Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

„Egy teljes évre otthagytam az Instagramot: meghökkentő, hogyan változtatta meg az életemet!”

„Egy teljes évre otthagytam az Instagramot: meghökkentő, hogyan változtatta meg az életemet!”

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Az írással kacérkodó Laureen végre arra fókuszál az életében, amire mindig szeretett volna és nem más posztjait fürkészi.

A HuffPost magazin vendégszerzője, a most 45 éves Fülöp-szigetekről származó, Kanadában élő Laureen Laglagaron 2007 óta volt fent a Facebookon, majd 2016-ban úgy döntött az Instagramra teszi át a székhelyét. Miután azonban meghallgatta a 2021-es Emmy-gála nyertes forgatókönyvírójának, Michaela Coelnek a beszédét, ennek a platformnak is hátat fordított. Az írónő ugyanis azt javasolta minden kollégájának, ha alkotni szeretnének, hagyjanak fel a közösségi média használatával. A regényírással kacérkodó Laureen, aki amúgy édesanya és profi cukrász, elárulta, milyen az élete a posztok, fotók és hashtagek tengere nélkül!

„Egy teljes évre otthagytam az Instagramot!"

„Michaela Coel arra biztatott minden írót, így az olyanokat is, mint én, hogy tűnjünk el, nézzük meg, mi jön elő ebben a csendben. Másnap kiléptem Instagramról. Ekkor már hetek óta sokat agyaltam azon, ahogy az Instagramot használtam, a pandémia idején szerintem vagy napi négy órán át néztem itt a posztokat.

Reggelente mindig csekkoltam, van-e a telómban olyan családi vagy kajás fotó, amit kitehetnék. Megnéztem a barátok sztorijait, csendesen elítéltem a motivációs idézeteiket magamban. Nagyon becsülöm azokat, akik képesek átnézni pár posztot és aztán élik tovább az életüket, ők a legjobbat veszik ki a közösségi médiából, én nem ilyen voltam.

A kilépés egyébként lehet, hogy kicsit erős szó, mert nem deaktiváltam a fiókomat, először csak azt mondtam magamnak, tatok egy 21 napos szünetet és meglátjuk, mi lesz. Azért ezt az időintervallumot határoztam meg, mert a tudósok szerint ennyi kell ahhoz, hogy magunkba neveljünk egy új szokást.

Eleinte nagyon nehéz volt, állandóan úgy éreztem, kimaradok valamiből, lemaradok valamiről. Aztán észrevettem, hogy elkezdtem másképp használni az okos eszközeimet, saját zenei listákat állítottam össze algoritmusok nélkül, Telegramon és WhatsAppon kommunikáltam.

Szinte azonnal beiratkoztam egy tíznapos írótáborba, majd még egyre elmentem. Igyekeztem a lehető legjobban a vágyamra, a művészetemre fókuszálni. Kilenc Insta-mentes hónap alatt többet értem el ezen a fronton, mint előtte két évtizeden át, mert végre volt időm és jó helyre tettem a fókuszt. Visszatérni csak akkor fogok, ha megjelenik és eladhatóvá válik az első regényem, de akkor is saját szabályokat fogok alkalmazni magammal szemben a használatára és másokat is erre biztatok!” – írta cikkében Laureen.

Ezt olvastad már?

Galéria / 8 kép

Hazai hírességek, akik nem mutogatják a gyerekeiket az interneten

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak jobb nő lett - forró fotók

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Kép

A legijesztőbb dolog, amit a születésed ideje elárul rólad

Mindannyiunknak vannak furcsaságai... és soha nem állítanánk, hogy minden furcsaságért a szüleink a felelősek, de abban viszont valószínűleg mind egyetértünk, hogy a neveltetésünk befolyásolja azt, kivé válunk - beleértve a furcsa tulajdonságainkat is.

Kép

A net segítségével próbálják leleplezni Leonardo DiCaprio új barátnőjét

A Titanic és A Wall Street farkasa filmek sztárját egy rejtélyes nő társaságában szúrták ki a lesifotósok február elején, a média pedig arra biztat mindenkit, ha tudják ki ő, jelentkezzenek!