Horoszkóp
Lélek
Divat
Szépség | Beauty Club
Sztárok

10 szokás, amit felejts el, ha gazdag mentalitással élnél a szegény hozzáállás helyett

A Wall street farkasa
A nap cikke

A születési időd felfedi, ki az őrangyalod: ebben segít téged életed során

Mindenkinek van őrangyala, még ha nem is látjuk, a nehéz időszakokban mellettünk áll. De hogy ki is a tiéd és miben segít téged igazán, az az alábbiakban kiderül!

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Olvasd el!

4 csillagjegy, akire varázslatos hatással lesz az április 24-ei telihold: az is sikerül nekik, amire a legvadabb álmaikban sem mertek gondolni!

Különleges égi jelenség jön el, amit a szenvedélyes Skorpió zodiákusnak köszönhetően erőteljes hatással lesz ránk.

Olvasd el!

6 mindennapi szokás, ami súlyosan károsítja a vesét

A rossz hír az, hogy az alábbi listának pontjaiban sajnos mindannyian könnyedén bűnösek lehetnünk, és ennek egy fontos szervünk láthatja a kárát...

Olvasd el!

4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!

Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.

Olvasd el!

Napi horoszkóp április 23.: a Rákok tehetségét a környezetük is elismeri, a Mérlegek magabiztosságát sikerül valakinek megingatnia

A mai napra is izgalmakat ígérnek a csillagok, érdemes tehát elolvasnod a horoszkópodat!

Olvasd el!

Leleplezték az idei X-Faktor női zsűritagjának kilétét

Régóta találgattak már a rajongók, vajon ki csatlakozik negyedikként a tehetségkutató-műsor zsűrijéhez, most pedig megkaptuk a választ.

Facebook
Twitter
Pinterest
Iktass be egy másik látásmódot az életedbe, és nem hónapról hónapra fogsz élni.

Sokan a "pénzügyek” hallatán öltönyös tőzsdecápákra gondolnak, akik valahogy mindig úgy varázsolják a számokat, hogy a végén nagyot kaszáljanak. Titkos, rejtett tudás őrzői ami halandók számára nem elérhető. Így aztán nekünk maradnak a szokásos dolgok: a hitelek, a számlák és a hétköznapok.

A jó hír az, hogy nem kell a reggeli kávéd mellé fejből ledarálnod a napi BÉT árfolyamokat ahhoz, hogy pénzügyi zseninek érezhesd magad. Az egyik legnagyobb akadálya a pénzügyi sikernek, hogy mindannyian gyerekkorban tanuljuk meg a pénzügyi kultúrát -- általában rosszul. Aztán hirtelen arra ébredsz, hogy a pénz tabu, arról nem beszélünk. Ha anyagi problémáid vannak az ciki, ha ellentmondasz a “józan paraszti észnek”, akkor csak simán nem érted. De mi van, ha a jól bevált józan paraszti ész annyira nem is vált be, mert már annyira idejétmúlt? Van ebből jó néhány:

“Legalább az enyém”


Albérletben lakni “nem olyan”. Kidobott pénz az ablakon. Minden hónapban elégeted a húszezreseket. Akkor már legalább a banknak fizesd, ne annak az elviselhetetlen bunkónak a hatodikon, akié a lakás. Ja, hogy a jelenlegi körülményeidből adódóan ha lakást akarsz venni, akkor a keret tetejét egy szabadtéri parkolóhely jelenti a szemétégető mellett? Nem baj, legalább a tiéd!

Ma már sokkal fontosabb, hogy mobilisak legyünk. Bármikor adódhat úgy, hogy tovább kell állnod, és ha kényszerből belemásztál egy lakásvételbe, akkor ez százszor nehezebb lesz. Nem beszélve arról, hogy a lakásvásárláshoz általában jelentős önerőre van szükség, és ezt az önerőt sokszor más, nagyobb hozammal kecsegtető dolgokra is fordíthatod - önképzésre, vállalkozás indítására, befektetésre.

“Spórolj magadon!”


Valószínűleg ismerős a szitu: gyerekként bemész a boltba a szüleiddel, és gondolkodás nélkül egyből az akciós, holnap lejáró termékekhez mentek, és kizárólag onnan vásároltok.

Ráadásul a magyar konyha rendkívül jó lehetőségeket ad a magadon spórolásra: jó sok zsír, szénhidrát, kevés tápanyag. Dobáld magadba a cukrokat és a koleszterint, mert az olcsó és kiadós.

Megfontoltan, tervezetten költekezni fontos, de az a mentalitás, hogy minden drága, ami háromszáz forint fölött van, csak betegségekhez és boldogtalansághoz vezet.

“Ne menj nyaralni”


A nyolc óra munka gondolata már önmagában is egy fantáziaképnek hangzik. Főleg az elmúlt egy évben napi tizenkét vagy több órában gürizel, és az egyetlen dolog amire huzamosabb ideig képes vagy koncentrálni az annak az ötlete, hogy elutazz egy bántóan forró tengerpartra, ahol soha nem fogynak el a koktélok. Persze a szüleid ezt valószínűleg rosszalló tekintettel nyugtázzák, mondván, hogy a nyaralás luxus, előbb szedd rendbe magad.

Ha a fizetésed 80%-át nyaralásra költöd, akkor igazuk is van. De egész évben folyamatosan eltenni egy kis összeget, hogy a következő nyárra összejöjjön a Margarita-fürdő Spanyolországban nemcsak rendben van, de terápiás jellegű is a mentális egészségedre nézve.

gif

"Örülj, hogy van munkád!"

Valamilyen okból kifolyólag az előző generációk úgy gondolták, hogy a munka egy olyan dolog, amit nem kell élvezni. Sőt, ha élvezed, akkor valami baj van veled. Örülj, hogy van munkád. Mert ha ügyes vagy, onnan mész majd nyugdíjba 40-50 év múlva.

A gond csak az, hogy a fenti mondatokból konkrétan ma már egy sem igaz. Ha nem érzed magad jól a munkahelyeden, nyugodtan keress tovább, állj tovább. Ha másra vágysz, próbáld ki. A mai világban a munkáltatók már nem néznek felvont szemöldökkel arra, hogy valaki útkereséssel töltött pár évet.


“Inkább neked tartozzanak.”

Valószínűleg ismerős a mondat. Ne vegyél fel hitelt, de te mindig adj kölcsön, ha kérnek. Aztán ezek a kölcsönök sosem lesznek megfizetve, de még mindig jobb, ha neked tartoznak.

Nagyon korán beégnek ezek a mondatok, és hirtelen ott találod magad, hogy ha egy barátod kölcsönkér és nemet mondasz neki, bűntudatod lesz. Ha attól félsz, hogy ettől romlik a barátság, inkább gondolj arra, hogy mennyit fog romlani, ha nem adja vissza, sérül a bizalom és eltávolodtok egymástól. Nyugodtan mondj nemet.


Dolgok, amik drágák vagy olcsók

Mikor fordult elő veled legutoljára, hogy ránéztél valamire és azt mondtad: “Ez drága!”?

Mihez képest drága? Mihez képest olcsó? Pár évtizeddel ezelőtt mindenki nagyjából ugyanannyit keresett, és becsípődtek általános igazságok a társadalomba. Ezért hallhattad, hogy tízezer forint az rengeteg pénz. De mihez képest? Azóta közrejátszott az infláció, és még sok más egyéb tényező, és akkor nem beszéltünk még a legfontosabbról: milyen termékről van szó?

Tízezer forintért egy kiló liszt drága. De egy két éves Fiat 500 bántóan olcsó. Ahelyett, hogy drága és olcsó skálán gondolkozol, próbálj meg mindent a saját értékéhez mérten vizsgálni. Mennyit ér neked egy adott termék? Ha többe kerül, akkor ne vedd meg, ha kevesebbe, akkor igen. Ennyire egyszerű.

gif

“A pénz büdös!”

Itthon különösen érvényes az a hozzáállás, hogy akinek pénze van, az biztos csinált valami megkérdőjelezhetőt, hogy hozzájusson. Tehát ebből adódóan, jobb, ha nem is foglalkozol a pénzzel, mert attól kevesebb, rosszabb ember leszel. Anyagias.

Ennek az a vége, hogy bűntudatot érzel, ha pénzt kell elkérni a munkádért, mert a gyerekkori tanítások nem engednek továbblépni. A valóság az, hogy ha tisztességes munkát végzel és értéket teremtesz a másik félnek, akkor nincs miért aggódnod -- kérd el a jussodat, hiszen az megillet. A pénz egy értékmérő eszköz, az a dolga, hogy kifejezze az értéket amit létrehoztál a másik félnek.


“A rezsi az fix”

Habár túlságosan sok mindent nem tudsz tenni a rezsiszámlák miatt, valószínűleg te is arra lettél nevelve, hogy az csak úgy “van”. Ma már azért már kicsit más a helyzet, a legtöbb szolgáltató versenypiaci alapon működik. Érdemes ránézned legalább évente, hogy tudsz-e jobb ajánlatot találni a villany vagy a fűtésszámládra, mert nagy a valószínűsége annak, hogy igen.


“Legyen minél több bankkártyád!”

Amikor annak idején megjelent számtalan kereskedelmi bank Magyarországon, megpróbáltak mindenféle kedvező ajánlatokkal magukhoz csábítani. Ennek az lett a vége, hogy sokan újabbnál újabb számlákat nyitottak, és ha belenézel a szüleid pénztárcájába, valószínűleg legalább 4-5 bankkártyát fogsz találni.

A baj ezzel csak az, hogy mindegyikhez tartozik számlavezetési díj, vagy egyéb, extra költségek. Ezek láthatatlan részei a rezsiköltségednek, hiszen nem veszel róluk tudomást. Érdemes egy, maximum két bankszámlát használni, hogy limitáld ezt a fölösleges kiadást.


“Tartsd a megtakarításodat párnacihában.”

A bankok felé meglévő bizalmatlanság talán egyidős a bankszektorral. Éppen ezért ha megkérdezed a nagyszüleidet, elég nagy az esélye, hogy otthon, borítékban vagy párnacihában tartják a megtakarításukat. Ez talán a második legrosszabb dolog, amit a pénzeddel tehetsz azután, hogy leöntöd benzinnel és felgyújtod.

Az éves infláció miatt a készpénzben tartott összeg egyre kevesebbet ér. Érdemes fejleszteni magad a pénzügyi kultúra terén, hogy megismerkedj különböző termékekkel a biztosításoktól a megtakarításokon át a befektetésekig. Nyugat-Európában nem ritkán fordul elő az, hogy valaki az egész húszas éveit végigdolgozza, az összes megtakarított pénzét befekteti, majd harmincévesen nyugdíjba megy az összegyűlt összegből. Még ha ez nem is teljesen elérhető a számodra, járj utána a lehetőségeidnek, mert a párnaciha megeszi a pénzedet.

Nézd meg a galériát is!

Galéria / 6 kép

6+1 piszkosul gazdag híres ember, akik átlagos autót vezetnek

Megnézem a galériát

Hogy tetszett a cikk?

Egynek jó.
Nice job!
Imádom!

Videók

Promóciók

Legyél Te az Organic Shop márkanagykövete!

Promóciók

Nehezebb az ismerkedés, ha dohányosok vagyunk?

Promóciók

A hónap akciója: a legjobb ránctalanító krém

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Divat

Tényleg csak 5 pár cipőre van szüksége mindenkinek a gardróbjában?

Életmód

5 tipp a helyiektől, hogy a legjobb élményeket szerezd Horvátországban 2024-ben

Promóciók

Egy szelet Olaszország a GOBUDA Mall-ban

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Kép

Heti AKCIÓ! Parfümök, amiket most extra olcsón szerezhetsz be: ezek jelenleg a TikTok legnagyobb kedvencei

Hoztunk pár olyan parfümöt a Notino akciói közül, ami nagyon jó alapkelléke lehet a tavaszi megújulásnak.

Kép

4 csillagjegy, aki április 23-án lezár egy 14 éve tartó rossz időszakot: a boldogság végre megérkezik az életükbe!

Kétség kívül ránk járt a rúd az elmúlt években. Szinte mindig megtaláltak minket a rosszabbnál rosszabb dolgok, így nem meglepő, hogy idén már kevesen hittek abban, hogy jöhet még jobb időszak.

Kép

Vilmos 3 hétig őrzött egy óriási titkot Katalin előtt: rettegett, hogy bajba kerül

Vilmos herceg sokáig titkolt egy bizonyos dolgot Katalin előtt. Erről azonban ma már őszintén mer beszélni...

Kép

Sztárok, akiknek nembináris, gendersemleges vagy transznemű gyermeke van

Az alábbi hírességek támogatják gyermeküket és kiállnak az elfogadás mellett.

Kép

A születési időd felfedi, ki az őrangyalod: ebben segít téged életed során

Mindenkinek van őrangyala, még ha nem is látjuk, a nehéz időszakokban mellettünk áll. De hogy ki is a tiéd és miben segít téged igazán, az az alábbiakban kiderül!