Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
JOY-napok

Helló, holisztika! A szemléleti mód, ami boldoggá és kiegyensúlyozottá teszi az életed

Helló, holisztika! A szemléleti mód, ami boldoggá és kiegyensúlyozottá teszi az életed
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek a hétvégén sok pénz hullik az ölébe: egy mesében fogják érezni magukat!

A pénz nem boldogít, de az biztos, hogy sok mindenben van segítségünkre.

Fitt

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

Szépség

Hogyan készítsd fel a bőrödet a nyári időszakra, ha pigmentfoltokra hajlamos?

Divat

A tökéletes nyári kinézet titka: összeszedtük a szezon legjobb felsőit, amikkel nem lehet mellélőni

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyugtasd meg az érzékeny bőrödet és add meg neki a szükséges hidratálást!

Promóciók

Várunk szeretettel a JOY-napok nyári kitelepülésén Budapesten, az ALLEE bevásárlóközpontban!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Életmód

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Olvasd el!

Napi horoszkóp május 24.: a Rákoknak érdemes tisztázniuk magukban egy kellemetlen érzést, a Mérlegek komoly problémát küszöbölhetnek ki

A hét utolsó munkanapjára is tartogatnak a csillagok bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akire varázslatos hatással lesz a mai telihold: igazi csoda történik velük!

Az égi jelenség látványa mindig szép, de néha álmatlanságot hoz magával. Most azonban valóságos csodákat élhetnek meg a hatására néhányan.

Olvasd el!

6 híres nő, aki csak hosszú évek után vallotta be, hogy a nőket (is) szereti

A sztárok szinte minden nap képesek meglepetést okozni, hol egy gólyahírrel, hol egy válással vagy éppen egy felmelegített kapcsolattal.

Olvasd el!

A francia nők el sem tudnak képzelni stílusosabb cipőt idén nyárra: nadrággal és ruhával is jól mutat

Kényelmes, csinos és mindennel jól mutat - kell ennél több?

Olvasd el!

Szoboszlai Dominik és Dzsudzsák Balázs váratlanul felbukkantak egy budapesti szórakozóhelyen: az egész éjszakát átbulizták!

Liverpool 23 éves játékosa egy szám erejéig még DJ-nek is felcsapott, és a helyszínen készült videók alapján fantasztikus hangulatot csinált. Nézd meg az erről készült felvételt!

Facebook
Twitter
Pinterest
Egészség. 8 betűből álló, egyszerűnek tűnő, hétköznapi szó, mégis hatalmas jelentéssel bír. Számodra mit üzen? Vidámságot? Kiegyensúlyozottságot? Tisztaságot? Felhőtlen mindennapokat, fájdalmak és kellemetlen betegségek nélkül?

Ahogyan mindenért az életben, az egészségünkért is tenni kell, méghozzá minden egyes nap. A testünkkel szemben támasztott kemény elvárások hosszú távon csak akkor lehetnek reálisak, ha mindent megadunk számára a kemény, fárasztó mindennapok során.

Az elmúlt években felgyorsult a világ és vele együtt mi is. Folyamatos rohanásban, kapkodásban és bizonytalanságban élünk, amelynek egy idő után az egészségünk, illetve a lelki egyensúlyunk látja kárát. A temérdek munka és a pihenés hiánya pedig gyorsan a krónikus betegségek malmára hajtja a vizet, mi pedig egy napon arra eszmélünk, hogy már semmi sem a régi. A mókuskerék-szerű hajtást érdemes lenne félretenni és helyette egy sokkal kiegyensúlyozottabb, harmóniára törekvő stratégiát kiépíteni önmagunk érdekében.

A következőkben egy olyan életmód kerül bemutatásra, amely segítségével és rendszeres, az életünkbe beépített használatával megelőzhetőek a fizikális és mentális egészségünket romboló betegségek. Ez a varázslatos életmód és egyben módszer pedig nem más, mint a holisztika.

Kép
forrás: Shashi Chaturvedula on Unsplash

Egy lépéssel közelebb a derűs élet felé

Bizonyára mindannyiunk számára ismerős az az érzés, amikor áldozati szerepbe kényszerülünk vagy éppen a saját egoizmusunk és nagyra törésünk áldozatául esünk. A mai világban nem létezik pusztán jó vagy rossz, azonban nagyon érvényes lehet az a kijelentés, hogy ki mint vet, úgy arat. El kell fogadnunk azt a tényt, hogy ameddig nem vesszük a saját kezünkbe életünk irányítását, addig folyamatosan csak nehézségekbe és elénk gördülő akadályokba fogunk ütközni.

A legnagyobb hibát mindig akkor követjük el, amikor a boldogtalanságunk miatt más embereket vagy éppen a körülöttünk lévő, toxikusnak tűnő környezetet hibáztatjuk. Sosem vállalunk felelősséget a tetteinkért, viszont mindig elvárásokat támasztunk másokkal szemben. Állandóan kapni szeretnénk, azonban adni már nem. Lehetőségekre, segítségre és szeretetre ácsingózunk, de a legfontosabbról megfeledkezünk: ha mi nem vagyunk egyensúlyban önmagunkkal, azt bizony mások is megérzik és ők is hasonlóan fognak bánni velünk.

Temérdek nagy igazságot és bölcsességet lehetne írni, amely alapjaiban világít rá társadalmunk lelki és erkölcsi problémáira, azonban a holisztika célja egyáltalán nem ehhez közelít. Ez az első hallásra talán különösen csengő kifejezés azt a jelentést hordozza magában, hogy mindannyian egységek vagyunk. Ez az egység pedig szellemi, testi és lelki összetevőkből áll, vagyis ez a három rendszer egymástól elválaszthatatlan.

Meg kell értenünk, hogy a boldogságunk és a sikerünk titka mi magunk vagyunk. Ahová magunkat pozicionáljuk a nagyvilágban, oda kerülünk. Mindez belső munka, lelki síkon történő fejlődés, saját magunk ismerete és a belső gondolatvilágunkban való elmélyülés eredménye.

A holisztikus életmód az étrendbeli változtatásokon kívül egyfajta spirituális tudatosságként is értelmezhető. Ez a tudatosság jó hatással van az egész szervezetünkre, általa tudatosabbak lehetünk és az életünket is olyan mederbe terelhetjük, amely hosszú távon egészséget biztosít számunkra.

Minden embernek van egy küldetése, amely tudat alatt megszólítja, ha igazán figyel rá. Vannak, akik írással próbálják jobbá tenni a világot, olyanok is lesznek, akik műalkotásokkal fejezik ki önmagukat és adnak ezzel erőt mások számára. Lesznek, akik önkénteskedéssel vagy társadalmi problémák megoldásával fognak foglalkozni az életük során.

A lista végtelen, hiszen mindannyiunknak más az erőssége, ahogyan a feladata is. Akár hiszünk benne, akár nem, érdemes egy kicsit utánajárni a holisztika témakörének és hasznosítani belőle valamit, ami úgy érezzük, hogy számunkra releváns lehet.

Az alábbi könyveket érdemes elolvasni, ha még többet szeretnél megtudni a holisztikus életmódról és annak alapelveiről:

  • Keisha Blair: Holisztikus jóllét
  • Nick Trenton: Ne agyald túl!
  • Szvámi Ráma: Holisztikus Egészség egy Jógi szemével- Gyakorlati útmutató a tökéletes egészséghez
  • Mótusz János: Holisztikus emberszemlélet

Lakásterápia a holisztika segítségével

A holisztika lényege, hogy az egységre és a harmonikus teljességre törekszik. Mit szólnál hozzá,hogyha azt mondanám, hogy a kiegyensúlyozottságodra te is nagy hatással lehetsz, méghozzá apró módszerek segítségével?

A mai világban egyre többen érdeklődnek a lakberendezés izgalmas világa iránt. A jó hírem pedig, hogy a saját kis otthonunk most a holisztika által újabb erőre kaphat, ezáltal pedig még kellemesebb hangulatot fog árasztani. A holisztikus lakberendezés lényege ugyanis épp az, hogy az emberi elme, a lélek és a mentális egészség kerül a középpontba, ez alapján kerülnek lakásba a bútorok. A teret úgy rendezed be, hogy boldogsággal töltsön el, a megfelelő színekkel, de például a Feng Shui-t is segítségül hívhatod.

Ráadásul egyre több fiatal szívét érinti meg és ejti rabul a holisztikus életmód, a nyugalom és az az energia, amely a holisztika által csak úgy sugárzik. Mi is lehetne kitűnőbb platform a tapasztalatok és az információk megosztására, ha nem a Tik-tok egyedi világa?

Amennyiben Téged is érdekelnek a holisztikával kapcsolatos tartalmak vagy csupán közelebb kerülnél a belső nyugalmad megismeréséhez, mindenképpen látogass el az alábbi profilok videóihoz, és engedd, hogy szó szerint elvarázsoljanak!

  • https://www.tiktok.com/@sacrisol
  • https://www.tiktok.com/@holistic.hypnotherapist
  • https://www.tiktok.com/@melinda.holistar
  • https://www.tiktok.com/@leah_brueg?lang=hu-HU
  • https://www.tiktok.com/@holistic.official?lang=hu-HU
  • https://www.tiktok.com/@holistic_daria

Ezt is nézd meg!

Galéria / 12 kép

Így nézne ki az álomotthonod a csillagjegyed szerint

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Fitt

Az új legjobb barátnőd, aki motivál a fittebb életmódra

Szépség

Hogyan készítsd fel a bőrödet a nyári időszakra, ha pigmentfoltokra hajlamos?

Divat

A tökéletes nyári kinézet titka: összeszedtük a szezon legjobb felsőit, amikkel nem lehet mellélőni

Promóciók

Ints búcsút a striáknak és a pigment- vagy napfény okozta foltoknak!

Promóciók

Nyugtasd meg az érzékeny bőrödet és add meg neki a szükséges hidratálást!

Promóciók

Várunk szeretettel a JOY-napok nyári kitelepülésén Budapesten, az ALLEE bevásárlóközpontban!

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Életmód

Igazi különlegességgel nyitott a White Raven Skybar & Lounge Budapest felett a világ egyik legnagyobb presztízsű pezsgője

Kép

Az asztrológia szerint ezeken a napokon van a legnagyobb esély arra, hogy szerelembe ess

Létezik 3 nap az évben, amikor igazán érdemes ismerkedni, randizni.

Kép

11 étel, ami laktató és egyben nagyon egészséges is

Ezek az egészséges, ám laktató ételek segíthetnek abban, hogy könnyen és gyorsan búcsút mondhass a sóvárgásnak.

Kép

Micsoda lista: 13 magyar film, ami díjat kapott a cannes-i filmfesztiválon

A cannes-i filmfesztivál nem szerénykedett magyar díjazottakban! Olyannyira, hogy most két részben mutatjuk be őket nektek. Íme az első rész!

Kép

6 tökéletes outfit a nyaraláshoz, amit minden olasz nő megirigyelne

Ideje hangolódni a nyaralásra és beszerezni a szükséges dolgokat, mint amilyen egy új outfit is lehet.

Kép

Íme a 7 legkárosabb élelmiszer, amit szinte mindennap fogyasztasz: komoly hatással lehetnek az egészségedre

Cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák, elhízás, depresszió, sőt súlyos krónikus betegségek és akár a rák kialakulása is felírható a legegészségtelenebb ételek számlájára. Mutatjuk is, melyeket érdemes inkább kerülni!

Kép

10 kicsi tó Magyarországon, amit érdemes meglátogatni

A természetjárók jelentős része úgy véli, egy kirándulás tavak nélkül olyan, mint az étel só nélkül. Nem katasztrófa, ha nincs, de annál jobb, ha van!

A kereséshez kezdj el gépelni!