Galéria

Megfizethető szuperkaják

Forrás:

Bár menő a rukkola, a jégsaláta, a különféle zöld finomságok,  a spenót akkor is az egyik legobb opció. Ha gyermekként nem szeretted, most itt az ideje mgkedvelni, mert ez az egyik leginkább megfizethető szuperkaja. Elképesztően magas a vastartalma, B-vitaminban és antioxidánsokban nagyon gazdag. Persze főzelékként is eheted, és zöld turmixba is kiváló, de a legjobb, ha nyersen, mondjuk a salátádba teszed, mert így jutsz hozzá a legtöbb tápanyaghoz! 
Forrás:

Bár évek óta nagyon menő mindent kókuszolajjal készíteni, egy ideje már mondják a dietetikusok, hogy nem éppen ez a legjobb megoldás. Szakértők arról is beszámoltak, hogy a kókuszolaj mégiscsak növeli a rossz koleszterin szintjét a szervezetben, így semmivel sem jobb ezt fogyasztani, mint mondjuk a pálmaolajat, ami eddig igazi mumus volt. Hogy akkor mi legyen helyette? Visszatérhetsz az olívaolajhoz, ha sütésről, főzésről van szó, egyébként pedig mondjuk salátába a lenmagolaj is tökéletes és nagyon egészséges megoldás!
Forrás:

Azt nem mondjuk, hogy a banán filléres tétel, de mivel manapság már bárhol beszerezhető, könnyű hozzájutni, és még így is megfizethetőbb, mint a legtöbb menő 'szupergyümölcs'. Magnéziuban és káliumban nagyon gazdag, így nagyon jó hatással van a szívre és a csontokra, emellett a gyomorral is csodát tesz. Kifejetetten jó tápanyagforrás, így ha kevés időd van az ételeidet összeválogatni, egy banán abszolút helyettesítheti a tízóraidat vagy az uzsonnádat!
Forrás:

Nem menő és nem reklámozzák túl sokat mostanában, a bab mégis fantasztikus hatással van a testre, ráadásul az abszolút megfizethető ételekhez tartozik! Rendszeres fogyasztása csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, és bizony antioxdánsokban is nagyon gazdag. Ráadásul ott van például a fekete bab, ami kifejezetten sok resveratrolt tartalmaz, aminek öregedésgátló hatása van!
Forrás:

Nem tagadjuk, hatalmas kedvencünk a zab, és kevés jobb reggelit tudunk elképzelni a zabkásánál! Nagyon magas a rost és a tápanyagtartalma, csodát tesz az emésztéssel, csökkenti a koleszterinszintet, és a bőrt is ragyogóvá teszi. Magtej helyett megfőzheted vízben, ízesítheted reszelt almával, egy kis fahéjjal, mézzel, és kész is a tökéletes napindító!