A nap cikke

Napi horoszkóp július 23.: a Szüzek végre kibontakoztathatják a tehetségüket, a Skorpiók a mai napot csak magukra szánhatják

A hét utolsó napjára is izgalmas üzeneteket küldtek a csillagok!

Még több olvasnivaló

Milyen fess 4 éves! György herceg szülinapi portréjától nem lehet nem elolvadni

9 életlecke, amiről sokan azt kívánják, bárcsak megtanulhatták volna korábban

10 dolog, amit csak azok érthetnek, akik világ életükben belenyúltak a frissen festett körömlakkjukba

Látnod kell: Ez 2017 kedvenc ruhája!

8 nő elárulja, hogy mi volt az a bók, ami megváltoztatta az életét

Egy kvíz igazi Disney-fanoknak: te mennyi mesét ismersz fel néhány emojiból?

Ezt a cuki átlátszó pántos cipőt te is imádni fogod!

Egy tini nyári tennivalólistájától azonnal nosztalgikus hangulatod lesz

Diéta alatt is ehetsz finomakat: készíts mennyei és egészséges farsangi fánkot!

Diéta alatt is ehetsz finomakat: készíts mennyei és egészséges farsangi fánkot!
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Imádod a fánkot, de a diéta miatt eszedbe sem jut készíteni? Pedig lehet!

A farsangban az egyik legjobb dolog a fánk lekvárral, ám ez a fehérlisztes finomság bizony kevés diétába vagy fogyókúrába illeszthető be. Készítsd el az egészséges verzióját!

Kép
Recept
Elkészítési idő: 90 perc
4 személyre
Gluténmentes farsangi fánk
Hozzávalók
  • 490g Naturbit alfamix
  • 10 g tápióka keményítő
  • 1 cs instant élesztő
  • 2 ek gyümölcscukor
  • 6 g utifű
  • 3 db közepes tojás sárgája
  • 1 db közepes alma reszelve
  • 2 dl tej
  • 80 g vaj
  • 0.5 citrom héja
  • 1 m vanília aroma
  • 1 mk só

Hamarosan itt a farsang, de nem kell lemondanod a fánkról a diéta alatt sem!

1. lépés
Először a száraz hozzávalókat mérjük a tálba, majd a folyadékokkal sima tésztát gyúrunk. A lényeg, hogy jól gyúrjuk meg a tésztát, mert akkor fog szépen megkelni.
2. lépés
A tésztát 50 fokos sütőbe tesszük kelni 30 percre, majd kivesszük, átgyúrjuk, kiszaggatjuk, kilyukasztjuk, és további 15-20 percre letakarva a konyhapulton pihentetjük.
3. lépés
Ez után az öntöttvas lábast félig engedjük olajjal, és elkezdjük közepes hőmérsékleten melegíteni. Amikor felforrósodott, beletesszük a fánkokat. Ezek az az első pillanatban lesüllyednek, majd szépen feljönnek az olaj felszínére. Gyönyörűen megsülnek az öntöttvas lábosban, és nem szívják magukba sem az olajat, és nem égnek meg!
Szerinted fura? Sellőként éli életét a 20 éves lány

Egy kicsit túlzásba vitte a rajongást.

Két újabb szerelmespár a vizes VB-n: Fotók!

Ámor ott repked a medencék felett...

Egy falat Itália: kedvenc olasz helyeink a pesti belvárosban

Ha ti is odavagytok az olasz konyháért, akkor ez az ajánló most nektek szól!

Hűsítő nyári árral várunk! Több mint 40 % kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 1770 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!