Joy NowJoy Now

Ez történik most velünk, Joyosokkal

Még több bejegyzés mutatása

Csatlakozz hozzánk a viberen!
#Joy Facebook

A legjobb nápolyi pizza nyomában

A legjobb nápolyi pizza nyomában
Facebook
Viber
Twitter
Pinterest
Előfizetek
Nápolyban rengeteg a szuper pizzéria, de most mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Nápoly a pizza fővárosa, ahol a modern pizza tulajdonképpen megszületett, élén a margheritával. Ezt először egy Raffaelle Esposito nevű pizzamester készítette el, egyenesen Savoyai Margitnak. Innen a trikolór színeiben pompázó pizza neve. Egy olyan városban, ahol a pizza különösen fontos étel, természetesen versengenek egymással a jobbnál jobb helyek, melyek között legutóbbi nápolyi látogatásom során megpróbáltam megtalálni a legizgalmasabbakat.

Mielőtt Nápolyban kipróbálnád a pizzát, elöljáróban annyit érdemes megjegyezni, hogy egy vékony tésztájú, vastagabb szélű pizzára kell számítani, amin nincsen sokféle feltét, csak pár hangsúlyos hozzávaló. A pizzériákban a margherita az, amit a nagyszerű paradicsomszósz miatt talán a leginkább érdemes megkóstolni, de lehet próbálkozni a Vezúv lábánál termő finomságokkal ízesített darabokkal is, ízlés szerint. A legtöbb ismert pizzériát a városban a Via Tribunalin kell keresni, és a spanyol negyed többi részén, de nagyjából bárhol bele lehet futni jó éttermekbe. Arra érdemes figyelni, hogy délután sok hely bezár, így kései ebédre nem, vacsorára viszont annál inkább be lehet nevezni. Hétvégéken az éppen felkapott helyeken hatalmas a sor és bizony akár hosszú órákba is telhet a várakozás, ha az ember nem szemfüles. Vacsoraidő előtt viszont, 18:00 körül ezekbe a pizzériákba is könnyen be lehet jutni.

Jöjjön akkor az az öt hely, amit nem érdemes kihagyni!

A Brandi pizzéria régi és új kemencéje
forrás: Horpáczi Dávid
A Brandi pizzéria régi és új kemencéje

Sobrillo

Jelenleg talán az egyik legnépszerűbb hely a Via Tribunalin, ahová még akkor is sorba kell állni, amikor a többi étteremben már holt időszak van. Szerencsés, aki bejut és biztosan nem bánja meg a várakozást, ami alatt iszogathat a szomszédos kocsmák egyikében.

Da Michele

A gasztro újságírók szerint ez a pizza szent helye, amit 1936 óta lehet megtalálni a Via Cesare Sersalén. Korán kell érkezni, ha nagyon éhes az ember, mert vacsoraidőben mindig kígyózik a sor az étterem előtt, ahol két pizzán van a hangsúly, a marinarán és a margheritán. Ennyi pedig elég is a boldogsághoz.

A Port'Alba bejárata
forrás: Horpáczi Dávid
A Port'Alba bejárata

Pizzeria Brandi

A legenda szerint a Brandi szakácsa volt az a Raffaele Esposito, aki az első margheritát csinálta, szóval már csak ezért is érdemes megkóstolni a patinás étterem pizzáját a belvárosban a Via Chaia mellett.

Pizzeria Dal Presidente

Szintén a Via Tribunali ismert helye, ahol talán a legjobb margheritát ettem. Tulajdonosa, Massimo Di Caprio igazi olasz főnök, akivel ki van tapétázva az egész hely.

Antica Pizzeria Port’Alba

Valószínűleg a világ első pizzériája, ami 1830-ban nyitotta meg kapuit, és azóta is ott áll a Piazza Dante közelében. Imádnivaló a kiszolgálás, nem lehet benne csalódni.

Kipróbálnád a nápolyi pizzát? Akkor az a legjobb, ha végigkóstolod mindet!

Így sminkelj, ha kicsi a szemed

Íme hat könnyű lépés és sminktipp, hogy nagyobbnak tűnjön a szemed!

Nekünk Céline a kedvencünk, és neked? Íme, a Billboard Music Awards legjobb szettjei

Mutatjuk, mit viseltek a sztárok az idei Billboard Music Awards-on!

11 szextipp, ami feldobja a megszokottá vált házaséletet

Kapd elő ezt a listát, és ne félj használni!

Itt él Hajdú Péter! Less be a műsorvezető legénylakásába!

Egy kis betekintést engedett a helyre, ahol él.

Fizess elő az Instyle magazinra egy évre most 70%-os kedvezménnyel!
Borító

Fizess elő a Joyra! 3 lapszám 1485 Ft helyett 999 Ft!

Csak 999 Ft

A kereséshez kezdj el gépelni!