Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Annoni Zita: Még nem tettünk le arról, hogy fiunknak kistestvére szülessen

Annoni Zita: Még nem tettünk le arról, hogy fiunknak kistestvére szülessen

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Szülői érzésekről vallottak a JOY Social Media Award jelöltjei.

Annoni Zita, Lugosi Dóri, Pál Marci és Tapasztó Orsi – négy véleményvezér, akik a JOY Social Media Award #szülővagyok kategóriája jelöltjeiként nap mint nap tesznek azért, hogy sokszínű családképet ismerhessenek meg követőik. Mind a négyen vallják, hogy szülővé válni, szülőnek lenni önismereti folyamat, amiben az öröm mellett éppúgy helye van nehézségeknek, legyen szó szivárványcsaládról, örökbefogadásról, a lombikozás kihívásairól, vagy Down-szindrómás gyermek neveléséről.

Annoni Zita és férje, Gianni hat évig küzdött azért, hogy gyermekük szülessen, Gianfranco a tizedik lombikprogram során fogant meg, nemrég múlt egy éves. Zita nehezen mesél arról, mit jelent számára az anyaság, tapasztalatból tudja, mennyire fájó ezt hallania annak, aki küzd azért, hogy szülő lehessen. „Korábban akaratlanul is magamra vettem, amikor anyukák arról meséltek, hogy a gyermek érkezésével lett teljes az életük. A sokadik sikertelenség után ilyeneket hallva úgy éreztem, soha nem fogom mindezt átélni. Ostoroztam magam, depressziós lettem, kerültem a gyerek témát” – mondta el a fotós, véleményvezér. „Örülök, hogy ma már én is segíthetek azoknak, akik hozzám fordulnak a saját történetükkel az Instagramon vagy személyesen. Próbálok erőt adni nekik, és együtt örülök velük, ha nekik is sikerül. Van olyan, aki még az ultrahang képet is átküldi – ezt mindig megkönnyezem. Sok sorstársat megmozgatnak a posztjaim, beszélgetnek a témáról, hitet, reményt merítenek egymásból, ez a közösségi média igazi ereje!” Zita elárulta, még mindig nem tettek le arról, hogy fiuknak kistestvére szülessen. „Mindketten testvérek mellett nőttünk fel, így nagyon bízunk benne, hogy érkezik majd egy kis testvér a családba. Mi mindent megteszünk érte!”

Kép
forrás: Annoni Zita

Lugosi Dóra (@elegjoanya) háromgyerekes édesanya, aki a social medián keresztül azt szeretné megmutatni a világnak, hogy az élet Down-szindrómával élő gyerekkel is lehet teljes és boldog. „Nagyon nehéz pillanat volt, amikor megtudtuk, hogy Zoárd fiunk egy picit „más”, mint amire számítottunk. De azt hiszem, hogy nagyobb tanítást nem kaphattunk volna az élettől. Számomra a szülőség egy brutális önismereti folyamat, hullámvölgyekkel és magasságokkal. És mindeközben szülőként tapasztalom meg a legnagyobb szeretetet a világon, amit adni és kapni tudok” – mondta el az önmagát speckó anyukaként definiáló blogger.

Kép
forrás: Lugosi Dóri

Pál Marci hisz abban, hogy egy gyereknek az a legfontosabb, hogy szeretetteljes környezetben nőjön fel. Hogy a család az család, akkor is, ha a szülők történetesen azonos neműek. Hitvallását százezrekhez juttatja ez a social mediának köszönhetően. „Szülővé válni életünk legjobb döntése volt, és az a „szerep”, amiben igazán megtaláltuk a boldogságot. Átadhatjuk azt a rengeteg szeretet és törődést, ami bennünk van. Így lett kerek az élet” – mondta el a családjogi aktivista, A család az család mozgalom társalapítója, a Szivárványcsaládokért Alapítvány kurátora. Azt is kiemelte, hogy szülőség esetleges nehézségeire megoldandó helyzetekként tekintenek, és számukra olyannyira hétköznapi élmény a sok-sok csodás pillanat, hogy nem állnak meg egy gyermeknél, hármat szeretnének – kistestvérre három éve várnak.

Kép
forrás: Pál Marci

Tapasztó Orsi örökbefogadó anyaként indul az SMA #szülővagyok kategóriájában. „Ameddig nem volt gyermekem, azt mondtam, teljesen boldog leszek akkor is, ha örökbefogadás útján sem jön össze. Most már tudom, hogy a szülőség egy olyan létforma, amit a gyerektelen agyam elképzelni sem tudott” – mondta el a @nemakarokbeleszolni egyik alapítója. Tapasztó Orsi a legnehezebb időszakokról is őszintén vallott. „Hogy melyek voltak a legterheltebb pillanatok? Örökbefogadó szülőként kivárni és nem erőltetni azt, hogy megérkezzen az "anya vagyok" érzés, miközben évek óta arra vágysz, hogy anya lehess. Nagyon nehéz megélni ezt a kettőséget: egy álom teljesült, hol az eufória? Aztán néhány hét vagy hónap elteltével észrevétlenül beszivárog az érzés és marad örökre.”

Kép
forrás: Tapasztó Orsi

A JOY magazin Social Media Award jelöltjeire a közönség az alábbi oldalon szavazhat: www.joy.hu/sma

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.

Kép

Híres magyar emberek, akik 2023-ra várják gyermeküket

A sztárvilág mindig tartogat meglepetéseket.