Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

8 tudományos tény a hazug emberekről, amit biztosan nem tudtál

8 tudományos tény a hazug emberekről, amit biztosan nem tudtál

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Csodaszép születésnapi ajándékot kaptak Rúzsa Magdi hármasikrei

Hihetetlen, mennyire szalad az idő, egy évesek lettek Rúzsa Magdi hármasikrei.

Olvasd el!

Mit veszítettél, Piqué? A bizonyíték, hogy Shakira évről évre egyre csak szexibb - FORRÓ FOTÓK

Shakira 46. születésnapja kapcsán egy szuperszexi válogatással készültünk!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha ezeket elolvasod, rájössz, talán a hazugság mégsem olyan nagy bűn.

Az emberek nagy többsége szereti azt képzelni magáról, hogy soha nem hazudik, mindig teljesen őszinte. Ez azonban egyáltalán nem igaz, tehát önmagunkat is becsapjuk. Alább összeszedtük, mi mindent derítettek már ki a tudósok az évek során a hazugságról!

Már kétéves korunkban elkezdjük

A tudósok azt találták, hogy a gyerekek már kétéves koruk körül megtanulnak hazudni, de ezért nem szabad elítélni őket, szükségük van erre ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön az agyuk. A szülő felelőssége ugyanakkor az, hogy mindig arra bátorítsa őket, legyenek őszinték és merjék vállalni a tetteikért a felelősséget.

A hazugságvizsgálatról őszintén

A poligráffal végzett hazugságvizsgálat a szakemberek szerint csak 80-90 százalékban hatékony. Éppen ezért vannak olyan bíróságok, ahol nem használhatóak a tárgyalásokkal kapcsolatban.

Az „igazmondó” szérum

Alapvetően igaz, hogy az, aki „igazmondó szérumot” vett be, igazat mond. Ugyanakkor a szer hatására az is elképzelhető, hogy csak a képzelete játszik vele és nem valódi megélés, amit elmesél.

Harapdálod a szád?

Ha a másik fél annyira beharapja a száját, hogy az ajkaiból már semmi nem látszik, jó eséllyel éppen hazudik. Ez egy önkéntelen mozdulat, amit azért teszünk, hogy eltereljük a mondani valónkról a figyelmet.

gif

Heti tizenegyszer

A tudósok felmérései szerint egy ember hetente átlagosan tizenegy alkalommal nem mond igazat. Az is kiderült, hogy azok, akik kevésbé hazudósak, egészségesebbek.

A hazug elhiszi, amit hazudik

Úgy működik az elménk, hogy előbb-utóbb magunk is elhisszük, amit hazudunk. Ennek az az oka, hogy ezzel igyekszünk megőrizni a saját magunkról alkotott pozitív képet.

Az extrovertált hazugabb

Az extrovertált és introvertált emberek között nagyon sok a különbség. Az egyik például az, hogy az előbbiek, különösen, ha intelligensek is, sokkal hajlamosabbak hazudozni. Ennek oka, hogy nyitottabbak lévén nem igazán félnek a lebukástól, a hazugság ráadásul komoly agymunkát követel, tehát nem árt okosnak lenni hozzá.

Ha maszkot viselsz, lebuksz

Talán azt gondolnád, ha maszkban van az ember, könnyebben megússza a hazugságot, hiszen az arca nagy része nem látható a másik fél számára. A tudósok szerint azonban ez éppen ellenkezőleg van: mivel a szem a lélek tükre, a hazug könnyebben lebukik, ha a másik csak arra figyel!

Olvasnál még a témában? Akkor katt a galériára!

Galéria / 5 kép

5 dolog, amiben teljesen oké hazudni egy párkapcsolatban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Napi horoszkóp február 9.: a Bikáknak valaki önzetlen segítséget nyújt, az Ikrek a szokásosnál nagyobb volumenű feladatot kapnak

A csillagok a hét második felére is izgalmas üzeneteket küldtek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Megszakad a szívünk Christina Applegate bejelentése miatt

Ezt nem bírják könnyek nélkül a rajongók.

Kép

Úgy szeretlek, dühöngő szobába viszlek! 6 különleges ajándékötlet Valentin-napra, aminek hatására a párod tuti, hogy dob egy hátast

Unod már a bonbont, a virágot, a szivecskés macit? Valami különkegeset szeretnél adni a párodnak Valentin-napkor? Akkor rukkolj elő idén valami különlegessel. 6 kipróbált tipp közül is válaszhatsz! Az ÉvaMagazin.hu összeállítása.

Kép

A szemsmink, amit a szakértők szerint 30 felett nagy ívben kerülj el - éveket öregíthet rajtad!

Úgy érzed már a kisujjadban van a sminkelés? Nos, az idő múlásával nem árt egy pár dologra kicsit jobban figyelned!

Kép

5 film, amely igencsak problémás lenne 2023-ban

Az elmúlt években elképesztő módon változott meg az emberek gondolkodása, legyen szó a nemek közötti egyenlőségről, az elfogadásról vagy éppen a testpozitivitásról.

Kép

Akkor és most fotók Madonnáról - félelmetes, hogyan tették felismerhetetlenné arcával a plasztikai sebészek

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.