Ne kínlódj a sütőtökkel, készítsd el a legkevesebb macerával

Getty Images
Lovászi Ildikó

Az őszi-téli időszakban az egyik legjobb dolog, hogy megint lehet sütőtököt enni. Akár önmagában esszük, akár hozzávalóként használjuk fel, majdnem biztos, hogy sütve fogjuk elkészíteni. Most eláruljuk, mi a legegyszerűbb módja.

Te hogy szoktad előkészíteni a sütőtököt a sütéshez? Félbevágod, kimagozod, kockákra vagy szeletekre vágod? Netán meg is hámozod? Nos, éppen elég egyetlen dolgot csinálni vele – ráadásul úgy lesz a legfinomabb!


Olvasd el ezt is!
Sült tök mandulával és fenyőmaggal

Ezt ne tedd:

Teljesen felesleges például meghámoznod. Ha már megsült a tök, könnyedén lehúzhatod a héját.

Ha csak sima sült tököt ennél vagy sütőtökpürére van szükséged egy ételhez, akkor feldarabolni sem kell. Bár a kockákra vagy szeletekre vágott több jobban megbarnul (de könnyebben meg is szenesedik, ha nem figyelsz eléggé), a tököt nem könnyű munka feldarabolni. Az alakja nem is ideális ahhoz, hogy egyforma darabokat vágj belőle, akár kanadait, akár kerek formájút próbálnál nyiszatolni. Bár az utóbbit némileg egyszerűbb szeletekre nyesni, jó, ha tudod, hogy a sütőtök nagyobb darabokban is tökéletesen megsül.

Tovább olvasok

Real Simple