A nap cikke

Szabó Zsófi babát vár: megmutatta cuki pocakját!

Nagy bejelentést tett a fiatal színésznő!

Még több olvasnivaló

Egy kvíz igazi Disney-fanoknak: Te mennyi mesét ismersz fel néhány emojiból?

Ezt a cuki átlátszó pántos cipőt te is imádni fogod!

Ezek a Disney hercegnős pokrócok az internet új kedvencei!

Egy kényes kérdés: szabad randizni a barátnőd expasijával?

Nyílt levél a legjobb barátom csajának

A Pretty Little Liars színésznője anorexiával küzdött, s új filmjében mindent elárult erről

Ryan Gosling csokigyárosnak áll? Könnyen lehet, hogy ő lesz az új Willy Wonka!

Kvíz a rajongóknak: felismered ezeket a sorozatokat egyetlen fénykép alapján?

7 főzési hiba, ami kiakasztja a profi séfeket

Europress
7 főzési hiba, ami kiakasztja a profi séfeket
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Tökéletesítsd a tudásod és az eszközhasználatod a konyhában!

Ég és föld profi szakácsként dolgozni és csak hétvégén összedobni egy bolognait, de ha az utóbbi kategóriába is tartozol, ez nem riasszon el attól, hogy a legjobbaktól tanulj!

  1. Egyáltalán nem, vagy túlsózod az ételt. Minden stádiumban kóstold meg az ételt, amit készítesz!
  2. Nem hagyod hűlni a húst. A hús jó íze nagy részben a levének köszönhető, ha viszont felvágod a forró húst rögtön azután, miután kivetted a sütőből, az összes értékes lé a vágódeszkán köt ki és kiszárad a hús.
  3. Nem ügyelsz a tisztaságra. Nem mosod meg a kezed, mielőtt neki kezdenél és nem takarítod a romokat folyamatosan főzés közben. Ne állj a gáztűzhely felett folyamatosan, amikor nem muszáj, moss el egy tálat, töröld le a pultot! Szinte észrevétlenül teszed rendbe a konyhát, sokkal könnyebb így, mint evés után nekilátni a takarításnak.
  4. Nem megfelelő mennyiségű olajat vagy zsírt használsz. Ha nem karamellizálni akarsz, elég csak annyi, amitől nem ragad le az étel a serpenyőben, ha viszont az a célod, hogy megbarnuljon, amit sütsz, főleg a hús, akkor használj sok olajat, hogy ne égjen meg!
  5. Túlfőzöd vagy nyersen hagyod a tésztát. Amikor már „al dente” nagyjából megpuhult, zárd el a gázt, mert a hő miatt még azután is tovább fog egy kicsit főni.

  6. Extra szűz olívaolajjal főzöl, ami nem bírja a hevítést. Csak kész, friss ételekre használd, főzésnél inkább sima olívaolajat.

  7. Túl kicsi a vágódeszkád és bambuszból vagy üvegből készül, teljesen más élmény a darabolás, ha a lehető legnagyobb, fából készült deszkát használod, férj el rajta kényelmesen!

Olvasd el ezt is!

Forrás: Quartz

Te is bűnös vagy valamelyik pontban?

Mennyire mozogsz otthonosan a konyhában?
Azt se tudom, merre van…
Az alapok mennek, de nem vagyok egy született Nigella.
Bármit el tudok készíteni, mindenki dicséri a főztömet.
Megosztom az eredményt
Ezt a cuki átlátszó pántos cipőt te is imádni fogod!

Egy új generációs naked shoes, ami könnyen lehet, hogy letaszítja a trónról Kanye West (most még) népszerű kreálmányait...

Ezek a Disney hercegnős pokrócok az internet új kedvencei!

Még a Disney-portékák háza táján is tudnak újat mutatni!

Hoppá! Magyar álompár született a vizes VB-n

A közös szenvedély hozta őket össze.

Hűsítő nyári árral várunk! Több mint 40 % kedvezménnyel fizethetsz elő!

Csak 1770 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!