4 tipp a sajtreszelő tisztításához, hogy megóvd a baktériumoktól
Téged is zavar, ha a sajtreszelő aprócska lyukait nem tudod rendesen elmosni? Ez a baktériumoknak kedvező táptalajt biztosít, így az alábbi tippeket feltétlenül fogadd meg!
Akadnak olyan konyhai eszközök, amiket elmosni nem éppen egyszerű. Ilyen például a vágódeszka is: bár könnyű gyorsan végigszaladni rajta a mosogatószivaccsal, valójában ez egyáltalán nem távolítja el a felületéről a komolyabb baktériumokat. Alaposabb tisztítást igényel, ezzel kapcsolatban adtunk is pár tippet egy korábbi cikkünkben.
Hasonló kategóriába tartozik a sajtreszelő is. Ezt az eszközt ugyanis nem olyan könnyű szépen elmosni, főleg, ha megfeledkeztél róla, és rászáradt már a reszelt sajt, vagy egyéb hozzávaló. Ezután ismét használni, kellő mosás nélkül, nem túl higiénikus, hiszen folyamatosan szaporodnak rajta a baktériumok. A következő használatnál viszont az ételekre is rákerülnek ezek a kórokozók.
Ezért fogadd meg az alábbi tanácsokat, ha sajtreszelő tisztításról van szó!
4 tipp, ami segít, hogy a lehető legalaposabban meg tudd tisztítani a reszelőt