Galéria

Ez az öt dolog sosem kerülhetne bele a mosógépbe

Forrás: Azt gondolnánk, nem létezik túl sok mosószer, pedig de, és ez nem csak a ruhákra ártalmas. Ha ugyanis túl sokat öntesz ebből a gépbe, a tisztítószer összegyűlik a belsejében (és persze a ruhákon), ami miatt kellemetlen szaga lesz idővel a mosógépnek. Hidd el, ettől nem könnyű megszabadulni!
Forrás:

Mindannyiunkkal megesett már. Leugrottunk a boltba, készpénzzel fizettünk, és a visszajáró érméket gyorsan a farzsebünkbe tettük, hogy ne tartsuk fel a sort. Ez persze már csak akkor jut eszünkbe, amikor meghalljuk azt a fura hangot a mosógép belsejéből. Talán nem is gondolnád, de ez az apró tárgy komoly gondokat is okozhat a készülékben. Megsértheti a szűrőt, vagy akár beleszorulhat a kifolyócsőbe és blokkolhatja a víz útját: a legjobb megoldás, ha inkább mindig alaposan átnézed a zsebeket.
Forrás: Ha tartasz a lakásban kutyát vagy cicát, valószínűleg felfedezted már, hogy a szőr mindenhol ott van. A kabátodon, a szőnyegen, a takarón: tényleg mindenhol ebbe botlasz! Érthető, ha szeretnéd legalább a ruháidat megkímélni ettől, és igyekszel minél gyakrabban kimosni őket, hogy megszabadulj a szőrtől. Csakhogy nem jó ötlet szimplán beledobni a gépbe, ugyanis az elhullott, nedves szőr könnyen csomóvá áll össze, és eldugítja a kifolyócsövet. Ráadásul a mosógép belsejére is rátapadnak a szálak, így azon kapod magad idővel, hogy hiába mosod a ruháidat, mindig marad rajtuk szőr. Próbáld ki azt, hogy szöszhengerrel végigfutsz rajtuk alaposan a mosás előtt, így megelőzheted a problémát.
Forrás:

Tegyük fel, hogy elmentél tankolni a kocsidba, és a végén véletlenül rád csöpögött némi gázolaj vagy benzin. Persze érthető, hogy minél előbb szeretnél megszabadulni a folttól és a kellemetlen szagtól, de a gyúlékony dolgokat tilos beletenni a mosógépbe. Bizony, ez akkor is érvényes, ha lobbanékony anyag folyik a ruhádra, és kis foltot hagy. A gép erőteljes mozgása miatt ugyanis könnyen tűz keletkezhet, sőt, akár egy kisebb robbanás is!
Forrás:

Persze tudjuk, hogy a legegyszerűbb megoldás a melltartók mosására az, ha szimplán beledobjuk a gépbe, és hagyjuk, hogy elvégezze a munka nehezét. Csakhogy azok a darabok, amikben merevítő található, két szempontból is problémásak. Egyrészt maga a melltartó is viselhetetlenné válik, ha a fém kitüremkedik, másrészt ez a mosógép belsejét is megsértheti az éles végével.