Galéria

Mindenki másképp csinálja: 9 nő elárulja a legfontosabb trükköt, amely náluk tartós fogyáshoz vezetett

Forrás:
„Nézegettem a fotókat, olvasgattam a fogyástörténeteket a Pinteresten, és bár nem mindegyiket hittem el, találtam köztük néhány olyan képet és testalkatot, ahogy akár én is kinézhetek. De természetesen nem csak a kinézetről van szó, hanem arról is, hogyan érezné magát az 'ideális énem' a bőrében. Minden nap minden döntésemnél igyekeztem mérlegelni: az ideális énem is így döntene? És ha nem sikerült, akkor igyekeztem megbocsátani magamnak.”
Forrás:
Egyszerű döntéseket kezdtem hozni. A zöldségek jót tesznek nekem, a tiszta fehérjék jót tesznek nekem. Ha édességre vágyom, akkor gyümölcsöt eszem. Ha lecsusszan egy szelet pizza, nem ostorzom magam – miért is tenném, hiszen nem diétázom! De aztán rögtön visszatérek arra, amiről tudom, hogy jót tesz. Figyelek az adagokra és ha még éhes vagyok egy étkezés után, megiszom egy pohár vizet és várok. Ha még ezután is éhes vagyok – ami ritkán fordul elő –, akkor eszem még egy kicsit. Ha jóllaktam, abbahagyom az evést. Ha a testem közli velem, hogy éhes vagyok, akkor eszem. Ennyi.

 


Forrás:
„A legnagyobb változtatást akkor értem el az életmódomban, amikor felfedeztem a bennem rejlő sportolót. Elkezdtem triatlon- és félmaraton-versenyekre edzeni, aztán konkrétan elkezdtem súlyokat emelgetni. Nem volt könnyű átállítani az agyamat a sportolócélokra, de amikor sikerült, akkor minden más már jött magától. A céljaim eléréséhez megfelelően is kellett táplálkoznom, a testem elkezdett úgy kinézni, mint még soha és ettől az önbizalmam is nőtt. Azt hiszem, az a titok, hogy megláttam, mi mindent nyerek, ahelyett, hogy azt néztem volna, mit vesztek.”
Forrás:
„A második kislányom születése után sehogy sem tudtam volna időt találni, hogy elmenjek edzésre. Egy darabig szerencsétlenkedtem, aztán találtam néhány erősítő videót a youtube-on és hat hónap alatt újra belefértem a farmerembe, amit a terhesség előtt hordtam. Ehhez persze elszántság és elkötelezettség is kell – két év telt el azóta és még mindig nem hagytam abba.”

 


Forrás:

„Mindenféle diétát kipróbáltam, de semmi sem működött hosszabb távon, és ezért mindig visszatértem a gyorskajára és a tévénézésre. Az első eredmények akkor kezdtek el az első eredmények látszani, amikor írogatni kezdtem, mit ettem és mennyit mozogtam egy nap. Ettől naponta szembesültem azzal, hogy mi az eredménye a napi teljesítményemnek. Ma már nem csinálom részletesen minden nap, csak kulcsszavakban, de ha úgy érzem, kezdek kiengedni, visszatérek a részletes naplózásra egy-két hétre.”
Forrás:

Az egyik héten 10 perccel megnöveltem az edzés időtartamát, a másikon elhatároztam, hogy csak minden második nap nassolok, a harmadikon elhatároztam, hogy mostantól hetente egyszer magam főzök... így a súlyfölösleg körülbelül egy év alatt ment le, de jóformán észre sem vettem, hogy diétázom és én voltam a legjobban meglepve, amikor végül belefértem a régi ruháimba.


Forrás:
A legnagyobb változás, amitől tényleg elkezdtem fogyni, az volt, hogy abbahagytam a készen kapható diétás kaják, fogyasztóturmixok és müzliszeletek fogyasztását. Ehelyett minden szombaton jó alaposan bevásárolok a piacon és egész hétre előkészítem, amit enni fogok: meghámozom és felvágom a zöldségeket, megfőzöm a kemény tojást, kiporciózom a mogyorót és a gyümölcsöket és ezekből minden nap van nálam egy kevés arra az esetre, ha váratlanul elfogna az éhség. A munkahelyi kínálgatásoknak, családi vacsoráknak nem könnyű ellenállni, de én erősebb vagyok ezeknél a kísértéseknél. Különben is, az ismerőseim és rokonaim is látják rajtam a változást és többen tanácsot kérnek tőlem.
Forrás:
„Hosszú évek kemény próbálkozása után rájöttem, hogy nekem nem 'kisebbnek', hanem erősebbnek kell lennem. Ezért elkezdtem súlyzókkal edzeni – először persze kicsiben, aztán egyre növeltem a kihívást –, és most már simán el tudom fogadni a testem az összes tökéletlenségével együtt. Imádom az izmos lábamat és a fenekemet!”

 


Forrás:

„Az első szülésem után elkezdtem rendszeresen edzeni, és a második terhességem alatt sem hagytam abba. Heti hat napon edzettem (súlyzóztam és kardióztam), de ahogy nőtt a hasam, természetesen egyre kisebb erőbedobással. Azért zumbára elmentem a 9. hónapban is! Én ennek tudom be, hogy sokkal könnyebben szültem, mint első alkalommal. A szülés után hat hetet pihentem, de ezalatt alig vártam, hogy mozoghassak. Néhány hónap alatt jobb formába kerültem, mint valaha.”