Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Eleged van az izzadásból? 4 trükk, amivel búcsút inthetsz a problémának

Eleged van az izzadásból? 4 trükk, amivel búcsút inthetsz a problémának
Facebook
Twitter
Pinterest
Nagyon kellemetlen helyzeteket szül az izzadás, de szerencsére ebbe nem kell beletörődnöd.

Már nagyon vártuk a nyarat, a meleget és a napsütéses délutánokat, de van valami, amit ebben az évszakban egy kicsit sem szeretünk. Ez pedig az izzadás, ami bár természetes dolog a 30 fokos hőségben, mégis nagyon kellemetlen, zavaró, sőt, egyeseknél még önbizalomhiányhoz is vezethet hosszú távon.

Ha neked is eleged van belőle, és jól jönne pár módszer, amivel csökkentheted a verejtékezés mértékét, íme négy hatékony megoldás!

Nem mindegy, mikor használod az izzadásgátlót

Azt javasolják, hogy ne reggel, öltözködés előtt két perccel kend be magad izzadásgátlóval, hanem még az esti lefekvés előtt! Ezeknek a termékeknek ugyanis idő kell ahhoz, hogy kifejtsék hatásukat, ami nem történik meg, ha nem sokkal később már fel is húzol magadra egy pólót. Ami fontos, hogy mindig legyen száraz a hónaljad (ha már megizzadtál, szintén nem lesz hatásos), és légy türelmes, mert pár nap után áll be igazán a hatása. Egyébként fontos megemlíteni, hogy az izzadásgátló és a dezodor nem ugyanaz: előbbi alumíniumsókkal szűkíti a verejtékmirigyek kivezetésének egy részét, így csökkenti magát az izzadás mértékét, míg utóbbi illatanyagokkal fedi el a kellemetlen szagokat, így önmagában az izzadást nem befolyásolja.

Ha szeretnél a nyárra egy bombabiztos izzadásgátlót, aminek köszönhetően bátran felvehetsz bármilyen ruhát, akkor mutatunk is párat akciós áron:

Mit egyél és mit ne egyél?

Tudtad, hogy bizonyos ételek fokozzák az izzadást? Az talán téged sem ér váratlanul, hogy a fűszeres, csípős ételek ebbe a kategóriába tartoznak, de ugyancsak ide sorolhatók a magas zsírtartalmú kaják, feldolgozott élelmiszerek, hagymafélék, sőt, még a kávé is! Ez utóbbi ugyanis a mellékvesét stimulálja, amitől a tenyered, talpad és hónaljad is erőteljesebben izzadni kezd. Helyette érdemes inkább olyan ételt választanod, ami nyugtatja a verejtékmirigyeket, és nem túl nehéz megemészteni őket. Íme ezek közül néhány:

  • mandula
  • banán
  • magas víztartalommal bíró zöldségek és gyümölcsök
  • édes burgonya
  • zöld tea
  • zabfélék

Igyál sok-sok-sok vizet!

Ez nem csak egy hangzatos mondat, hiszen a vízfogyasztás nagyon sok pozitív hatást biztosít a testednek. Az izzadás is rajta van a listán: amikor sok vizet iszol, a szervezetedet belülről hidratálod és hűtöd le, ez pedig az izzadás mértékét is képes csökkenteni. Természetesen ezt zöld teával is helyettesítheted, de ahogy az előző pontban is írtuk, a kávé sajnos nem jó választás ebben az időszakban.

Figyeld a ruha anyagát és színét

Sokszor azért is izzadsz jobban nyáron, mert olyan anyagú vagy színű ruhát hordasz, ami egyáltalán nem hagyja levegőzni a bőrödet! Árnyalatok tekintetében a világosabbakat érdemes választanod: a fekete például pont azért nem jó, mert magába szívja a meleget, így fokozza a verejtékezést. Lehetőleg pamut vagy selyem anyagokból válogass, ezek hagyják levegőzni a bőröd, és figyelj arra, hogy ha tudod, hogy valószínűleg nagyon meleg lesz, inkább lenge, és semmiképp se feszülős darabokat viselj.

Íme három, 100% pamutból készült, kifejezetten lenge nyári darab:

Ha pedig a nyári melegben egy-két frizuratipp is jól jönne (ami szintén segít csökkenteni az izzadás mértékét), íme pár csodás ötlet:

Galéria / 6 kép

Már most meleged van? 8 szexi frizura, amik tutira kibírják a nagy hőséget

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Hatalmas az öröm: A Next Top Model Hungary sztárja, Axente Vanessa kisbabát vár!

A gyönyörű magyar modell az Instagramján jelentette be a hatalmas hírt a rajongóinak!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.

Kép

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: búcsút inthetsz a makacs foltoknak is!

A szőnyegtisztítás még sosem volt ennyire egyszerű, ráadásul így minden bacitól megszabadulhatsz.

Kép

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Kép

10 tavaszi cipő 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Olyan tavaszi cipőket válogattunk össze, amik a szezon kedvencei lehetnek!