Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Eddig te is rosszul készítetted a krumplipürét: 5 gyakori hiba, amit a legtöbben elkövetnek

Eddig te is rosszul készítetted a krumplipürét: 5 gyakori hiba, amit a legtöbben elkövetnek
A nap cikke

5 dolog, amit TILOS betenni a mikróba: nagyon káros az egészségre!

Az ételeket általában nem önmagukban, hanem valamin tárolva melegítjük fel, de abba nem mindig gondolunk bele, hogy nem lehet bármit betenni a mikróba...

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

A szökőév új kezdetet és rengeteg pénzt hoz: 4 csillagjegy, akinek óriási változás érkezik az életébe február 29-én

Ezek a változások a csillagjegyek életében természetesen nagyon is pozitív vonatkozásúak lesznek!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: tragikus hírt jelentett be a palota

Az egész világ attól félt, hogy a királyi család egy halálhírt fog bejelenteni, de úgy tűnik, hogy sajnos a félelem beigazolódott.

Olvasd el!

Napi horoszkóp február 28.: a Skorpiók sarokba szorított helyzetbe kerülnek, a Nyilasoknak nagyobb bátorságra van szükségük a céljaik eléréséhez

A csillagok a hét közepére is tartogatnak meglepetéseket, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

A legjobb filmek és sorozatok, amik márciusban érkeznek a Netflixre

Ürítsd k a naptárad néhány estére a tavasz első hónapjában, mert a streamingszolgáltatónak van pár órányi szuper programja számodra!

Olvasd el!

Íme a szituációs személyiségteszt, ami felfedi az igazságot az életedről

Szükség lesz a fantáziádra, hiszen az alábbi 10 kérdés megválaszolása után különleges dolgokat tudhatsz meg magadról. Szituációs személyiségteszt következik!

Facebook
Twitter
Pinterest
A krumplipürét mindenki imádja, pedig a többség rosszul készítette eddig.

Talán eddig azt hitted a krumplipüré egy elronthatatlan étel, aminek nem sok csínja-bínja van, de sajnos tévedtél! Mesterszakácsok mondták el, mik a legnagyobb hibák az otthoni konyhákban és hogyan lehet ezeket kiküszöbölni!

Sok főzővíz a krumpliban

Elsőre nagyon furcsán hangzik, hogy sok lehet a víz a krumpliban, hiszen pürésítés előtt mindenki megfőzi. A séfek szerint azonban nagyon nem mindegy, mennyi vízben és meddig főzöd. Minél több a víz a fazékban és minél tovább lobog benne a krumpli, annál vizesebb lesz, így viszont nem fog tudni annyi tejet, tejszínt és vajat felvenni. A mesterszakácsok például egyben, héjastul főzik meg a burgonyát, majd ha ezzel megvannak, megpucolják és 2 percre 200 fokos sütőbe teszik, csak ezután törik össze.

Nem csípi a hideget a burgonyapüré

A krumplipüré akkor tud krémes maradni, ha folyamatosan melegen van tartva, amint lejjebb megy a hőmérséklet, elkezd összeállni. A séfek szerint ezért soha nem szabad hideg tejet, tejszít használnod, ezeket mindig melegítsd fel azelőtt, hogy a burgonyához adnád. Ha sokkal hamarabb elkészültél vele, mint ahogy tálalni szeretnéd, nyugodtan tedd 100 fokra melegített sütőbe, hogy kellemesen krémes és forró maradjon.

Krumpliragacs

A profi séfek szerint a túlságosan átdolgozott krumplipüré hamar válik krémes és lágy helyett ragasztószerű trutyivá, ezért nagyon nem ajánlják az otthoni botmixert az elkészítéséhez. Ennek a jelenségnek az az oka, hogy a túldolgozottságtól felbomlik a krumpli szerkezete és túl sok keményítő szabadul el, ez pedig nem finom és nem is néz ki jól. Éppen ezért akkor jársz jól, ha hagyományos módon pürésítesz krumplinyomóval vagy villával.

Minden nedves hozzávalót egyszerre adtál hozzá

A krumplipüré egy pillanat alatt teljesen el tud ázni, ha minden folyékony hozzávalót egyszerre öntesz rá. A legjobb, ha a vajat és a tejszínt előbb összemelegíted egy másik edényben, majd abból adagolva, néhány percenként, kevergetés mellett adod hozzá.

Tejszín helyett tejet használtál

Az egyik leggyakoribb és legnagyobb hiba, amit elkövethetsz krumplipüré készítés közben az az, hogy magas zsírtartalmú főzőtejszín helyett csak simán tejet használsz. A tej sokkal több vizet tartalmaz, mint a tejszín, így a végeredmény nem lesz sem elég lágy, sem elég krémes, sem elég ízletes. A zsírnak köszönhetően ugyanis az ízek sokkal markánsabbá válnak, felerősíti azokat. Szóval mindig tejszínt használj, sőt, egy fél kocka vaj is simán mehet a pürébe pluszban!

És ezt olvastad már?

Galéria / 3 kép

Főzz keménytojást úgy, hogy ismered a tudományos hátterét is!

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Exkluzív! A Dűne: Második rész főszereplői meséltek nekünk a film legvadabb kulisszatitkairól

„Ez még csak a kezdet” – mondta a Dűne - Első rész legvégén a Zendaya által életre keltett Csani, és milyen igaza volt: a második rész ugyanis még látványosabb, drámaibb, ráadásul végre jobban megismerhetjük a szereplőket, a motivációjukat. Szóval, ha tetszett az első rész, a február 29-én debütáló új film ugyanolyan függőséget okoz majd, mint a fűszer.

Kép

Egy új kutatás szerint a szingli nők a kutyájukat választják a pasik helyett

Jobb, ha senki nem állítja választás elé a kutyagazdikat, ők ugyanis jó eséllyel a négylábú társuk mellett döntenek majd, és inkább a randipartnerüktől vesznek búcsút.

Kép

A szökőév új kezdetet és rengeteg pénzt hoz: 4 csillagjegy, akinek óriási változás érkezik az életébe február 29-én

Ezek a változások a csillagjegyek életében természetesen nagyon is pozitív vonatkozásúak lesznek!

Kép

Gyászol a királyi család: tragikus hírt jelentett be a palota

Az egész világ attól félt, hogy a királyi család egy halálhírt fog bejelenteni, de úgy tűnik, hogy sajnos a félelem beigazolódott.

Kép

A legjobb filmek és sorozatok, amik márciusban érkeznek a Netflixre

Ürítsd k a naptárad néhány estére a tavasz első hónapjában, mert a streamingszolgáltatónak van pár órányi szuper programja számodra!