Horoszkóp
Tudatos élet
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

Még mindig keresed az Igazit? Kapcsolj goblin módra!

Még mindig keresed az Igazit? Kapcsolj goblin módra!

Ez is érdekelhet

Olvasd el!

Ők a legönfejűbbek: 4 csillagjegy, aki soha nem köt kompromisszumot

Nem egyszerű velük az élet, persze a nap végén így fogadjuk el őket!

Olvasd el!

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!

Facebook
Twitter
Pinterest
Bár a nemtörődömséget általában negatívumként szokták leírni, valójában éppen ez a hozzáállás lehet az egyik legjobb taktika, amit bevethetsz a randizás világában. A goblin mód pedig pontosan erről szól.

A Pantone Color Institute az év színének kiválasztásáért felel, addig az Oxford Szótár kiadásáért felelős Oxford Univeristy Press azt dönti el, mit tartanak az év szavának. Tavaly például a goblin mód kifejezésre esett a választásuk, melyet „szégyentelen öntörvényű, lusta, nemtörődöm vagy kapzsi” és a társadalmi normákkal nem foglalkozó viselkedésformaként definiáltak. Ez a leírás első hallásra talán negatívan csenghet, mégis egyre többen gondolják azt, hogy goblin módra kellene állítaniuk az életüket – különösen a párkeresés terén. Kíváncsi vagy, miért is érdemes követni a példájukat?

Amikor valaki goblin módra kapcsol, akkor eldönti, hogy eszében sincs másnak mutatnia magát annál, mint aki, így például az sem érdekli, ha mások tökéletesre filterezik a napjaikat a közösségi médiában. Aki goblin módban tölti az idejét, az éppen attól válik inspiráló példaképpé, hogy nem fél önazonos lenni és ezért bocsánatot sem kér senkitől. Márpedig mindannyian olyan párról álmodozunk, aki a valódi énünket szereti – tudod, ahogyan Mark Darcy Bridget Jonest. Chris Rock egyszer azt mondta, amikor először találkozunk valakivel, tulajdonképpen nem is őt ismerjük meg, hanem a „képviselőjét”, hiszen a legtöbben heteken és hónapokon át igyekeznek egy eszményi képet kialakítani magukról mások felé.

De miért is pazarolnád erre az energiádat, ha úgysem titkolhatod örökké a furcsa szokásaidat vagy a hibáidat senki előtt? Egyikünk sem tökéletes. Ezt a szemléletet egyébként sokan a pandémia kirobbanása után sajátították el, amikor belefáradtak a kenyérsütésbe és abba, hogy állandóan produktívak legyenek. Hiszen egy világjárvány közepette kit érdekel, ha napokig nincs kedvünk hajat mosni, esetleg edzeni?

Kép
forrás: Unsplash/René Ranisch

A goblin módra váltók nem hisznek az időhúzásban és a játszadozásban. Ha nem értik, miért nem írt vissza a randipartnerük, akkor megkérdezik tőle az indokait – vagy egyszerűen csak továbblépnek. Nyíltan kommunikálnak az érzéseikről, mert nem félnek attól, hogy mit gondolnak majd róluk az őszinteségük miatt. Határokat húznak maguk köré és nem hagyják, hogy bárki is átlépje azokat, illetve azt sem engedik, hogy tisztelettelenül bánjanak velük. Ezeket a tanácsokat pedig kortól és nemtől függetlenül mindenkinek érdemes megfogadnia!

És ezt olvastad már?

Galéria / 12 kép

Tinder statisztika: ezek a jegyek húzzák egymást gyakran jobbra

Megnézem a galériát

Forrás: Elite Daily

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Kép

Gyakran álmodod, hogy elkésel? Meghökkentő oka van!

Egy visszatérő álom többet elárul rólad, mint gondolnád!

Kép

7 film és sorozat, amiben csodásan választották ki a főszereplő fiatalabb énjét játszó színészt

Néha akkora csalódás, mennyire nem hasonlít a fiatalabb verzió az idősebbre, hogy szinte élvezhetetlen az adott jelenet. De nem ezekben az alkotásokban!

Kép

Híres magyar emberek, akik a külföldi élet mellett döntötték – az okot is elárulták

Az elmúlt években egyre több és több ember dönt úgy, hogy elhagyja az országot és külföldön próbál szerencsét.

Kép

A csalódás tényleg megölhet: az összetört szív szindróma veszélyesebb, mint gondolnád

Ha ért már csalódás, veszítettél el valakit, akit nagyon szerettél, akkor biztosan tudod, hogy nem véletlenül találták ki az összetörik a szív kifejezést.

Kép

8 híres ember, aki elmesélte, az élete egyáltalán nem olyan könnyű, mint egy tündérmese

Ha eddig vágytál hírnévre, most lehet, hogy majd meggondolod magad.