Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Modell tippek a bőröndpakoláshoz

Modell tippek a bőröndpakoláshoz
A nap cikke

Rossz dolgok történnek veled? 6 jel, hogy valaki elátkozott téged

Sokszor csak azt hisszük, hogy pusztán balszerencsések vagyunk, pedig könnyen lehet, hogy egy ártó személynek "köszönhetjük" mindezt. Íme a jelek!

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 18.: az Ikreknek nagyszabású terveik vannak, a Szüzeknek érdemes a saját érdekeikért kiállniuk

A hét második felében is izgalmak várnak az egyes csillagjegyekre, érdemes tehát, hogy mit üzennek a csillagok!

Olvasd el!

Schumacher fia és magyar barátnője, Vivi már 6 éve alkotnak egy párt: süt róluk a boldogság – FOTÓ

David Schumacher és Keszthelyi Vivien 7 éve ismerkedtek meg egymással.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek egy sorsfordító esemény fogja megváltoztatni az egész életét a közeljövőben

Vajon te is rajta vagy a listán?

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki hatalmas pénzesőre számíthat május előtt: igazi vagyonra tesznek szert!

A májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, ami idén májusban új értelmet nyer egyes csillagjegyek számára.

Olvasd el!

A TikTok népszerű sziámi ikrei tabuk nélkül beszéltek a nemi életükről és a halálról: csak az egyikük randizik

Carmen Andrade és Lupita Andrade számtalan kérdést kaptak az évek során arról, hogyan telnek a napjaik és persze a magánéletükről. Ők pedig nem féltek megválaszolni ezeket!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha érdekel a modellkedés vagy kezdő vagy, a mai hasznos tippjeinkkel te is megkönnyítheted az utazást.

Bizonyára tudod, hogy egy modell csak nemzetközi karrier felépítésével tud befutni, így a június számunkra mindig az utazás hónapjának számít. Ilyenkor az is elindul meghódítani külföldi piacokat, aki még nem full time modellként, tehát iskola mellett modellkedik. Akadnak lányaink, akik szerint a külföldre utazás legstresszesebb része a bőröndbe való pakolás, ugyanis egy 2 hónapos munkaútra nem elég bedobni egy bikinit a papucsoddal, ugyanakkor a 20 kiló körüi súlylimitet minden esetben tartani kell. Mivel nem nyaralásról van szó, hanem kőkemény castingolásról és munkák megszerzéséről, már a pakolásnál célszerű logikusan mérlegelni, hogy mi az, ami szükséges és mi az, ami teljesen felesleges.

Kezdjük a legelejéről: a legfontosabb tanácsunk, hogy fektess be egy jó minőségű, pehelysúlyú bőröndbe, ami strapabíró és több praktikus fakkal rendelkezik. Ez segíteni fog a súlykorlát megtartásában is, amit egy könnyen beszerezhető, otthoni bőröndmérleggel le is tudsz ellenőrizni indulás előtt.

Kép

Amit érdemes csomagolni:
A külföldi ügynökségek mindig előre biztosítanak egy érkezési info csomagot, melyben az is szerepel, hogy milyen ruhadarabokra és tárgyakra lesz szükséged a kint tartózkodásod során. Legfontosabbak ezek közül is a castingra felvett ruhák, amiknél a legjobb, ha a szürke, fekete, fehér és a kedvenc színed kombinációjánál maradsz olyan alapdarabokkal, amiket tudsz variálni az alkalomnak és a helyi időjárásnak megfelelően. Ha lehet, ne vidd túlzásba a mennyiséget, de ezekkel biztosan számolnod kell majd: fekete és testszínű fehérnemű szettek, fekete bikini, fekete és testszínű magassarkú, sötét farmer, egyszerű felsők, blézer, szoknya, 1-2 elegánsabb egyberuha, bőrdzseki, csizma, sapka és sál (az időjárástól függően). A legjobban úgy tudsz spórolni a hellyel, ha szorosan egymás mellé tekered fel a ruhákat, és ha mondjuk egy hétre előre összeállítod a szettjeidet. Érdekességképpen a ruhák mellett a két leggyakrabban kért tárgy a tablet és az ébresztőóra.
További szükséges ruhadarabok, például edzéshez, alváshoz, városban szaladgáláshoz (plusz egy nagyobb táska és lapos cipő) vagy mondjuk tangapapucs, sportcipő és napszemüveg.
A fürdőszobából szükséged lesz olyan alapvető dolgokra, mint a fogkeféd, egy utazó hajszárító, törölköző, szempillaspirál, korrektor, ajakbalzsam, naptej, gyanta. Ha nagyon szeretnél spórolni a hellyel és súllyal, indulj el utazó, mini kiszerelésekkel és megérkezés után töltsd fel a készletedet. Az a legjobb, ha előre eltervezed, hogy hova fog kerülni a neszeszertáskád, és hagysz neki egy kis lyukat a bőröndben.

Algopyrint valószínűleg mindenhol kapsz majd, de sose felejtsd el betenni a speciális, vényköteles gyógyszereidet és az étrendkiegészítőidet, amit a világ másik felén nem biztos, hogy be tudsz majd szerezni. Tipp a gyógyszerek tárolásához: sokkal kevesebb helyen elférnek majd, ha az összeset egy kis műanyag tárolóba teszed egymás mellé, ide a szükséges betegtájékoztatókat is be tudod hajtogatni.

Alapvető élelmiszerek, amik kevés helyet foglalnak, de nagyon tudnak hiányozni egy idegen kultúrában. Ezt az egy kilónyi helyet sem foglaló túlélő pakkot például minden úthoz ajánljuk: vörös lencse, fokhagyma, kamilla és csalán tea, oregánó olaj, stevia, utifű maghéj.

Kép

A létfontosságú modellcuccok:

Érvényes útlevél, az irataid másolata, kártyafüggetlen telefon, egészségbiztosítási kártya (Európában), a modellkönyved képei kinyomtatva vagy tableten, jegyzetfüzet vagy határidőnapló és az adott ország valutájának megfelelő készpénz. Kiemelten fontos a töltő és a powerbank is, hogy mindig elérhető tudj maradni. Ha nagyon hosszú út elé nézel vagy olyan országba mész, ahol biztosan sokat fogsz ülni a castingokra a várva a kocsiban, érdemes feltölteni a laptopodra vagy iPadedre az iskolai anyag mellett a kedvenc filmedet, sorozatodat, könyvedet és zenédet is.

Kép

Amit inkább NE pakolj be, azok az ékszerek és a töménytelen mennyiségű trendi ruha. Nem lesz rá szükséged és egyébként is fogsz külföldön vásárolni, aminek helyet kell majd hagynod visszafelé. Túl sok személyes tárgyat, például kispárnát, plüssöket, családi képeket sem érdemes kivinni, inkább a létfontosságú dolgokra koncentrálj. Ebbe a kategóriába tartoznak olyan hétköznapi dolgok is, mint tartós élelmiszerek vagy a tampon, ami rengeteg helyet foglalna, pedig bárhol be tudod majd szerezni az első napon. A szabály egyszerű: amire úgy gondolod, hogy csak talán lenne szükséged, azt nem kell magaddal vinned.


Végül, de nem utolsó sorban egy személyes példa modellünktől, Virágtól, aki nemrég utazott ki ismét Görögországba:

"Útlevél, papírok, könyv, iPad az alap. Általában próbálok minél kevesebb dolgot vinni, alapdarabokat, amik a castingra kellenek, pár városnéző szettet, egy-kettő csinosabbat, meg sportcuccokat. Magammal viszek mindig egy jógamatracot, mert nagyon fontos számomra, hogy mindenhol tudják tornázni. Fontos gyógyszereket is pakolok, mert nem ismerem legtöbbször a külföldi gyógyszereket, biztos ami biztos, legyen nálam otthoni, például mindig van nálam csomó vitaminkészítmény is. És persze olyan alapelelmiszerek, mint a zabpehely, magvak, a kedvenc teám és fűszereim, hogy ne ezekkel kelljen kint kezdeni. A szükséges kozmetikumokat kicsi kiszerelésben viszem ki, egy pár tű és cérna is mindig kerül a bőröndbe. Ha nyáron utazom is van nálam mindig kabát, meg egy csizma is, mert sose lehet tudni."

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is!

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Táplál, feszesít, regenerál: ebben rejlik a fátyolmaszk szuperereje

Promóciók

Ismerd meg a Nothing Phone (2a) sokoldalú, világító hátlapját!

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Napi horoszkóp április 19.: a Bikák próbálnak urai lenni egy bizonyos helyzetnek, a Rákoknak kellemes meglepetésben lehet részük

A hét utolsó napja is tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek számára, érdemes tehát néhány percet a horoszkópodra szánnod!

Kép

Emlékszel a lányra, aki a Jóbarátokban Bruce Willis lányát alakította? Így néz ki manapság!

Alexandra Holden játszotta David Schwimmer, azaz Ross Geller 12 évvel fiatalabb barátnőjét, aki a férfi tanítványa volt az egyetemen.

Kép

Így lesz tökéletesen tiszta a szőnyeg házi módszerrel: búcsút inthetsz a makacs foltoknak is!

A szőnyegtisztítás még sosem volt ennyire egyszerű, ráadásul így minden bacitól megszabadulhatsz.

Kép

10 színész, akinek a valódi magassága az ellentetje annak, ahogyan a filmekben ábrázolják

A hölgyek közt akadnak igazi égi meszelők, a férfiak viszont sokszor nagyon alacsonyak, így szükség van némi trükközésre a forgatásokon.

Kép

10 tavaszi cipő 20 ezer forint alatt, amivel nem lőhetsz mellé ebben a szezonban

Olyan tavaszi cipőket válogattunk össze, amik a szezon kedvencei lehetnek!

Kép

5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket

A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!