Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Túl a felkapott nyaralóhelyeken: ide látogass el, ha hűvösebb helyeken kalandoznál

Túl a felkapott nyaralóhelyeken: ide látogass el, ha hűvösebb helyeken kalandoznál
A nap cikke

A születési időd felfedi, ki az őrangyalod: ebben segít téged életed során

Mindenkinek van őrangyala, még ha nem is látjuk, a nehéz időszakokban mellettünk áll. De hogy ki is a tiéd és miben segít téged igazán, az az alábbiakban kiderül!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!

Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akire varázslatos hatással lesz az április 24-ei telihold: az is sikerül nekik, amire a legvadabb álmaikban sem mertek gondolni!

Különleges égi jelenség jön el, amit a szenvedélyes Skorpió zodiákusnak köszönhetően erőteljes hatással lesz ránk.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 23.: a Rákok tehetségét a környezetük is elismeri, a Mérlegek magabiztosságát sikerül valakinek megingatnia

A mai napra is izgalmakat ígérnek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Magyar eredetű nevek, amiket az Egyesült Államokban is adnak gyermeküknek a szülők

Tudtad, hogy magyar eredetű neveket a világ különböző pontjain is választanak olykor szülők? Mutatunk is párat!

Olvasd el!

Leleplezték az idei X-Faktor női zsűritagjának kilétét

Régóta találgattak már a rajongók, vajon ki csatlakozik negyedikként a tehetségkutató-műsor zsűrijéhez, most pedig megkaptuk a választ.

Facebook
Twitter
Pinterest
Hamarosan vége a nyárnak, de jó hír, hogy ezekre a helyekre az év bármelyik szakában elutazhatsz!

A nyár lassan a végéhez közeledik, ezzel is azt üzenve nekünk, hogy semmi sem örök. A forró napsütést és a meleg napokat hamarosan kellemesen hűvös szél és csapadékos időjárás váltja majd fel, legalábbis sokszor ezt reméljük egy-egy túlságosan meleg nap után. Nem csupán télen, hanem akár nyár végén is megfogalmazódhat bennünk a gondolat, hogy milyen pihentető és jó is lenne egy kicsit távolabbi tájakon kalandozni. Bármennyit is mutasson a hőmérő, egy dolgot egészen biztosra vehetünk: a Föld északi része rengeteg izgalmat és jeges kalandokat tartogat számunkra!

Te is élsz-halsz azért, hogy életedben legalább egyszer láthasd a sarki fény misztikus jelenségét? Szívesen látogatnál el az igazi finn mikuláshoz, miközben puha szőrméjű rénszarvasokat simogatsz? Tarts most velünk, ugyanis a következőkben a legmisztikusabb és egyben leghűvösebb helyszínek kerülnek bemutatásra! Meríts inspirációt, látogass el valamelyik országba és vigyél haza annyi élményt és havat, amennyit csak tudsz!

Miért utazz északra?

A Föld északi része már régóta foglalkoztatja és izgatja az ember fantáziáját. Csodálatos látnivalók, jégbe fagyott világ, jegesmedve és bálna lesek, varázslatosan hívogató sarki fény és szánkózás minden mennyiségben!

Mindezt és ennél még ezerszer többet nyújt számunkra Finnország, Norvégia, Izland és Lappföld magával ragadó világa. Amennyiben szeretsz kirándulni és gyönyörű tájakat, természeti csodákat felfedezni, ráadásul bírod a hideget is, akkor mindenképpen érdemes a következő országok valamelyikébe látogatnod, akár télen is!

Azt nem árt tudnod, hogy a fagyosszenteknek itt igen kemény a világ, ugyanis télen a napi átlaghőmérséklet akár -20 fok alá is mehet, helyszíntől függően! Azonban az életre szóló élményekért és azért a havas, karácsonyi látványért, amely minden egyes nap fogadni fog, abszolút megéri majd ez az utazás!

Kihagyhatatlan látnivalók Norvégiában

Norvégia mindenképpen megérdemel egy látogatást, bármilyen évszakot is írjunk. Gyönyörű hegyei és a fantasztikus természeti csodái egészen biztosan lenyűgözik majd minden érzékszervedet, miközben úgy érzed, hogy egy varázslatos világ részesévé válsz.

Amennyiben itt jársz, ezeket a látnivalókat ne hagyd ki:

Roros

Roros tökéletes hely arra, hogy megismerjük a rézbányászat izgalmait. A rézbányászat itt kezdődött a 17. században, és több mint 300 évig, 1977-ig tartott. Magát a várost 1646-ban alapította a Roros Rézművek. Csodálatosan romantikus kis városról van szó, amelynek szépsége egyszer bájában és az itt élő emberek kedvességében rejlik.

Urnes Stave Church

Az Urnes Stavkyrkje, vagyis az Urnes Stave templom több építészeti stílust ötvöz magában, egy középkori templom képében. A templom különlegessége, hogy 900 éve büszkén áll. Ami azonban figyelemre méltó ebben a templomban, az a felhasznált építőanyaga, a fa, a hagyományos kő helyett. A Norvégia nyugati partján található templom kelta, viking és román stílusú vonásokat vegyít.

Bryggen

Élvezd a csodálatos panorámát és merülj el a legbensőbb gondolataidban! Ezen a helyen hagyományos épületek szegélyezik a vízpartot, csónakokkal, amelyek csak néhány méterre vannak Bergen tengerpartján. A jelenet annyira festői, hogy a látogatók úgy érezhetik magukat, mintha egy romantikus norvég film szereplői lennének. Az ide látogató turisták divatos butikokban vásárolhatnak, ellátogathatnak kézműves stúdiókba, vagy meghitten falatozhatnak a helyi finomságokból egy keskeny sikátorban.

+1: Viking Hajó Múzeum

Sok évszázaddal ezelőtt a vikingek az északi tengereken hajóztak, félelmet keltve az összes környező kisvárosban és faluban, ahol csak megjelentek. Ma a látogatók láthatnak néhányat ezekből a pusztítást okozó hajókból és a szuvenír shopban akár egy miniatűr viking hajót is vásárolhatnak. A hajókon kívül a múzeum textíliákat, szerszámokat és háztartási cikkeket, valamint a viking sírokban található főbb tárgyakat is bemutatja.

A hely most sajnos egyébként zárva tart, legkorábban 2026-ban várható a nyitás!

Ahol a gyermekkori álmaid megelevenednek: irány Lappföld!

Kár is lenne tagadni, ugyanis a legnagyobb személyes kedvencem Lappföld! Bár még sosem jártam itt, azonban már nagyon régóta tervezem, hogy idén karácsonykor bizony ellátogatok a mikuláshoz! Akár gyermekek vagyunk, akár a felnőttek, Lappföldet és az itt található varázslatos látnivalókat biztosan imádni fogjuk.

Íme egy kis lista, ahova mindenféleképpen látogass el, ha itt jársz:

Santa Claus Village

Találkozz az igazi mikulással és kívánj valamit, hiszen itt biztosan valóra fog válni még a legelképesztőbb kívánságod is! Érthető módon a téli időszakban a leglátogatottabb a mikulás falu, ilyenkor temérdek programra van lehetőség. Less be a műhelybe, ahol az ajándékok készülnek, simogasd meg Rudolfot, a kedvenc rénszarvast és hagyd, hogy elvarázsoljon a gyönyörű északi fény!

Látogass el egy ametiszt bányába!

A Lampivaarában található ametisztbányák a legszebb látnivalók Lappföldön, különösen akkor, ha odáig vagy a csodás ásványokért! Érdemes tavasszal vagy nyáron meglátogatni a bányákat, ugyanis télen nem vezet hozzájuk megbízható és biztonságos út!

Ülj huskyk húzta szánra!

Nincs is annál mesébe illőbb érzés, mint amikor a havas tájat egy huskyk húzta szánkón élvezed. A husky szánkózás az egyik legizgalmasabb tevékenység Lappföldön, és évszázadok óta a számi kultúra szerves része. A husky szánkózás elengedhetetlen, régóta tisztelt gyakorlat ebben a régióban. Készülj fel egy maradandó élményre és egy nagy adag adrenalin löketre!

Fedezd fel az északi sarki múzeumot!

Ha szeretnél egy kicsit felmelegedni, menj át az Arktikum Tudományos Múzeumba, amely bemutatja, hogyan változik az Északi-sark, és milyen élet az élet északon. Ráadásul a múzeumnak van egy gyönyörű üvegből készült alagútja, amely az Ounasjoki folyóhoz vezet. Ez egy kiváló hely arra, hogy elképesztő kilátást nyújtson az északi fényre egy sötét estén vagy délutánon.

Izland tüneményes világa

Izland tipikusan az a világ, ahol a misztikum és a rejtély szó egy teljesen új megvilágításba kerül. Fedezd fel az itteni szépségeket és merülj el egy távoli érzésben, a megnyugvás érzésében!

A következő szépségeket ne hagyd ki, ha erre jársz:

1. Gjáin

Ez a varázslatos terület Izland déli részén, a Þjórsárdalur völgyében található, és egy rejtett gyöngyszem, amelyet nem hagyhatsz ki. A természet ezen a területen buja és élénkzöld, több vízesés zuhog le és egyedülálló szikla formációkra bukkanhatunk. Ennek a helynek nagy előnye, hogy igazi rejtett gyöngyszem, így nem kell a nagy tömeg miatt sem aggódnod.

2. Grótta Lighthouse

Reykjavík legnyugatibb szélén, Seltjarnarnes területén található a bájos Grotta világítótorony, az őt körülölelő természetvédelmi területtel. Folytasd a felfedezést egy sétával az ösvényen, amely átvezet a gyönyörű, vadon élő állatokkal teli természetvédelmi területen. Grotta a tökéletes helyszín naplementéhez vagy napfelkeltéhez, ráadásul a híres sarki fény is látható innen.

3. Lélegzetelállító Brúarfoss

Brúarfoss kötelező látnivaló azok számára, akik azért jöttek Izlandra, hogy minél több vízesést lássanak. Vitathatatlanul Izland egyik legegyedibb vízesése. A víz élénk kék színe és a lecsúszó tucatnyi kis vízesés teszi ezt a vízesést olyan egyedivé. Ha lenyűgöző fényképeket szeretnél készíteni, miközben Izlandon vagy, akkor Brúarfoss-t fel kell venned a listádra!

Látogass el minél több helyre és idén válaszd a hűvös, rejtélyes északot!

Galéria / 6 kép

Utazók mesélték el legnagyobb kultúrsokkjaikat

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

7 alkalom, amikor egy sztárpár NAGYON kínos helyzetbe került, erről pedig még videó is készült

A hírességek élete messze nemcsak a gazdagságról, csillogásról és bulikról szól.

Kép

Magyar eredetű nevek, amiket az Egyesült Államokban is adnak gyermeküknek a szülők

Tudtad, hogy magyar eredetű neveket a világ különböző pontjain is választanak olykor szülők? Mutatunk is párat!

Kép

Heti AKCIÓ! Parfümök, amiket most extra olcsón szerezhetsz be: ezek jelenleg a TikTok legnagyobb kedvencei

Hoztunk pár olyan parfümöt a Notino akciói közül, ami nagyon jó alapkelléke lehet a tavaszi megújulásnak.

Kép

4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!

Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.

Kép

Vilmos 3 hétig őrzött egy óriási titkot Katalin előtt: rettegett, hogy bajba kerül

Vilmos herceg sokáig titkolt egy bizonyos dolgot Katalin előtt. Erről azonban ma már őszintén mer beszélni...