Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Gyakori hibák, amit az újdonsült házasok közül a legtöbben elkövetnek

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Megtaláltuk Tóth Andi hasonmását: egy külföldi táncos a kiköpött mása

Mi mindenre jó a közösségi média.

Olvasd el!

Hollywood történetének 10 legelhibázottabb castingdöntése

Avagy mikor a színész teszi tönkre az amúgy sikerre ítélt filmet.

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Facebook
Twitter
Pinterest
Éppen arra készülsz, hogy kimondd az igent a szerelmednek, esetleg már meg is tetted? Akkor fogadd meg a most következő tanácsokat, hogy boldogan élhessetek, míg meg nem haltok.

Bár korántsem egyszerű feladat megszervezni azt az esküvőt, amiről akár már kislánykorod óta álmodoztál, az igazi kihívások azért a házasságkötés után érkeznek meg az életetekbe. A romantikus filmek talán az igennel érnek véget, a valóságban azonban az eskütétel önmagában egyáltalán nem garancia a happy endre.

Na persze eszünkben sincs megijeszteni téged, sőt! Éppen azért szeretnénk felhívni a figyelmedet azokra a hibákra, amit a mézeshetek alatt sok pár elkövet, hogy tanulhassatok a példájukból és elkerülhessétek a felesleges hullámvölgyeket.

A házastárs az első, de a család és a barátok is fontosak!

Házasságkötéskor nemcsak a kapcsolati státuszod változik meg, hiszen amikor igent mondasz a párodnak, akkor „kilépsz” a családod egységéből és sajátot alapítasz vele, ráadásul a partnered rokonai is az életed részévé válnak – immár hivatalosan is. Mondanunk sem kell, egyáltalán nem egyszerű feladat három család között egyensúlyozni a napjainkat, különösen akkor, ha nem húzod a határaidat. A szüleidnek el kell fogadniuk, hogy lesznek olyan ünnepnapok, amikor nem hozzájuk, hanem az anyósodhoz és az apósodhoz utaztok – és nekik is meg kell érteniük, ha a karácsonyt kettesben szeretnétek tölteni, nem pedig náluk. Sőt, az esküvőd után a barátaidhoz fűződő viszonyod is formálódhat, különösen akkor, ha az ismerőseid többsége még az egyedülállóak táborát erősíti. Éppen ezért fontos, hogy megvitasd a házastársaddal, milyen szerepet töltenek be az életedben a rokonaid és a barátaid, továbbá azt is meg kell beszélnetek, miként alakulhat a szeretteitek kapcsolata veletek az új státuszotok dinamikájának függvényében. Meg kell találnod az arany középutat abban, hogy sem a barátnőid, sem a párod ne érezzék magukat mellőzve – szervezz programokat közösen, de kettesben is. A mézeshetek alatt persze csábítónak tűnhet, hogy minden meghívásra nemet mondj a partnered kedvéért, azonban nem szabad elfelejtkezned a barátaidról és a családodról sem, ne távolodj el tőlük! Bátorítsd a társadat is arra, hogy töltsön időt a szeretteivel nélküled, ne sajátítsátok ki egymást.

Az igentől nem lesz minden tökéletes!

Gyakori tévhit, hogy a románcotok tökéletessé válhatnak a Nagy Nap után – holott az eskütétel önmagában senkit sem változat meg. Az elkötelezettséghez való alkalmazkodás igenis nagy nyomást gyakorolhat bárkire és a nászutas hetek után nem feltétlenül fogod rózsaszínben látni a viszonyotokat sem. Igen, mindkét fél (és a kapcsolatotok is) fejlődhet a házasság alatt, de arról azért kár is lenne álmodni, hogy minden napotok tündérmesébe illően alakul majd és többé egyikőtök sem fog hibázni, amint elsétáltatok az oltártól. Tanuljatok a tévedésekből! És persze azt sem szabad elfelejtened, hogy nem „kötelező” mindent megbocsátanod csak azért, mert kimondtad az igent: az elvárásaidat mindig szem előtt kell tartanod.

Mindent a maga idejében!

Felejtkezz el arról, hogy hol „kellene” tartanod az életben a társadalom szerint. Ha még nem állsz készen a házvásárlásra vagy a gyermekvállalásra, ne erőltesd csak azért, mert mások esetleg azt éreztetik veled, hogy már ideje lenne megtenned azt a bizonyos következő lépést. Ahogyan nincs két egyforma ember, úgy egyforma kapcsolati idővonalak sem léteznek. Ne hasonlítsd össze a kapcsolatotokat másokéval, inkább élvezd a házaséletet és beszélgess nyíltan a partnereddel a jövőterveidről. Ráadásul nemcsak érzelmileg, hanem egzisztenciálisan is elköteleztétek magatokat, úgyhogy immár a pénzügyeiteket is közösen kell kitárgyalnotok. Vitassátok meg, hogyan szeretnétek felkészülni a lakásvásárlásra, a gyermekek érkezésére, de akár a nyugdíjaskorotokra is. Készítsetek ütemtervet, költségvetést és tűzzétek ki a hosszútávú anyagi célokat.

Olvastad már?

Galéria / 7 kép

A 7 legcsodálatosabb esküvői trend 2023-ban

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Az ital, amit sosem tudsz majd visszautasítani - Ismerd meg a VID varázsát!

Promóciók

Ritkán járnak a magyar nők egészségügyi szűrővizsgálatokra

Promóciók

A női testvériség mindent megváltoztathat

Kép

Puskás-Dallos Peti igazi stíluskirály: megmutatta a tavasz legtrendibb ruhadarabját

Azonnal látnod kell, hogy miben lépett a vörös szőnyegre!

Kép

5 dolog, ami egy kamasz agyában történik: minden szülőnek tudnia kéne

A kamaszagy egészen másképpen működik, mint a felnőtteké, ezért nem érdemes elvárni tőlük, hogy éretten viselkedjenek.