Galéria

Teák a jobb emésztésért, puffadás ellen

Forrás: A borsmenta teát régóta alkalmazzák a népi gyógyászatban, kiváló az irritábilis bél szindróma és az emésztési rendellenességek kezelésére. A levelekben található mentol kellemes ízt ad, miközben segít a gyulladás csökkentésében is. A tea gyulladáscsökkentő tulajdonságai segítenek enyhíteni a gyomorpanaszokat, amelyek puffadást és hányingert okozhatnak.

A kutatások azt mutatják, hogy ez a tea görcsoldó tulajdonságokkal is rendelkezik, amelyek segítenek enyhíteni a bélgázokat és a puffadást.
Forrás: A gyömbértea remekül élénkít, használják hányinger és gyomorrontás esetén is. A friss gyömbérből készült tea hozzájárulhat a puffadás csökkentéséhez, illetve vízhajtóként is működik. Antioxidáns tartalma is jelentős, amelyek segítenek csökkenteni az emésztőrendszer betegségeivel járó gyulladásokat.
Forrás: A kamillatea természetes nyugtató hatásokkal rendelkezik, és olyan összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik a bél és a gyomor izmainak megnyugtatását. Kutatások szerint a kamilla segíthet a laktóz okozta puffadás leküzdésében. Kiváló nyugtatóként is műküdik, és a stressz ellen is hatásos!
Forrás: Nem csak rengeteg jótékony hatása van, de csodafinom is! A hibiszkusz teát úgy készítik, hogy a hibiszkusz növény élénk szirmait forrásban lévő vízbe dobják. Koffeinmentes tea, fanyar és édes, és remek a puffadás ellen. A hormonokra is hat, csökkenti a vízvisszatartást is.
Forrás: Telis tele van antioxidánsokkal, kiválóan segíti az emésztést. A Journal of Food Biochemistry folyóiratban megjelent tanulmány megállapította, hogy az édeskömény gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, jótékonyan hat az emésztésre, és a puffadás kezelésében is nagyon hasznos.