Életmód
Vérfagyasztó ufószem halloweeni partira – ráadásul finom! Készítsd el te is...
4 csillagjegy, akinek véget ér egy 10 éve tartó nehéz időszak a hosszú hétvégén: végre minden sikerülni fog, amibe belekezdenek!
Egy nagyon hosszú ideje tartó rossz időszakot zárhat le végre 4 csillagjegy, ezzel egyidőben pedig beköszönt az életükbe a boldogság!
Promóciók
Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!
A zsebtolvajok 6 trükkje, amivel észrevétlenül ellopják az értékeidet
Ártalmatlannak tűnik mind, és míg te nem figyelsz, már viszik is a holmidat a zsebtolvajok.
Ennél a magas sarkúnál nem lesz menőbb 2024 tavaszán, ráadásul már 10 ezer forintért beszerezheted
Itt az ideje felfrissítened a tavaszi ruhatáradat néhány trendi darabbal!
3 csillagjegy, aki egyszerűen képtelen hűséges maradni egy párkapcsolatban
Ne mondd, hogy nem figyelmeztettünk! Ezek a csillagjegyek nem a hűség mintapéldányai.
A Food Network tévécsatornán hétköznaponként 19:00-tól látható a Halloweeni sütőbajnokság című sorozat, s a receptjek közül megkaptunk néhányat (egy múmiás süti receptjét cikkünk alján találod), ez a kis keksz iskolai buliba, partira is tökéletesen rémisztő lesz.
Hozzávalók
A vaníliás cukros kekszekhez:
1 bögre* vaj, szobahőmérsékleten
1 bögre kristálycukor
1 db nagy tojás
1 1/2 teáskanál vaníliakivonat
2 3/4 bögre sima liszt, plusz még egy kevés a kilisztezéshez
1 teáskanál só
1/2 bögre csokoládédarabkák
*1 bögre = 2,5 dl
A fahéjas-krémsajtos bourbonzseléhez:
2 evőkanál ízesítetlen zselatinpor
1/4 bögre víz
2 evőkanál bourbon
1 bögre teljes tej
3 evőkanál kristálycukor
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál krémsajt
A rozmaringos bonbonhoz:
2 1/2 bögre étcsokoládé pasztilla, megolvasztva
3/4 bögre kristálycukor
2 evőkanál glükózszirup vagy kukoricaszirup
3/4 bögre tejszín
1 evőkanál friss rozmaring, felaprítva
2 evőkanál tejcsokoládé, megolvasztva
1 evőkanál vaj
Az írókához (tojásfehérjés cukormáz):
1 teáskanál habcsókpor
1 evőkanál meleg víz
1 bögre porcukor
1 csepp zöld ételfesték
1 csepp fekete ételfesték
Elkészítés:
Speciális felszerelés: 1 db 5 cm-es ovális keksz kiszúróforma, 2 db habzsák, kézi botmixer, kagyló alakú csokoládékiöntő forma
A vaníliás cukros kekszek elkészítéséhez: egy keverőlapáttal felszerelt konyhai robotgépben verjük össze a vajat és a kristálycukrot, míg könnyű és habos állagú keveréket kapunk. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, majd addig keverjük, míg szépen összeáll. Állítsuk a robotgépet alacsony fokozatra, majd bögrénként adagoljuk hozzá a lisztet, és addig keverjük, míg szépen összeállnak a hozzávalók, végezetül adjuk hozzá a sót is. Vegyük ki a tésztát a robotgép táljából, tekerjük be frissentartó fóliával és 2 órán keresztül hűtsük a hűtőszekrényben.
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, és enyhén lisztezett felületen enyhén belisztezett sodrófával nyújtsuk ki 30 mm vastagságú lappá. Béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral, és tegyük félre. Az ovális kekszkiszúróval vágjunk ki 24 darab kekszet a tésztából, ezekből 12 darabot helyezzünk a sütőpapírral kibélelt sütőlapra. A sütőlapon lévő kekszekre helyezzünk 1/2-1/2 teáskanál csokidarabkát, majd helyezzünk mindegyik kekszre 1-1 oválisan kiszúrt tésztadarabot, a széleiket összenyomkodva zárjuk le a kekszeket. 8-12 percig süssük a kekszeket, míg a szélük elkezd megbarnulni, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre lehűlni.
A fahéjas-krémsajtos bourbonzseléhez: amíg hűl a keksz, helyezzük a zselatinport egy kis tálba, és keverjük hozzá a vizet, míg a zselatin felolvad. Hagyjuk 5 percig állni, majd öntsük hozzá a bourbont, és alaposan keverjük össze.
Öntsük a tejet egy kis lábasba és közepes tűzön forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat és a vaníliát, majd kézi botmixerrel alaposan keverjük össze.
Adjuk a keverékhez a krémsajtot és addig mixeljük, míg a keveréknek szép krémes állaga lesz. Ezután adjuk a krémsajtos keverékhez a zselatinos keveréket, és addig folytassuk a keverést, míg a massza összeáll.
A masszát öntsük át egy 20x20 cm-es négyzetalakú tálba, és helyezzük a hűtőbe körülbelül 1 órára, míg a zselé teljesen megdermed. Az ovális kekszkiszúróval vágjunk ki 12 darabot a zseléből, és helyezzünk 1-1 darabot a cukros kekszek tetejére.
A rozmaringos bonbonokhoz: töltsünk meg egy habzsákot a megolvasztott csokoládépasztillákkal. Nyomjuk ki a csokoládét a kagyló alakú csokiforma mélyedéseibe, majd óvatosan kopogtassuk meg a formát, hogy eltávolítsuk az esetleges légbuborékokat. Fordítsuk meg a formát, ütögessük ki belőle az esetleges többlet csokoládét, és kaparjuk le a forma tetejét, hogy a többlet csoki ne maradjon rajta. Körülbelül 20 percig hűtőben hűtsük a formát, míg a csokoládé megkeményedik.
Eközben helyezzük a cukrot és a glükózszirupot egy közepes lábasba, és közepes tűz felett addig melegítsük, amíg a cukor elolvad és világos karamellé válik. Öntsük hozzá a tejszínt és a rozmaringot, és addig főzzük, míg a karamell éppen felforr, majd vegyük le a tűzről és hagyjuk a keveréket kihűlni. Egy finom szitán szűrjük át a karamellt, majd adjuk hozzá az olvasztott tejcsokoládét és a vajat, végül kézi habverővel alaposan keverjük össze. Kanalazzuk a karamellás keveréket egy habzsákba és töltsük meg a csokoládé forma üres részeit. Helyezzük a formát 20 percre a hűtőbe, majd egy újabb réteg étcsokoládéval fejezzük be. Hagyjuk a formát kb. 15 percig szobahőmérsékleten állni, majd vegyük ki a csokikat a formából.
Az íróka elkészítéséhez: egy kis edényben keverjük össze a habcsókport és a vizet. Adjuk hozzá a porcukrot és addig verjük, míg habos állagú lesz, azaz kb. 3 percig. A keverék állagán szükség szerint több vízzel javíthatunk. Egyenlően osszuk szét a cukormázat két edényben. Az egyik edénybe cseppentsünk 1 csepp zöld ételfestéket, a másikba 1 csepp fekete ételfestéket, mindkét keveréket alaposan keverjük meg, majd töltsünk meg 1-1 habzsákot a színes cukormázakkal.
Díszítsük a bonbonokat földönkívülieket ábrázoló mintákkal és a cukormáz segítségével rögzítsünk 1-1 bonbont minden keksz tetejére. Felszolgálás előtt 15 percig hagyjuk az édességeket megdermedni.
Nehézségi fok: haladó
Előkészítés ideje: 4 óra 45 perc
Aktív idő: 1 óra 35 perc
Elegendő: 12 kekszhez
Hogy tetszett a cikk?
Életmód
Hozd ki magadból a maximumot! 4 tipp, hogy nyárra még magabiztosabb legyél!
Szépség
Vakteszt: Kipróbáltam 5 különböző tusfürdőt, és most elárulom, melyik lett a kedvencem
Promóciók
Törpevadászat Wroclawban? Ideális családi program tavasztól-őszig
Promóciók
Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!
10 pszichológiai témájú film, ami feltárja az emberi elme titokzatosságát
Ezeket neked is látnod kell! 10 pszichológiai filmet mutatunk, ami feltárja az emberi elme titokzatosságát és nehézségeit!
Kutatók szerint ezért nem szabad elköszönnöd, ha hazamész egy buliból
Gondoltad volna, hogy a kutatók azt ajánlják, hogy lépj le köszönés nélkül?
3 pulcsi, ami már nem lesz divatos 2024 tavaszán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!
A pulóverek egy ideig még biztosan elengedhetetlen kellékei lesznek a tavaszi szezonnak is!
4 kollagénnövelő táplálékkiegészítő, amit a 40 év feletti nőknek naponta szedniük kellene a szakértők szerint
A szakértők azt mondják, hogy 40 év felett ezeket a kollagénszint növelő étrend-kiegészítőket kell szednünk! Bőrünk szebb, közérzetünk pedig sokkal jobb lesz tőle!
Kristen Stewart sokkoló dolgot árult el Edward Cullenről: A Twilight rajongók nem örülnek a vallomásának
Eddig senki sem sejtette, hogy így érzett.
8+1 meglepő dolog, amit sörnyitóként használhatsz otthonodban: nem lesz többé probléma, ha elbújt a fiókban!
Mutatunk 9 mindennapi háztartási tárgyat, amellyel hozzáférhetsz kedvenc italaidhoz, akár sörnyitó nélkül is! Ezek a technikák tényleg beválnak!