Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Megváltozik György herceg neve - nem találnád ki, hogyan szólítja majd a világ

Megváltozik György herceg neve - nem találnád ki, hogyan szólítja majd a világ
A nap cikke

9 sztár, akinek a halálán soha nem fogjuk túltenni magunkat

A halál önmagában is szomorú, de amikor túl korán vagy túl értelmetlenül történik, még fájdalmasabb.

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Olvasd el!

Napi horoszkóp február 24.: a Szüzek befektetett energiái megtérülni látszanak, a Nyilasok önmagukra is szánhatnak végre egy kis időt

A hétvége is tartogat számodra bőséggel izgalmakat, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

"Titkon összejöttem a főnökömmel, de ami ezután történt, arra legvadabb álmaimban sem számítottam" - Magyar nők meséltek munkahelyi románcaikról

Mi történik, ha munkahelyi románcba bonyolódsz, ráadásul a főnököd a másik fél? Magyar nők mesélték el nekünk saját tapasztalataikat.

Olvasd el!

4 csillagjegy, akinek megoldódik minden problémája február utolsó napjaiban: siker és boldogság vár rájuk!

Hirtelen minden kitisztul, a problémák pedig elszállnak!

Olvasd el!

7 étel, amitől gyorsabban fog nőni a hajad, és sokkal sűrűbb is lesz!

Ha valóban gyönyörű hajat szeretnél, ami nem csak dús, de egészséges is, akkor az étrendedre is érdemes odafigyelned!

Olvasd el!

6 mindennapi szokás, amit a bőrgyógyászok messziről elkerülnek: ronthatják a bőr egészségét

Néhány ártatlannak tűnő szokás bizony nagyban ronthat a bőröd egészségén. Ezeket érdemes elkerülnöd!

Facebook
Twitter
Pinterest
Mint a királyok és királynők számos generációja, György herceg is dönthet úgy, hogy más név alatt fog uralkodni, amikor trónra lép.

Egy új királyi csemete nevének kiválasztása igazi művészet és hihetetlenül kényes kérdés, különösen, ha a baba egy napon király vagy királynő lesz.

Majdnem minden király neve legalább egy, ha nem több, korábbi király személyéhez kötődik. Legyen szó Vilmosról, Györgyről, Károlyról vagy Erzsébetről, fontos, hogy ne legyenek túlzó történelmi asszociációk, amelyek befolyásolnák a jövőjüket, vagy negatív összehasonlításokat vonnának maguk után.

Sok, a királyi családhoz kapcsolódó névről úgy tartják, hogy balszerencsét hoz, ezért valószínűleg nem fogják használni őket a jövőbeni uralkodók. A legjobb példa erre a Richárd név. I. Richárd király (ismertebb nevén Oroszlánszívű Richárd) csatában esett el, II. Richárd trónfosztás áldozata lett, III. Richárdot pedig máig összefüggésbe hozzák unokaöccsei eltűnésével, majd a bosworthi csatában meggyilkolták.

Ez a Károly névről is elmondható, ezért sokan arra számítottak, hogy a király valamelyik középső nevét választja majd, amikor valamivel több mint egy évvel ezelőtt trónra lépett. Egy ilyen népszerű név esetében meglepő, hogy III. Károly király előtt mindössze két király viselte ezt a nevet - de azt mondani, hogy mindkettőjük uralkodása eseménydús volt, még enyhe kifejezés lenne.

I. Károlyra leginkább arról emlékeznek, hogy az 1645-ös angol polgárháborúban elszenvedett vereségét követően Oliver Cromwell megbuktatta. Személyesen is rossz hírneve volt, mert szilárdan hitt a királyok isteni jogában, ami azt jelentette, hogy szerinte az uralkodáshoz való joga Istentől származik, és nem tartozik felelősséggel a parlamentnek.
A királyt Cromwell bebörtönözte, majd 1649-ben a Whitehall-palota előtt lefejezték. I. Károly fiát, II. Károlyt a száműzetésből hozták vissza, amikor 1660-ban helyreállították a monarchiát, és nagyon népszerű volt. Uralkodását azonban ugyanolyan szerencsétlennek tartották, mint az apjáét, mivel nem tudott törvényes örököst nemzeni, és mind az 1665-ös nagy pestisjárvány, mind az 1666-os nagy londoni tűzvész az ő trónra kerülése idejére esett.

Korábban több híres uralkodó is döntött úgy, hogy a valódi nevétől eltérő uralkodói nevet választ. Viktória királynő Alexandrina hercegnőként született, de felvette a Viktória nevet, mivel úgy gondolták, hogy az Alexandrina túlságosan idegennek hangzik egy brit királynőhöz. A néhai királynő apja szintén más uralkodói nevet választott. Albert Albert Frederick Arthur George hercegként született 1895. december 14-én.

Bátyja, VIII. Edward király lemondását követően Albert herceg felvette a György nevet, és VI. György király lett. Ezt a stabilitás megnyilvánulásának és apja, V. György király iráni tiszteletnek tekintették. Mivel a névváltoztatás gondolata a digitális korban zavarónak tűnhet, nagyon valószínű, hogy Vilmos herceget V. Vilmos királyként fogják emlegetni, amikor apja utódja lesz, György herceget pedig egy napon VII. György királyként fogják ismerni.

Ezeket a dolgokat valószínűleg nem tudtad György hercegről:

Galéria / 7 kép

7 dolog, amit eddig nem tudtál György hercegről

Megnézem a galériát

György herceg imád cukiskodni, ezeket a fotókat látnod kell:

Galéria / 15 kép

Az eddigi legcukibb és legviccesebb fotók György hercegről

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Keresd a termékek natúr alternatíváját! - Környezettudatosan a mindennapokban

Kép

Ezért beszél az egész világ Selena Gomez testéről: az emberek szerint teljesen felismerhetetlen lett!

Selena Gomez a SAG Awards vörös szőnyegén igazi menyasszonyként tündökölt.

Kép

Heti horoszkóp február 26-március 3.: az Ikreknek magabiztosságra van szükségük a sikerhez, a Skorpiók kissé túlvállalják magukat

A csillagok február utolsó hetére is izgalmakat ígérnek, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Kép

Napi horoszkóp február 25.: a Kosok elismerésre méltó eredményt érnek el, a Rákok megvilágosodhatnak végre bizonyos részletekkel kapcsolatban

A csillagok szerint a hét utolsó napján sem fogsz unatkozni, érdemes tehát elolvasnod, miféle üzenetet rejt a horoszkópod!

Kép

Nosztalgiára fel! Íme a 2000-es évek legmenőbb lánybandái

Minden évtizednek megvannak a maga meghatározó arcai, akik legalább olyan híresek és népszerűek, mint mondjuk napjainkban Taylor Swift vagy Selena Gomez.