Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Határokat húznál, de a környezeted bűntudatot ébreszt benned emiatt? Az alábbiakra figyelj nagyon

Határokat húznál, de a környezeted bűntudatot ébreszt benned emiatt? Az alábbiakra figyelj nagyon

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

A párnatrükk már a múlt: ezzel a szuper módszerrel még többet spórolhatsz repülés során

Igen, felvihetsz még több mindent a repülőre anélkül, hogy fizetnél érte. Mutatjuk, hogyan!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Ha úgy érzed, arra van szükséged nyugodtan mondhatsz nemet. Ha pedig emiatt bűntudatot érzel, mutatjuk, mit tehetsz ellene!

A határhúzás egy olyan készség, ami csak kevesekben működik igazán jól, a többségnek nagyon komolyan fejlesztenie kellene. Ez tulajdonképpen arról szól, hogy az egyén képes megvédeni magát, kiállni a saját érdekei, szükségletei mellett.

Jó példa erre mondjuk egy olyan összejövetel, ahol ott lesz minden barátod, te azonban éppen nem vagy formában, szívesebben lennél egyedül, ezért lemondod. Számodra ez egy előnyös döntés, hiszen arra figyeltél, neked mire van szükséged, a barátaid azonban könnyen magukra vehetik, úgy gondolhatják ez róluk szól, velük nem akarsz időt együtt tölteni. Ilyenkor belső kétségeid, komoly bűntudatod keletkezhet, megkérdőjelezheted, jól döntöttél-e. A pszichológusok ezért összeállítottak néhány tippet arra az esetre, ha ez nagyon zavarna téged!

A bűntudatod nem rossz dolog

A bűntudat egy nagyon kellemetlen érzés, ami ebben az esetben ahhoz kapcsolódik, hogy úgy érzed megbántottál valakit, akit szeretsz. Ilyenkor arra kell gondolnod, ha valaki rosszul reagál arra, hogy határt húztál, az éppen annak a jele, hogy erre szükség volt.

Ha tisztelnek, nem okoznak bűntudatot

Nagyon fontos tudnod, hogy azok az emberek, akik tényleg az életedben szeretnének lenni, sosem reagálnának rosszul arra, ha valamire azt mondod, itt van egy határ. Egy igaz barát ezt elfogadja és megértéssel viszonyul hozzád.

Éreztesd, hogy mennyire szereted a másikat

Jó megoldás lehet erre a bűntudatra, ha úgy igyekszel határokat húzni, hogy közben azt sem felejted el kifejezni, hogy a másik fontos neked, nagyon szereted őt. A döntésed nem ellene irányul, magadért teszed.

Emlékezz arra, miért döntöttél úgy, ahogy

Amikor már nagyon mardos a bűntudat, jó ötlet lehet, ha azzal igyekszel megtörni ezt a gondolatfolyamot, hogy emlékezteted magad arra, miért hoztad a döntésedet. Gondold végig, mi a hasznod ebből, mitől óvtad meg magad vagy mi az, amit így meg tudtál adni magadnak.

Több a bűntudatod, ha mindig mindent másokért teszel

Azok számára a legnehezebb megtanulni az egészséges határhúzást, akik olyan típusú emberek, akik mindig meg akarnak felelni más embereknek. Ők óriási bűntudatot élhetnek át, amikor megteszik az első lépéseket, hiszen a környezetük nem fogja jó néven venni, hogy már nem róluk szól minden. Ha magadra ismertél, nyugodj meg és tudatosítsd, hogy ügyes vagy, fejlődni csak így lehet!

Ezt pedig feltétlenül olvasd el!

Galéria / 6 kép

6 gyors önbizalomnövelő tipp, ha extra magabiztosság kellene

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

7 törölt filmjelenet, ami nemcsak a történetet, de a főszereplőről kialakult képet is megváltoztatta volna

A filmtörténelem legnépszerűbb alkotásainak, klasszikusainak szinte kívülről fújjuk bizonyos jeleneteit, amelyek meghatározóak lettek a karakterről kialakult képünk és más dolgok szempontjából is.

Kép

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!

Kép

ByeAlex nagy lépésre szánta el magát: 8 év után ismét könyvet ír

Ezúttal nem egy új zenéről vagy klipről posztolt, hanem arról, hogy valami egészen más dologgal is készül.

Kép

Híres magyar emberek, akik 2023-ra várják gyermeküket

A sztárvilág mindig tartogat meglepetéseket.