Galéria

5 hajgyilkos hiba, amit minden nő elkövetett mér legalább egyszer hajvasalás közben

Forrás:

Már a hajmosás után egyből elrontod

Ha tudod, hogy szárítás után egyenesre szeretnéd vasalni a hajadat, akkor egy szabályt kell betartanod: sose kezd el úgy megtörölni a hajad a törülközővel, mint egy őrült. Ez csak fokozza a göndörödést, ehelyett töröld át a hajszálaidat óvatos, simító mozdulatokkal.


Forrás:

Nem száradt meg teljesen

A hajszárításnál kevés unalmasabb dolog van, de sose feledd, hogy a hajvasaláshoz csontszáraz tincsek kellenek. Ha a hajvasaló sistereg vagy gőzölög, miközben egyenesíted a hajadatt, akkor irány a hajszárító, különben nem segít más a roncsolódott hajszálaidon, csak az olló.


Forrás:

Túl nagy tincseket vállalsz be

Hajvasalónként eltérő, hogy mekkora az ideális tincs, de szinte biztosak vagyunk abban, hogy te sem akkorát próbálsz egy húzásra kivasalni, amennyit kellene. Ha megakad a kezedben a hajvasaló és csak szakaszosan siklik végig a tincsen, akkor biztos lehetsz benne, hogy tévúton jársz. Egyébként a fodrászok szerint ez a gyorsnak tűnő művelet igazából lassabb és nem is olyan szép a végeredmény, hiszen túl sokszor kell átmenned újra és újra ugyanazon a tincsen, pedig egyszer is elégnek kellene lennie.


Forrás:

Túl magas hőfok

Azért, mert a hajvasaló képes 220 fokra felhevülni, még nem jelenti, hogy ezt ki is kell használnod. Az extra magas hőfokot a durva, kezelhetetlen hajhoz ajánlják a szakemberek, gyengébb szálú vagy festett haj esetén nem ajánlott túllépni egy biztonságos, közepes hőfokot, mert igen, lehet, hogy gyorsabban megy a hajvasalás, ha éget a vas, de az a hajad egészségének rovására megy.


Forrás:

A hajvasalód egy dinoszaurusz

Így van. Mikor is vetted? A fodrászok szerint nem árt néha körbenézni a piacon, hogy milyen újdonságok vannak, hiszen egy pár éves szerkezet már olyan elavultnak számít, mintha a kőkorból maradt volna itt. Az automatikus kikapcsolás ma már alap, de az sem mindegy, hogy a lapok mennyire egyenletesen tartják a hőt és milyen a bevonatuk, ezek mind segítenek abban, hogy a hajad ne menjen tönkre a napi vasalástól.