Jegeskávé felturbózva: Két recept, amit muszáj kipróbálnia a hideg latte imádóknak
Nem csak a tejszínhab vagy a szirupok tudják még finomabbá tenni a jegeskávét! Tippek cukor nélkül kávézóknak.
Vallásosan cukor nélkül kávézóként elég nehéz olyan jegeskávé változatot találnom, amiben nem rejtenek el egy kis fagyit vagy szirupot, esetleg nem kerül bele valami édesítőszer, aminek az ízétől úgy érzem, bár nincs benne kalória, de instant diabéteszt lehet kapni.
Azért a legfinomabb kávét is meg lehet unni, pláne, hogy az első naptól kezdve, hogy 15 fok fölé megy a hőmérséklet, én már jeget teszek bele, ezért elkezdtem a forró napok érkezése előtt kísérletezni, mivel lehetne extrázni egy kicsit.
Mutatok két receptet, amik tutira beválnak!
Jeges latte buborékokkal, málna pürével
Ezek kellenek:
- espresso
- jégkocka
- szénsavas ásványvíz
- málnapüré vagy összenyomkodott málna darabok
Tegyél egy hosszú pohárba néhány jégkockát, majd dobj bele néhány darab összenyomkodott málnát, esetleg cukormentes málna pürét. Öntsd fel nagyjából egy deci szénsavas ásványvízzel, majd mehet rá egy shot kávé. Vigyázz, ne tegyél bele semmilyen tejet.
Fűszeres, jeges kávé
Ezekre lesz szükséged:
- espresso
- jégkocka
- tej vagy alternatív tej
- rozmaring
- cayenne bors
Tegyél egy rozmaring ágat egy pohárba, önts rá egy shot kávét forrón, majd vedd ki a rozmaringot. Egy másik pohárba készíts tejhabot, majd mehetnek bele a jégkockák. Ízlés szerint édesítsd, majd tedd bele a fűszerezett kávét. Már kész is a fűszeres, egzotikus jeges kávéd!
Persze a dalgonát sem érdemes azért kihagyni a felsorolásból. Nézzétek meg a galériában, hogyan készül!
Frissítő dalgona italok (kávé helyett vagy mellett)