Green stiletto

Joy és a deichmann közös blogja

Online shop

7 tipp, hogy kényelmesebb legyen a magassarkú

7 tipp, hogy kényelmesebb legyen a magassarkú
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
A magas sarkú cipő viselete olyan műfaj, amit a nagyon elszántak tudnak igazán sikkesen hozni, de ne aggódj, elviselhetőbbé teheted a kínt, és te is büszkén topoghatsz!

Bármennyiszer olvassuk, hogy a magassarkú nem egészséges, minket nőket ez sem tántorít vissza kedvenc tűsarkúink viselésétől, igaz? Ha már meggyőzni nem tudunk, akkor csak segítő jobbot nyújtunk, hogyan teheted kényelmesebbé a magassarkú viseletét!

Olvasd el ezt is!

Mielőtt megvennéd:

1. Ügyelj a sarokméretre

A szakemberek szerint 5 cm a még egészséges sarok méret, aki viszont az egekig emelkedne új topánjában, válasszon inkább platformos verziót.

Olvasd el ezt is!

2. A saját méretedet válaszd

Mikor méretted meg utoljára a lábad, úgy rendesen? Lehet, hogy már nem is vagy 38-as, mint évek óta hiszed, ugyanis sajnos a felnőtt láb is tud nőni, például szülés után, illetve nyáron is nagyobbra tud dagadni a hivatalos méreténél. A túl kicsi cipőben nem áll megfelelően a lábad, és ha már próbánál nagyon szorít, ne elégedj meg annyival, hogy majd bejáratod. A túl nagyban pedig elcsúszhat a lábad. A tökéletes méretű topán pont ott tart, ahol kell.


Ha már beszerezted:

3. Ragaszd össze a lábujjaidat

Ha sebtapasszal rögzíted a harmadik és negyedik lábujjad, ez leveszi a nagy terhelést a talpad elülső részéről, ami a legjobban tud sajogni magassarkú viseletekor.


2. Tartsd a lábad szárazon

Egy kicsi nedvességtől is könnyen kialakulhat vízhólyag, a pántok pedig ide-oda csúszkálhatnak, így érdemes a cipő felvétele előtt érdemes lábdezodort használni.


3. Csiszold meg a cipőd sarkát

A csiszolópapírnak nem csak technika órán vehetted hasznát. Ha te is átéltél már olyat, mintha jégpáncélon lépkednél az új cipődben, érteni fogod, miért praktikus kicsit feldörzsölni a tükörsima talpát és sarkát.


4. Fagyaszd le a az új cipőd

Igen, jól olvastad, semmi nem tudja jobban betörni az új magassarkúd, mintha jéggel kicsit kitágítod. Tegyél egy kis vizet 2 zacskóba, helyezd a cipő orrába, és tedd a fagyasztóba egy éjszakára.


5. Béleld ki

Persze csak annyira, amennyire szükségét látod, tegyél csúszásgátló talpbetétet vagy válassz talpkímélő party feet zselépárnát, sebtapaszt a sarkához, hogy ne törje a lábad.


Neked van valamilyen tuti tipped?

Olvasd el ezt is!
A kereséshez kezdj el gépelni!