Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Egy vision board segítségével könnyen elérheted az álmaidat

Egy vision board segítségével könnyen elérheted az álmaidat

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Elhatároztad, hogy idén kevesebb édességet eszel, leszoksz a dohányzásról vagy ritkábban csekkolod a közösségi oldalaidat? Rossz hírünk van, a tiltólista aligha inspirál majd a változásra és a kitartásra. Ajánlunk inkább egy olyan módszert, ami nap mint nap magabiztossággal és örömmel tölt el, ráadásul még a vágyaidat is valóra váltja.

Minden januárban listát írsz a fogadalmaidról az új évre, de a célkitűzéseid mindössze pár hétig motiválnak csak, utána inkább már teherként nyomják a válladat és szorongsz miattuk? Esetleg szégyenérzettel tölt el, hogy nem tudod teljesíteni azt az ütemtervet, amit kitűztél magad elé? Nos, ebben az esetben kapd elő azt a bizonyos felsorolást és nézd meg alaposan, mik is szerepelnek rajta. Ha jól sejtjük, a tételek nagy része arról szól, milyen szokással kellene felhagynod az előtted álló hónapokban, azért, hogy jobbá válhass, illetve azt is kifejtetted, mire kellene kevesebb időt szánnod.

Persze érthető, ha szeretnél odafigyelni arra, hogy ne pazarolj el órákat az életedből a TikTok videók céltalan pörgetésére, azonban a kizárólag tiltásokból és korlátozásokból álló fogadalomlistád aligha inspirál majd téged az év során. Ehelyett folyton emlékeztet téged arra, egyelőre miért nem lehetsz büszke magadra.

Álmodd valósággá!

Egy vision board is csak akkor hozhatja el a pozitív változást a napjaidba, ha ránézve reményt, magabiztosságot és tettrekészséget érzel a jövődet illetően, nem pedig szégyent mindazok miatt, amit meg kellene változtatnod magadon. Az álmaid tablója tulajdonképpen nem más, mint egy olyan képekből álló kollázs, melyek örömet sugároznak számodra. Ezt összeállíthatod akár a Pinterest vagy a Canva segítségével is virtuális változatban, de megteheted azt is, hogy kézzelfogható verzióban készíted el. (Ha az utóbbit választod, a kreativitásod fejlesztése közben digitális detoxot is tarthatsz, ami hatalmas szerepet játszhat a mentális egészséged megőrzésében.)

Egy kép többet mond minden szónál

A titok mindkét esetben ugyanaz: olyan fotókból kell összeraknod a vision boardodat, amelyekhez érzelmileg vonzódsz és amik várhatóan egész évben motivációt és bátorságot adhatnak neked. A legfontosabb szabály az, hogy NE törekedj a tökéletességre: nem baj, ha a képek nem szimmetrikusan helyezkednek el a tábládon és az sem probléma, amennyiben a fotók színei nincsenek harmóniában egymással. Sőt, azzal sem kell törődnöd, hogy mások is megértik-e vajon, mit is üzennél magadnak a vision boardoddal, mert ez kizárólag NEKED szól. Először is, bontsd kategóriára az álmaidat: különítsd el a karrieredre, a szerelmi életedre, az egészségedre, az önfejlesztésre, illetve a szabadidődre vonatkozó terveidet. Kész vagy? Akkor jöhetnek az alkategóriák!

Pontról pontra

Ha például idén szeretnél többet utazni, akkor vedd számba azt is, pontosan hová szeretnél eljutni. Róma régóta a bakancslistádon van? Már mehet is egy kép a vision boardodra az olasz fővárosról. Örökbe akarsz fogadni egy kutyust? Na de milyen fajtát? Esetleg egy tündéri tacskót? Akkor ne egy francia bulldog szerepeljen a tablódon! Határozd meg konkrétan a vágyaidat, hogy könnyedén vizualizálhasd őket a későbbiekben. Ha vannak olyan tételek a listádon, melyek régebben már jelen voltak az életedben (például, korábban már jártál Rómában), akkor használd a saját fotóidat, ne idegenekét az internetről, magazinokból. Egyszer már elérted, amit akartál, miért ne sikerülne újra?

Olvasd el ezt is!

Tükröm, tükröm…

Minden felkerült a vision boardodra? Akkor állítsd be háttérképnek a laptopodon vagy a telefonodon, nyomtasd ki, akár keretezd is be és helyezd el úgy az otthonodban, hogy mindig szem előtt lehessen! Iktass be a mindennapjaidba egyfajta rituálét, amikor végignézel rajta és bizakodóan, pozitívan gondolsz a céljaidra – akármilyen is legyen a hangulatod éppen. Gyújts meg egy gyertyát, meditálj vagy használj pozitív megerősítéseket akár a tükör előtt állva. Nem tudod, milyen gondolatokkal erősíthetnéd magadat?

Ismételd el az alábbiakat minél gyakrabban:

• Minden nap újabb lépéseket teszek meg az álmaim irányába.
• Ez az az év, mikor arra kell koncentrálnom, ami számomra fontos.
• Azt teszem, ami jó nekem, nem azt, amit mások elvárnak.
• Leküzdök minden kihívást, tanulok belőlük és fejlődök általuk.
• Tudatosan odafigyelek a gondolataimra, illetve az érzéseimre, és arra, hogy mit tanítanak nekem.
• Hálás vagyok mindazért, ami vagyok.
• A múlt nem határoz meg engem.
• Úgy döntök, hogy pozitívan gondolok magamra.
• A siker és a boldogság születési jogon jár nekem.
• Megérdemlem a boldogságot és a sikert, amit az univerzum kínál.
• Elég vagyok.

Olvastad már?

Galéria / 15 kép

15 egyszerű és hatásos önfejlesztő tipp

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 4.: a Kosok izgalmas kalandban próbálhatják ki magukat, a Rákok rástresszelnek egy bizonyos helyzetre

A csillagok hétvégére is tartogatnak izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Van, aki egyenesen felismerhetetlen: 7 híres ember, aki nem bírt leállni a plasztikával

Ezek a sztárok gyönyörűek voltak és idős korukban is azok lettek volna, ha nem válnak a plasztika rabjává.

Kép

Júlia, Iluska, Margarita: kik az irodalom emlékezetes szerelmespárjai?

Közeledik a Valentin nap, ennek ürügyén sorozatunkban valós és fiktív szerelmespárokat veszünk górcső alá. Az Évamagazin.hu cikke.

Kép

Kellemetlen! Az ok, amiért Madonna lányát nem engedték be Marc Jacobs bemutatójára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.