Szintén nagyon fontos tanács, hogy megfelelő fényviszonyok között fotózz. ( Nekem ez most sajnos nem sikerült.) Törekedj rá, hogy természetes fényben készítsd el a képet, mert ettől lesz élettel teli, friss, színhelyes az ételfotó. Ennek híján használj olyan lámpát, ami a lehető leginkább hasonlít a természetes fényhez. Felejtsd el a sárga megvilágítást, és még véletlenül se vakuzz rá az ételre, mert totálisan tönkre fogja vágni az egészet!
Ha oldalról világítja meg a fény a tányért – emiatt sötét, kemény árnyékok jelennek meg az étel körül –, deríts! Ez annyit jelent, hogy fogsz egy fehér papírlapot, kartont, textilt vagy bármit, ami vissszaveri a fényt és szembeállítod a forrásával. Mozgasd a papírt, és nézd meg, mikor halványul vagy tűnik el az árnyék. Ha ideálisnak találod, ahogyan beállítottad, hagyd azon a helyen a derítőt és exponálj.
10 egészségesnek hitt étel, ami valójában nem az: ne higgy a népszerű hívószavaknak!
Joghurt, granola, lencse chips – mindegyik egészségesen hangzik, igaz? Sajnos, bármennyire is erényesnek hangzik egy étel – különösen a „teljesen természetes”, „gluténmentes” és „élő, aktív kultúrák” – olyan népszerű hívószavakkal együtt, még mindig rossz lehet a számodra.
5 módszer, amivel a kisebbrendűségi komplexussal élők manipulálják a környezetüket
A kisebbrendűségi komplexust nem feltétlen lehet azonnal felismerni, mert az, aki önértékelési zavarokkal küzd, jellemzően olyan álarc mögé bújuk, ami épp az ellenkezőjét sugallhatja. Elmondjuk, milyen jelekre érdemes figyelned!