Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Menekülteknek segít egy új élet kialakításában a magyar fejlesztésű oldal

Menekülteknek segít egy új élet kialakításában a magyar fejlesztésű oldal

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Mindössze egy hét alatt készült el a HelpHub, ami igyekszik összegyűjteni minden lehetőséget, amivel a menekültek hosszú távú letelepedését segíthetik.

Az orosz-ukrán háború február 24-én robbant ki, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök katonai hadműveletet indított Kelet-Ukrajna ellen. Azóta több mint 4,2 millió állampolgár hagyta el az otthonát és kelt át a határokon annak reményében, hogy a környező országok valamelyikében menedékre lel. Hazánkban a kezdetektől fogva rengetegen igyekeznek segíteni a menekülteknek kisebb-nagyobb adományokkal, önkéntes munkával, vagy épp egy olyan internetes oldal fejlesztésével, ami egy új élet elindításához kínál segítséget. Utóbbira tökéletes példa a helphub.hu, ami önkéntes fiatalok összefogásával egy hét alatt valósult meg.

Nagy Gábor, a projekt vezetője elmondta, először egy olyan oldalt szerettek volna létrehozni, ami lehetővé tette volna a segélyszállítmányok optimális elosztását:

„Ha például az egyik határátkelőnél sok az élelmiszer, de kevés a meleg ruha, akkor egy másik szervezet kevés élelmiszerrel és sok meleg ruhával kisegíthette volna őket. Ezt a koncepciót végül azért vetettük el, mert annyira gyorsan tudnak változni az igények és az adományok, hogy lehetetlen lett volna naprakészen tartani egy ilyen adatbázist. Innen viszont egyértelműen jött a következő gondolat, hogy olyan segítségeket próbáljunk meg összegyűjteni, amik sokkal hosszabb távon aktuálisak lehetnek: így született meg a szállás-, a munkalehetőség-, az iskola- és az egészségügy gyűjteményünk, ami köré végül felépítettük a HelpHubot.”

Az oldal célja, hogy segítse a menekültek letelepedését Magyarországon azáltal, hogy összefogja a cégek és szervezetek felajánlásait, vagyis egy helyen találjon meg minden fontos infót az, akinek szüksége van rá. Mindez nemcsak magyar, hanem ukrán és angol fordításban is elérhető.

„Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az oldalról, hiszen végre nem kell a sok frissen létrehozott Facebook csoport kommentjeiből összevadászni a lehetőségeket, hanem egy helyen megtalálható minden. A lehetőségekhez pedig saját felvezetőt is készítettünk ukrán nyelven, hogy segítsük a magyarul nem beszélők eligazodását - ez sok más hasonló segítő oldalnál még most is hiányzik”

- mondja Gábor.

Mivel egy új oldalról van szó, a csapat még nem rendelkezik statisztikákkal azzal kapcsolatban, hogy mennyi embernek sikerült segítséget nyújtani rajta keresztül, ám Gábor állítása szerint több száz látogató már biztosan megfordult rajta. A csapat figyeli az események alakulását és Facebook csoportokon, illetve Magyarországon tevékenykedő önkéntes szervezeteken keresztül éri el a menekülteket.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy a magyarok közül is minél többen megismerjék az oldalt: így, ha kapcsolatba kerülnek ide érkező menekültekkel, akkor a HelpHub linkjének átküldésével is tudnak segíteni”

– mondja Gábor, aki hozzáteszi, hogy bárki, aki ismer olyan oldalt, aminek a platformon a helye, az ITT beküldheti a fejlesztőknek.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 9.: a Bikáknak valaki önzetlen segítséget nyújt, az Ikrek a szokásosnál nagyobb volumenű feladatot kapnak

A csillagok a hét második felére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Megszakad a szívünk Christina Applegate bejelentése miatt

Ezt nem bírják könnyek nélkül a rajongók.

Kép

Úgy szeretlek, dühöngő szobába viszlek! 6 különleges ajándékötlet Valentin-napra, aminek hatására a párod tuti, hogy dob egy hátast

Unod már a bonbont, a virágot, a szivecskés macit? Valami különkegeset szeretnél adni a párodnak Valentin-napkor? Akkor rukkolj elő idén valami különlegessel. 6 kipróbált tipp közül is válaszhatsz! Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.