Ünnepeld velünk a szépséget! Szavazz kedvenc szépségápolási termékeidre!
SZAVAZOK
Horoszkóp
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok
Karácsony
JOY Prix de Beauté

Először informatikai mérnöknek, majd nyomozónak készült: Nagyratörő álmokat dédelget az ismert influenszer, Henry Kettner

Henry Kettner

JoyTV

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones - melyik ikonikus karácsonyi outfitet sikerült jobban lekoppintanunk?

Promóciók

Szeretnél 150 ezer Ft támogatást a fogászati kiadásaidhoz? Itt a megoldás!

Életmód

5 dolog, amitől garantáltan tökéletes lehet az idei karácsony

Promóciók

Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Promóciók

A helyes testtartás a magabiztosság egyik forrása

Promóciók

Egy karácsonyi szünet: KATtanj rá a hozzád illő KITKAT-re!

Promóciók

Természetadta kincsek nyomában

Promóciók

Az F&F ünnepi kollekciója lesz a legjobb barátod a partiszezonban!

Promóciók

Édesítsd az ünnepeket Virágbéke mézekkel! - Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Facebook
Twitter
Pinterest
Napjaink egyik legnépszerűbb influenszere, pedig még csak 25 éves. Henry Kettner 5 éve robbant be a köztudatba, méghozzá a színes és minőségi tartalmaival, amelyekre még mindig ki vannak éhezve a követői.

Azon kevés médiaszereplők egyike, aki zseniális érzékkel szól a fiatal generációhoz, és aki kicsit sem riad vissza a megújulástól. Interjúnkban az indulásáról, a karrierjéről és a hétvégén megrendezésre került Red Bull Röpnap zsűrizéséről faggattuk Henry Kettnert.

Már gyerekkorodban is hasonló karrierről álmodtál?

Akkor is lehetett érezni, hogy a kamera, a szereplés az életem része lesz, de még mindig azt mondanám, hogy keresem az utam. Pár éve még az informatikai mérnök szakon kezdtem az egyetemet, két hét múlva viszont abba is hagytam, mert tudtam, hogy ez nagyon nem én vagyok. Majd eldöntöttem, hogy nyomozó akarok lenni és jelentkeztem a rendőrtisztire, de végül az sem lett a befutó. Végül a Corvinus Egyetemen jött fel bennem először, hogy a média irányába kéne elmozdulnom.

Sokan szkeptikusak az influenszer szakmával kapcsolatban, hiszen egyre többen vannak, akik efelé fordulnak szakmai hozzáértés és valódi produktum nélkül...

Tény, hogy nagyon felhígult az influenszer szakma, ami nem jó fényt vet ránk, akik valóban kemény és sok munkát teszünk egy-egy tartalom előállításába. Én alapvetően azért szeretem ezt csinálni, mert élvezem, és nem az ingyen termékek motiválnak.

Mi az, amit élvezel benne?

Hogy úgy szólhatok az emberekhez, ahogy szeretnék, valamint, hogy olyan dolgokat adhatok nekik, amelyek úgy érzem, érdekli őket.

Az biztos, hogy évről évre más és más lesz trendi vagy követendő. Napjainkban például a TikTok hódít, pár éve viszont még mindenki a Facebook-ot tartotta a legjobb felületnek. Mit gondolsz erről?

Nagyon nehezen nyitottam a TikTok felé, de ez így van! Rohamosan fejlődik a világ és pillanatok alatt változnak meg a fogyasztási szokások és még sorolhatnám. Az én munkám szó szerint megköveteli a megújulást és azt, hogy meglegyen bennem a hajlam más dolgok és készségek elsajátítására.

Valahol ez a kulcs?

Inkább pontosan ez a kulcs! De emiatt sem vagyok képes beleunni a munkámba. Kell, hogy mindig más séma, más szempont alapján csináljak dolgokat. Ezzel tudom a legjobban elkerülni azt, hogy belefásuljak a munkámba.

Nagyon szeretnek a követőid, aminek köszönhetően egyre nagyobb a táborod, ugyanakkor kritikusokkal és sajnos rosszindulató kommentekkel így is sokszor kell szembe néznie egy influenszernek. Ezt mennyire lehet jól kezelni?

Egy idő után már ment, de az elején nagyon magamra tudtam venni. Alapvetően is egy nagyon érzékeny ember vagyok, így amikor indokolatlanul gonosz privát üzeneteket kaptam, mindig magamba fordultam. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem bírom a kritikát, hiszen ha valaki szépen és érthetően elmondja, mi az, ami esetleg nem tetszett neki vagy ő hogyan látná jobbnak, mindig szívesen fogadom, hiszen ezek építenek. Nekem fontos a pozitív és a negatív kritika is.

Aktuális témákat érintesz és nagyszerűen tudsz a fiatal generációhoz szólni. Ez egy veled született képesség?

Biztos volt és van hozzá érzékem, de az elmúlt 5 év tapasztalata is sokat segít. Sokat kommunikálok emberekkel és már zsigerből látom, mitől lesznek befogadóbbak, mi oldja fel őket vagy indít el bennük egy gondolatot.

Rád is valami hasonló volt nagy hatással, amikor elkezdted ezt a munkát?

Egy átlagos, saját útját kereső fiatal voltam, de soha, senki nem volt rám hatással. Egyszerűen csak a saját álmaimat követve indultam el ezen és építettem az akkori tudásomnak megfelelően. Szerencsére meglett a gyümölcse, amiért nagyon hálás vagyok.

Kép
forrás: Henry Kettner

Mi a legnagyobb kihívás a tartalomgyártásban és a közszereplésben?

Az életem 80%-át elveszi, ami már önmagában is egy nagy kihívás, hiszen a sok szépsége és előnye mellet, sok lemondással is jár ezt csinálni. Alkalmazkodni kell a szertelenséghez és ahhoz, hogy én osztom be az időmet, mégpedig úgy, hogy közben nem úszok el a különböző projektjeim között.

Akkor nem is igazán tudnád elképzelni magadat egy átlagos, reggel 9-től 5 óráig tartó munkában?

Szerintem az én generációm már sokkal produktívabban és stresszmentesebben tud a munkájában haladni és fejlődni, ha azt nem egy kötött munkaidőben és munkahelyen teszi, hanem ahogy és ahol ő jónak érzi. Mindenki más és más, és úgy gondolom, ez a feladatokra és azok elvégzésének módjára is igazak. Jó látni, hogy ezt egyre több vezető és cég ismeri fel.

Előző hétvégén rendezték meg a Red Bull röpnapot, ahol zsűriként vettél részt. Volt már ilyenre példa?

Amennyire imádom a repülést, annyira félek is tőle. Kívülről fújom a repülőgép típusokat, a légikatasztrófákat, járok szimulátorba, mégis van bennem egy félsz, amikor felszállok egy gépre. A rendezvényről már sok videót láttam korábban, és nagyon sokszínűnek tartom, mind a repülőgépek, mind a mérnökök miatt és persze a koreográfia sem utolsó, amit elő kellett adniuk az eseményen. Zsűritagként már az is felvillanyozott, milyen trükkökkel oldották meg a feladatokat és hogyan valósították a repülést magát.

Sok követőd vehette már észre, hogy az influenszer szakma mellett más területek fele is nyitottál…

Igen, igen! A tévé már nagyon fiatal korom óta érdekel, ahol egyre többször látni műsorokban. Bízom benne, hogy inkább előbb, mint utóbb saját tévéműsorom is lesz, illetve a másik fontos fővonalam az a zene, amivel szintén sok új dolog indul útjára.

Ilyen fiatalon, ilyen sok sikert kevés ember tud elérni... és még előtted az élet. Van egy-két tanácsod a szárnyaikat próbálgató fiatalok számára?

Bármibe is fognak bele csinálják 1000%-osan, legyenek alázatosak, mindig építsék és fejlesszék a készségeiket és, ami a legfontosabb, hogy a rosszindulat és a negatív dolog helyett arra törekedjenek, hogy jót és szépet hagyjanak maguk után minden egyes munkájukkal és tettükkel.

Ezt olvastad már?

Galéria / 11 kép

A cannes-i filmfesztivál 5+1 legstílusosabb magyar sztárja

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

JoyTV

Carrie Bradshaw vs. Bridget Jones - melyik ikonikus karácsonyi outfitet sikerült jobban lekoppintanunk?

Promóciók

Szeretnél 150 ezer Ft támogatást a fogászati kiadásaidhoz? Itt a megoldás!

Életmód

5 dolog, amitől garantáltan tökéletes lehet az idei karácsony

Promóciók

Szívmelengető sztorik a legnagyobb mínuszok ellen

Promóciók

A helyes testtartás a magabiztosság egyik forrása

Promóciók

Egy karácsonyi szünet: KATtanj rá a hozzád illő KITKAT-re!

Promóciók

Természetadta kincsek nyomában

Promóciók

Az F&F ünnepi kollekciója lesz a legjobb barátod a partiszezonban!

Promóciók

Édesítsd az ünnepeket Virágbéke mézekkel! - Bolyhos zokni és pöttyös bögre helyett

Promóciók

A karácsony varázsával vár az Etele Plaza! - Ráadásul decemberben akár Disneyland-i álomutazást is nyerhetsz!

Kép

A tökéletes melltartó méret: Néhány pillanat alatt kiderítheted a TikTok új trükkjével

Ezzel a trükkel könnyedén és gyorsan megállapíthatod a valódi melltartó méreted, és így megóvhatod magad a fájdalom, az irritáció, a rossz testtartás kialakulásának kockázatától.

Kép

Válaszolj erre az egyetlen kérdésre, és kiderül, hogy pszichopata vagy-e!

Ez most nem a játékos tesztek egyike, ebből ugyanis komolyabb dologra derül fény, mégpedig arra, hogy pszichopata vagy-e.

Kép

Minden eddigit felülmúl Katalin, Vilmos és a gyerekek karácsonyi üdvözlőlapja

Úgy tűnik, hogy idén sokkal előbb tették közzé a szokásos karácsonyi családi portréjukat!

Kép

Heti horoszkóp december 11-17.: az Oroszlánok rég nem látott sikereket érhetnek el, a Mérlegek nehéz döntés előtt állnak

A következő hét is bőséggel tartogat izgalmakat az egyes csillagjegyek szülöttei számára, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Imádod a halat? Akkor van egy rossz hírünk: a vadon élő fajták szinte mindegyike fertőzött ezzel

Nem a higanyról van szó, valami egészen mással fertőzött a halak nagy része.

Kép

Sztárok, akik híres nagyszüleik hasonmásai, mi pedig eddig észre se vettük

„Mint két tojás”, „nem esett messze az alma a fájától”, „kiköpött mása” – nem egy, nem két mondás próbálja szemléltetni másokkal, hogy két ember között mekkora hasonlóság is van, még annak ellenére is, ha több generációnyi idő van köztük.