Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Mit takar a divatos mindfulness kifejezés és miért lényeges, hogy az életed része legyen? Szakértőnk válaszol

Mit takar a divatos mindfulness kifejezés és miért lényeges, hogy az életed része legyen? Szakértőnk válaszol

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Nagy szeretettel üdvözöllek, JOY Mindful rovat-olvasó! Tóth Réka Ibolya, a MNDFL flow well-being ügynökség és a MNDFL flow Method alapítója vagyok. Ezennel kezdetét veszi a JOY Mindful rovata, amely hónapról hónapra izgalmas, a tudatos well-beinget építő témákat és leginkább inspirációt szeretne adni neked.

Jómagam a modern, élvezhető és könnyedén beilleszthető tudatosság és jóllét híve vagyok. Hiszem, hogy modern korban modern eszközökre és hozzáállásra van szükség. A legjobb motiváció, ha élvezzük azt, amit csinálunk: így olyan témákat és tippeket szeretnék veled megosztani, amik elérhetőek, szórakoztatóak és a mozgalmas életmódba is könnyen beilleszthetőek.

Kép

A MNDFL flow Methodról

Mit szólsz, ha azt mondom, a napod mindössze 2%-át kell befektetned, hogy a többi 98% radikálisan javuljon? Remélem, azt mondod: ennyit igazán megér magamra fordítani, mutasd, mit csináljak! Ahogy már említettem, modern világban modern eszközökre van szükségünk. Ezzel a misszióval fejlesztettem ki évek alatt a MNDFL flow Method összes gyakorlatát. Többféle gyakorlattípust ötvöztem és rendszereztem jellegzetesen felmerülő problémákra. Meditáció (koncentráció), légzésszabályozás, mindfulness, önreflexió és pozitív megerősítések segítenek, hogy csökkentsd a stresszt, jobban aludhass vagy koncentrálhass, növeld az önbizalmadat, javítsd a kapcsolatot magaddal és a világgal – átlagosan 15 perc alatt.

Az elmúlt évek alatt több százezer ember próbálhatta már ki ezeket a gyakorlatokat élőben és az online térben. Mindennaposan érkeznek üzenetek, hogy épp melyik gyakorlat mentette meg valaki napját, és melyik az a kedvenc hanganyag, ami már szinte elengedhetetlen része a reggeli vagy esti rituálénak. Jó érzés, hogy ennyien igent mondunk közösen egy örömteli, könnyed és céltudatos életre!

Mindful? Well-being?

Ahogy haladtam a tudatosság útján, rájöttem, hogy a teljesség megéléséhez testi, lelki és szellemi töltődésre is szükségünk van. A testednek szüksége van a szeretetedre, a jó minőségű ételekre-italokra, a megfelelő és számodra élvezetes mozgásra, és ne felejtkezzünk meg egy fontos dologról sem, a jó minőségű alvásról. A testi jóllét azonban mit sem ér, ha szellemileg fáradtak, terheltek vagy épp dekoncentráltak vagyunk. Lehet sikeres életünk és jól működő testünk, ha lelkileg valamit hiányolunk és önmagunk szeretete, a kapcsolat magunkkal és másokkal nem kiegyensúlyozott.

Ennek a kiegyensúlyozott, egészséges és boldog életnek a megteremtéséről szól a well-being. A well-being, más néven általános jóllét megélése nem elérhetetlen, sőt izgalmas felfedezés, csak egy kis tudatosságra és kíváncsiságra van szükség. Amikor Amerikában tanultam a mindfulness technikáját, úton-útfélen találkoztam a „be mindful” kifejezéssel, ami erről a kíváncsi tudatosságról szólt. Mindfulnak lenni nem más, mint tudatos figyelemmel fordulni az életünk és jóllétünk felé.

Miért olyan fontos, hogy megtanulj tudatosan élni?

A tudatossághoz vezető út egy nagyon fontos dolgot épít, bármilyen területet is szeretnék fejleszteni az életben: önmagunk megismerését. Egy modern ember lételeme az információ, a hírek, tudásanyagok, elemzések világában nagy erővel bír, ha nemcsak a világot, de benne mi magunkat is ismerjük. A tudatosság segít, hogy egészségesen, erővel teli módon tudjunk teljesíteni, szeretni, mozogni és létezni. Egy tudatos döntés olyan utakra vezet bennünket, ami valóban a mi utunk, és önazonosan tudunk benne kiteljesedni.

Tóth Réka Ibolya teljes írását a JOY MAGAZIN 2022/5. LAPSZÁMÁBAN TALÁLOD, amiről itt olvashatsz bővebben:

Kép

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép

A Vámpírnaplók színésze ismét szerelmes: fiatal barátnője 8 éves volt, amikor a sorozat elkezdődött

Paul Wesley ismét szerelmes, méghozzá egy nála jóval fiatalabb nő mellett találta meg a boldogságot.

Kép

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.