Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

6 női személyiségtípus létezik, és nagyon is sokat számít, te melyikbe tartozol

6 női személyiségtípus létezik, és nagyon is sokat számít, te melyikbe tartozol
A nap cikke

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Olvasd el!

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.

Olvasd el!

Az április 24-ei teliholdnak brutális következménye lesz: 4 csillagjegy, akinek a mai napon teljesen megváltozik az életútja és a sorsa

A mai nap a Skorpióban lesz telihold, ami elképesztő energiákat szabadít fel.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 25.: a Kosoknak érdemes lazábban hozzáállniuk bizonyos dolgokhoz, az Ikrek nem állnak készen egy új kapcsolatra

A hét második fele is bővelkedik izgalmakban, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

5 hollywoodi sztár, aki beszél magyarul: ezt pedig meg is mutatták a világnak

Hollywoodi sztárok, akik már beszéltek magyarul és nagyon ügyesek voltak!

Olvasd el!

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Facebook
Twitter
Pinterest
Ebben a listában a családtagjaidtól kezdve a főnöködig mindenkire ráismerhetsz!

Az állatvilág falkáiban mindig megtalálható egy alfa, egy béta, és így tovább, sokan pedig úgy tartják, hogy ez az emberekre is igaz. Mind a férfiak, mind a nők esetében hatféle személyiségtípust különböztetnek meg, az pedig egészen eltérő, kinek miben rejlik igazán az erőssége. Vajon te a született vezető vagy, az örök barátságos, vagy az egykor nyitott, de most már inkább introvertált típus? Derítsük ki most együtt!

Karrierista, céltudatos, vezető: ALFA-nő

Az alfa-hímeket ismerjük, de az alfa-nőkről kevesebbet hallunk, noha személyiségüket tekintve nagyon is hasonló vonásokkal rendelkeznek. Biztos, hogy minden társaságban ez a típus emelkedik ki vezetőként, rendkívül határozott, és tudja, mit akar – na meg azt is, ezt miként szerezze meg! Őt nem lehet kizökkenteni abból, amit kitűz maga elé, és nem mellesleg tisztában is van azzal, hogy adottságait tekintve van mire büszkének lennie. Általában karrierista, imádja a kihívásokat, és a kockázatvállalás sem ijeszti meg, viszont tény, hogy sokszor szétszórt, és gyakran érzi úgy, hogy fogalma sincs, hogyan szedje össze magát. Nagyon rosszul viseli, ha épp nem ő irányít, és ez a párkapcsolatában gyakran vezet hatalmi harcokhoz. Óriási a versenyszelleme, ez már gyerekkorában is látszott, amikor egyetlen társasjátékban sem volt hajlandó veszíteni, és nem mellesleg nagyon jó kommunikátor. Ezeknek köszönheti, hogy ha elkezdi építeni karrierjét (márpedig elkezdi, már diákként), akkor gyorsan halad felfelé a ranglétrán, és korán vezető szerepben találja magát. A magánélete emiatt gyakran háttérbe szorul, de ha olyan partnert talál, aki elfogadja prioritásait, akkor kifejezetten boldognak éli meg az életét. Egyébként az alfa-nő nem vágyik mindig társaságra, hiszen ő egyedül is gond nélkül feltalálja magát.

Ezen kell dolgoznod: ha alfa-típusként ismertél magadra, neked arra kell törekedned, hogy egy kicsit simulékonyabb legyél a hétköznapokban. Időnként muszáj átadnod az irányítást a szeretteidnek, és meg kell tanulnod, hogy a lazítás is ugyanolyan fontos prioritás, mint a feladatok elvégzése.

Kép
forrás: Maxim Ilyahov on Unsplash

Visszahúzódó, segítőkész, barátságos: BÉTA-nő

A béta-nő egyik legerősebb vonása, hogy kifejezetten kedves, barátságos és segítőkész jellem. Ő aztán a végletekig toleráns, mindig mindenkit támogatni próbál, és ha baj van, elsőként ugrik segíteni, legyen szó akár lakásfestésről vagy szakítás utáni vigasztalásról. Jó hallgatóság, képes órákig betölteni a lelki támasz szerepét, és nem is várja el, hogy cserébe aztán ráfigyeljenek. Sőt, sokszor inkább magában őrlődik a problémáin, hogy véletlenül se terheljen vele másokat. Viszont ebből a visszafogott, kedves jellemből fakad, hogy nagyon fél a konfliktusoktól. Olyannyira, hogy 10-ből 9-szer még a véleményét sem meri hangosan kimondani, hiszen tart attól, hogy ez nem egyezik majd meg másokéval, és emiatt esetleg szóváltásba kerül a környezetével. Vagy még rosszabb, negatív kritikát kap, amit egyáltalán nem tud elviselni. Szinte folyamatosan szorong, mert félelmei miatt nehezen szerzi meg az életben, amire vágyik, ráadásul sokszor azt érzi, hogy egyszerűen sehová sem tartozik igazán. Mindig fekete bárány, mert bár kedves és barátságos, mégsem fogadja be őt a környezete. Az emberek gyakran gyengének találják, noha valójában nagyon is erős jellem, de az alázat sokszor felülkerekedik rajta!

Ezen kell dolgoznod: béta-nőként arra kell figyelned, hogy jobban kiállj saját magadért. Mások mellett mindig ott vagy, ha kell, a szeretteidért konfliktusba is hajlandó vagy belemenni, de magadért már nem jutsz el erre a pontra. A félelmeiddel muszáj szembenézned, különben sosem szerzed meg azt, amire igazán vágysz, és emiatt örökké azt fogod érezni, hogy elszalasztottad a lehetőségeket.

Kép
forrás: Roberto Nickson on Unsplash

Összeszedett, tudatos, kissé énközpontú: GAMMA-nő

A gamma-nő nagyon hasonlít az alfára! Ő maga is karrierista, határozott, és tudja, hogy mit akar az élettől, ezt pedig nem fél megszerezni. Csakhogy míg egy alfa időnként szétszórt, addig a gammának nagyon fontos, hogy az élete 110%-ban összeszedett legyen, és előre tudjon mindent. Gyakran már négy lépéssel előrébb jár, mint a környezete! Az otthonában is állandó rend és tisztaság veszi körül, előre megtervezi, az adott napján mit fog csinálni, és ettől alig hajlandó eltérni (akkor is csak azért, mert muszáj, és ez valóban frusztrálttá is teszi őt). Független típus, és remekül érzi magát egyedül, de ugyanakkor
a viselkedése időnként kissé önző, mert az első számú szempont neki az, hogy számára jó legyen. Ritkán alkalmazkodik a környezetéhez, ez sosem volt az erőssége, és kifejezetten makacs, így még akkor sem szívesen látja be saját hibáját, ha ez már egyértelművé válik. Egyébként barátként és társként ettől függetlenül jól megállja a helyét, mert igyekszik mindenkiből kihozni a legtöbbet, és nagyon hisz mások tehetségében, ami kompenzálja negatív tulajdonságait. Ha valaki megszokja szókimondó, őszinte természetét, és megtanulja, hogy ezeken nem szabad megsértődni, nagyon jó lehet a kapcsolatuk.

Ezen kell dolgoznod: gammaként neked elsősorban a rugalmasságodat kell fejlesztened. Fontos lenne megtanulnod, hogy néha neked kell igazodnod másokhoz, és ha épp felborul egy terv, nem baj, mert lesz helyette másik. A feszültség levezetésére kell találnod egy eszközt (sport, zenehallgatás, légzésgyakorlatok), és könnyebb lesz majd az irányításod alatt tartani érzelmi kilengéseidet.

Kép
forrás: LyfeFuel on Unsplash

Önkritikus, eltökélt, realista: DELTA-nő

A delta-, a gamma- és az alfa-nő között nagyon sok a hasonlóság, hiszen előbbi is határozott, küzd az álmaiért, és szereti a rendet. Érdekesség viszont, hogy gyakran egy alfa alakul át deltává rossz múltbeli tapasztalatai miatt, így nem kizárt, hogy egykor alfának, most pedig deltának érzed magad (vagy majd a jövőben alakul így). Ha új emberekkel találkozik, hajlamos háttérbe húzódni, mert fárasztónak találja
a kezdődő kapcsolatok kiépítését, de egyébként nagyon is kommunikatív alkat saját közegében. Barátai úgy ismerik őt, mint akinek szinte be sem áll a szája! A kapcsolatában is azt vallja, hogy muszáj kommunikálni az érzésekről, és soha semmit nem nyom el magában. Ha akar, egyébként idegenekkel is rögtön egy hullámhosszra tud kerülni, de minél idősebb, ez annál kimerítőbb számára. Viszont karrierjében nagyon tehetséges és elég kitartó ahhoz, hogy felkússzon a ranglétrán! Nagyon realisztikus szemléletmódot vall, sokan már-már pesszimistának találják, pedig ő mindig csak azt mondja, ami a legesélyesebbnek tűnik, és nem ébreszt senkiben hiú reményeket. Egyébként a delták gyakran önértékelési problémákkal is küzdenek, sosem elégedettek önmagukkal (főleg a külsejükkel), és állandóan arra törekszenek, hogy minél inkább megfeleljenek saját maguknak – ami viszont magas mércéik miatt sosem sikerül nekik.

Ezen kell dolgoznod: deltaként az önbizalomhiányodra kell figyelned, hiszen ez megnehezíti az életed. Vélhetően rossz tapasztalatok miatt veszítetted el a magabiztosságodat, pedig fontos, hogy visszaszerezd, akár egy coach, akár könyvek, gyakorlatok segítségével!

Kép
forrás: Jenny Ueberberg on Unsplash

Befelé forduló, jó megfigyelő, humoros: ÓMEGA-nő

A filmekben gyakran találkozhatsz ómega-nővel, hiszen kifejezetten érdekes személyiség. Általában introvertált, aki első ránézésre félénknek és visszahúzódónak tűnhet, de valójában a felszín mögött nagyon inspiráló, humoros lelket rejteget. Szereti otthon tölteni a hétvégét, de megvan a saját baráti köre is, akik mellett képes felszabadulni (ám ez idegenek társaságában nehezen jön össze neki). Inkább csendesebb típus, szeret elmerengeni, és nem szívesen áll ki a középpontba, de épp emiatt jól olvas másokban, és a legapróbb változásokat is rögtön kiszúrja. Háttérbe húzódó jelleme miatt környezete nem is sejti, hogy egyébként mennyire érzékeny, romantikus lélek is az ómega-nő: imádja a szerelmes történeteket, a kedves gesztusokat, és bármin képes elsírni magát. Intelligens, hiszen sokat olvas, és stimuláló hobbijai vannak, ezért vele bármiről lehet beszélgetni! De csak kevesen, a közeli barátai és családja ismeri ezt a sokszínű, üdítő oldalát. Ő ugyanis nem vágyik arra, hogy idegenek elismerését is kivívja, hiszen elégedett saját magával, és neki ez bőven elég. Néha viszont túlságosan is zárkózott, és az érzéseit annyira palástolja a környezete előtt, hogy az szorongáshoz vezet.

Ezen kell dolgoznod: néha azért muszáj egy kicsit kilépned a komfortzónádból, mert bár tény, hogy főként magadnak kell megfelelned, az új élmények és behatások nagyon fontosak a lelki fejlődésed érdekében. Ne zárkózz el minden új kapcsolatteremtési lehetőségtől és ismeretlen szituációtól! Igenis beszélni kell arról, mit gondolsz, mi a véleményed, mert csak így tudsz igazán boldog lenni, és megtalálni azt, ami fontos lesz az életedben!

Kép
forrás: Eugene Zhyvchik on Unsplash

Eltökélt, ragaszkodó, kitartó: SZIGMA-nő

A szigmák és alfák is hasonló természetűek, ám van köztük egy óriási eltérés: előbbi kifejezetten (már-már túlságosan is) ragaszkodó és érzelmes típus. Határozott, tudatos jellem, aki folyton új célokat tűz ki maga elé, ám gyakran számításait keresztülhúzzák erős érzései. Van, hogy egy rossz párkapcsolathoz ragaszkodik túlságosan, máskor egy baráthoz, és ezen emberek miatt nem ritka, hogy saját vágyait és álmait is képes sutba vágni. Ezt aztán mindig megbánja, de újra és újra ezeket a köröket futja végig. Jó vezető lehetne belőle, de ő kevésbé szereti ezt a szerepet betölteni, és inkább függetlenül, egyedül akar dolgozni. Magabiztossága miatt sokan ijesztőnek találhatják őt, kicsit még tartanak is tőle, ezért azt tapasztalhatja, hogy kevesen nyitnak felé. Nagy kár, mert hűséges barátról és partnerről van szó, aki a végletekig kitart a szerettei mellett. Ő sosem felejti el, ha valaki segít neki, vagy mellette áll a bajban, és ezt mindig viszonozza is. Ami viszont megnehezíti a kapcsolatait, az az, hogy kifejezetten titokzatos. Nehezen beszél magáról, és még nehezebben nyílik meg a kezdetekben, így ami eleinte vonzó másoknak, az később ahhoz vezethet, hogy nem bíznak meg benne.

Ezen kell dolgoznod: hiába a rossz tapasztalatok, szigmaként sajnos újra és újra esélyt adsz azoknak az embereknek, akik egyébként nem érdemlik meg. A toxikus partnerek valahogy mindig megtalálnak téged, és nehezen látsz tisztán, ha az érzelmeid erősek. Ezért lenne fontos, hogy találj magadnak egy barátot, akiben tényleg megbízol, és akinek a tanácsára még a legnagyobb rózsaszín köd közepén is képes vagy hallgatni!

Kép
forrás: Alexandru Zdrobău on Unsplash

A cikk eredetileg a JOY Magazin 2021/06. lapszámában jelent meg.

Ezt is próbáld ki:

Galéria / 4 kép

Személyiségteszt: ez a kép felfedi a titkos vágyad a jövőddel kapcsolatban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Kép

5 szokás, ami jelentősen növeli a szívroham kockázatát: nem csak a dohányzás káros

Szomorú, de az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt az 50 év alattiaknál jelentkező szívroham. Ez pedig olyan jellegű, egyértelműen káros szokásokra vezethető vissza, mint a dohányzás vagy éppen az egészségtelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód. De nézzük is, pontosan melyek ezek, és hogyan tudod megelőzni a súlyos szívbetegségek kialakulását.

Kép

Hogyan készítsünk tökéletes francia manikűrt minden alkalomra

A francia manikűr klasszikus és stílusos megjelenést kölcsönöz a körmöknek, és könnyen alkalmazkodik minden eseményhez. Legyen szó egy elegáns vacsoráról vagy egy nyári strandidőről, a francia manikűr mindig jó választás.

Kép

4 csillagjegy, akinek egy őrangyal fog segíteni a közeljövőben: minden arannyá változik, amihez hozzáérnek

A tavaszi idő miatt végre újjáéled a természet, az állatok előmerészkednek, mi pedig ismét erőt érzünk magunkban.

Kép

Gyászol a királyi család: senki nem számított ekkora tragédiára, már a halál oka is kiderült

2024 biztosan nem a királyi család éve. Katalin és Károly betegsége után sajnos Beatrix hercegnőt sem kerülte el a tragédia.

Kép

A hercegné, aki a brit királyi család tagja, közben pedig magyar származású: rendszeresen látogat Magyarországra

Bizony, a brit királyi család tagjai között is megtalálhatók magyarok. Egy legalábbis biztosan.