a receptet pedig mutatjuk!

Kávés-csokicsipszes keksz

forrás: pinterest
Kávés-csoki chipses keksz
Olvasd el ezt is!
Így készíts otthon tökéletes kávét a barista szerint

Hozzávalók (12 adagra)

  • 115 g sótlan vaj
  • 2 tk. instant kávépor
  • 100 g kristálycukor
  • 105 g nádcukor
  • 1 nagy tojás
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 120 g univerzális liszt
  • ½ tk. szódabikarbóna
  • 225 g étcsokoládé (durvára aprítva)

Elkészítése

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Egy lábasban olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá az instant kávét és hagyd hűlni.

  2. Öntsd át egy keverőtálba, majd add hozzá a kétféle cukrot és keverd össze.

  3. Üsd bele a tojást, öntsd hozzá a vanília kivonatot és keverd el.

  4. Add hozzá a lisztet és a szódabikarbónát, majd újra keverd át, amíg kellőképpen el nem vegyülnek benne a hozzávalók, végül jöhet a felaprított csokoládé és egy újabb keverés. Fedd le a tálad és hűtőszekrényben pihentesd a tésztát 25-30 percig.

  5. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd készíts golyókat a tésztából és tedd őket a tepsibe. (Hagyj köztük jó pár centit, hogy legyen helyük elterülni.) Süsd ki őket 12-15 percen keresztül.

Forrás: purewow

Olvasd el ezt is!
Glutén- és laktózmentes brownie, mindössze 3 összetevőből

Ha innál egy finom jeges kávét a kekszhez, kattints a galériánkra, ahol találsz három szuper receptet.

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
A nyár 3 legjobb jegeskávé receptje
Olvasd el ezt is!
Édes-krémes házi fagylalt mirelit kukoricából

purewow