Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

Diéta alatt is ehetsz finomakat: készíts mennyei és egészséges farsangi fánkot!

Diéta alatt is ehetsz finomakat: készíts mennyei és egészséges farsangi fánkot!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Imádod a fánkot, de a diéta miatt eszedbe sem jut készíteni? Pedig lehet!

A farsangban az egyik legjobb dolog a fánk lekvárral, ám ez a fehérlisztes finomság bizony kevés diétába vagy fogyókúrába illeszthető be. Készítsd el az egészséges verzióját!

Kép
Recept
Elkészítési idő: 90 perc
4 személyre
Gluténmentes farsangi fánk
Hozzávalók
  • 490g Naturbit alfamix
  • 10 g tápióka keményítő
  • 1 cs instant élesztő
  • 2 ek gyümölcscukor
  • 6 g utifű
  • 3 db közepes tojás sárgája
  • 1 db közepes alma reszelve
  • 2 dl tej
  • 80 g vaj
  • 0.5 citrom héja
  • 1 m vanília aroma
  • 1 mk só

Hamarosan itt a farsang, de nem kell lemondanod a fánkról a diéta alatt sem!

1. lépés
Először a száraz hozzávalókat mérjük a tálba, majd a folyadékokkal sima tésztát gyúrunk. A lényeg, hogy jól gyúrjuk meg a tésztát, mert akkor fog szépen megkelni.
2. lépés
A tésztát 50 fokos sütőbe tesszük kelni 30 percre, majd kivesszük, átgyúrjuk, kiszaggatjuk, kilyukasztjuk, és további 15-20 percre letakarva a konyhapulton pihentetjük.
3. lépés
Ez után az öntöttvas lábast félig engedjük olajjal, és elkezdjük közepes hőmérsékleten melegíteni. Amikor felforrósodott, beletesszük a fánkokat. Ezek az az első pillanatban lesüllyednek, majd szépen feljönnek az olaj felszínére. Gyönyörűen megsülnek az öntöttvas lábosban, és nem szívják magukba sem az olajat, és nem égnek meg!

Ha most előfizetsz, akkor te már biztosan kézhez kapod a májusi lapszámot a JOY-kuponokkal!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!